Nivel: Membru
Inregistrat: 8/13/2014 Mesaje: 1
| Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o parere pentru ca nu stiu ce sa mai cred...dupa o perioada de 8 luni de amenoree secundara am ajuns in sfarsit la medicul ginecolog si endocrinolog, unde am facut toate investigatiile necesare, concluziile find: ovare polichistice, deficit de progesteron, insuficienta faza luteala. Am urmat 10 zile tratament cu Duphaston, cate 2 pastilute pe zi pentru aparitia menstrei. Au trecut 5 zile de cand am terminat de luat pastilele, dar menstruatia nu a aparut. Ma dor sanii, sunt sensibili la atingere, am intepaturi prin burta, o stare pronuntata de nervozitate, iar noaptea trecuta m-am trezit brusc cu o durere ingrozitoare de stomac, greata si stare de voma. Ar trebui sa continui tratamentul din ziua 15 pana in ziua 21 pentru a obtine o sarcina..Este posibil ca in cele 10 zile medicamentul sa imi fi provocat ovulatia si sa fi ramas insarcinata? Are rost sa imi fac un test sau sa mai astept, poate apare menstra? Temperatura bazala se mentine intre 36.5-36.7 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Un test iti poate da un raspuns.Mergi la medic |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| daca inainte de tratamentul cu duphaston nu ai avut cm,implicit ovulatie nu cred ca e sarcina.sa presupunem ca ai ovulat de cand ai luat tratamentul,dar ca sa ai asa simptome de sarcina asa devreme,in 10 zile,nu cred.aceste simptome pot fi o reactie la medicament.oricum incearca un test de sarcina daca nu iti vine cm ca sa sti daca esti insarcinata sau mai trebuie si altceva in afara de progesteron.sper sa fie cu ochisori |
|
Inregistrat: 11/10/2015 Mesaje: 6
| Buna ziua!
Va scriu cu gandul ca poate a mai trecut cineva prin situatia asemanatoare si poate ma puteti ajuta cu un sfat: Nu stiu daca postez pe topiul corect: Dupa ultimul CM venit normal ultima data fiind 18.10.2015 (7 zile), la o saptamana au inceput dureri premenstruale de ovare si in zona dreapta a trompei, cu o sangerare usoara pt o zi, apoi a trecut. La 2 zile au reaparut din nou sangerarile, de mici cantitati dar continue impreuna cu dureri mai mari. Am stat 3 zile acasa in speranta ca imi va trece, insa degeaba. Mi-am facut o programare la ginecologie, am fost, medicul mi-a facut o ecografie transvaginala, mi-a zis ca vede sangerarea, ca vede ca sunt in perioada fertila, corpul era pregatit de a elibera ovulul, si a mai vazut ca peretii uterului s-au ingrosat putin. Mie imi era teama ca am sarcina extrauterina (fiind operata de una deja), am facut analiza betahcc si nu aveam. I-am explicat ca am avut in perioada iulie-august menstruatie de 2 ori pe luna. Si atunci mi-a zis ca aceasta sangerare este tot o menstruatie, si mi-a dat un tratament de urmat. Antibiotic Doxicilina, Duphaston si supozitoare indometacin, toate la 12 ore. Mi-a recomandat ca Duphaston sa il iau pana in ziua in care imi vine CM cel corect, apoi dupa ce imi trece sa il reiau. Acest medicament esste pentru a regla organismul. Mi-a recomandat dupa sa imi fac si setul de teste papanicolau, lama etc, ca exista posibilitatea sa am o infectie si de aceea mi-a dat si antibioticul.
Au trecut 10 zile de cand tot am sangerarea, inca nu a trecut, si sunt in a 5-a zi de tratament. De 2 zile am cumparat si vitamina K pt oprirea sangerarii insa nu a trecut.
Este cineva in situatia mea ? Cum s-a rezolvat problema? Eu ma gandesc sa astept pana in ziua CM apoi sa merg la un nou control. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| Carm3n1990 wrote:Buna ziua!
Va scriu cu gandul ca poate a mai trecut cineva prin situatia asemanatoare si poate ma puteti ajuta cu un sfat: Nu stiu daca postez pe topiul corect: Dupa ultimul CM venit normal ultima data fiind 18.10.2015 (7 zile), la o saptamana au inceput dureri premenstruale de ovare si in zona dreapta a trompei, cu o sangerare usoara pt o zi, apoi a trecut. La 2 zile au reaparut din nou sangerarile, de mici cantitati dar continue impreuna cu dureri mai mari. Am stat 3 zile acasa in speranta ca imi va trece, insa degeaba. Mi-am facut o programare la ginecologie, am fost, medicul mi-a facut o ecografie transvaginala, mi-a zis ca vede sangerarea, ca vede ca sunt in perioada fertila, corpul era pregatit de a elibera ovulul, si a mai vazut ca peretii uterului s-au ingrosat putin. Mie imi era teama ca am sarcina extrauterina (fiind operata de una deja), am facut analiza betahcc si nu aveam. I-am explicat ca am avut in perioada iulie-august menstruatie de 2 ori pe luna. Si atunci mi-a zis ca aceasta sangerare este tot o menstruatie, si mi-a dat un tratament de urmat. Antibiotic Doxicilina, Duphaston si supozitoare indometacin, toate la 12 ore. Mi-a recomandat ca Duphaston sa il iau pana in ziua in care imi vine CM cel corect, apoi dupa ce imi trece sa il reiau. Acest medicament esste pentru a regla organismul. Mi-a recomandat dupa sa imi fac si setul de teste papanicolau, lama etc, ca exista posibilitatea sa am o infectie si de aceea mi-a dat si antibioticul.
Au trecut 10 zile de cand tot am sangerarea, inca nu a trecut, si sunt in a 5-a zi de tratament. De 2 zile am cumparat si vitamina K pt oprirea sangerarii insa nu a trecut.
Este cineva in situatia mea ? Cum s-a rezolvat problema? Eu ma gandesc sa astept pana in ziua CM apoi sa merg la un nou control.
Buna, Carmen! sa stii ca nu ti-a raspuns nimeni pt ca nu prea se uita nimeni la sectiunea asta si nu apare marcata cu mesaj nou. vreau sa te intreb daca ai rezolvat pana acum problema si de la ce sangerai? nu ti s-a vazut vreun polip pe acolo? |
|
Inregistrat: 11/10/2015 Mesaje: 6
| andy07 wrote:
Buna, Carmen! sa stii ca nu ti-a raspuns nimeni pt ca nu prea se uita nimeni la sectiunea asta si nu apare marcata cu mesaj nou. vreau sa te intreb daca ai rezolvat pana acum problema si de la ce sangerai? nu ti s-a vazut vreun polip pe acolo?
Buna seara la un an distan?a. Revin cu raspunsul la problema cu care m am confruntat. Am urmat tratamentul cu Duphaston timp de 2 luni pe diferite scheme însa sângerarea “menstruala” a ?inut continuu timp de 2 luni, cu control in acest timp, In Ianuarie 2016 dupa perioada calendaristica a ciclului menstrual normal s-a oprit de la sine sângerarea. Am facut setul de analize hormonale de sange iar valoarea de prolactilina era marita. Am fost la control, medicul a zis ca sunt sanatoasa din punct de vedere ginecologic dar problema mea era pe partea endocrinologica,deoarece in decursul acolor 2 luni mi au aparut o irita?ie de punctajele ro?ii pe tot pieptul si gât precum co?ule?e mici. Explica?ia a fost ca datorita stresului si într-adevar a fost o perioada de stres pentru mine. Urma sa merg la un endocrinolog însa problemele au încetat de la sine. In urmatoarea perioada nu am mai avut probleme.
Sanatate tuturor, la mul?i ani si un nou an 2018 cu împliniri ! |
|
|