Tratament cu usturoi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, January 26, 2015 2:21 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Inca din cele mai vechi timpuri se stia despre efectele curative ale usturoiului, fiind bine-cunoscut drept un antibiotic natural.

Noi am inceput de aproape 1 an sa le dam zilnic copiilor cate 1 catel de usturoi la masa de seara si nu am mai avut asa mari probleme cu ei.
Recent am mai citit si ca daca esti racit / gripat, ajuta foarte mult o cataplasma cu usturoi. Se pune usturoi pisat si se amesteca cu ulei de masline, apoi se pune pe talpi, pui o punga ca sa nu cada peste tot si apoi o soseta. In 2 zile maxim cica esti ca nou...

Voi ce stiti despre tratamentele cu usturoi?
praslea_cel_voinic
Scris: Wednesday, January 28, 2015 5:32 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Usturoiul dupa cate stiu si am experiment at scade tensiunea si asa cum spuneai si tu Adriana, este un antibiotic natural...
shirel
Scris: Thursday, January 29, 2015 11:34 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Despre usturoi si propietatiile lui vindecatoare am putea scrie cateva pagini fiindca sunt multe retete in care usturoiul este adaugat si folosit .
Eu am folosit o bautura fierbinte de usturoi cand am fost diagnosticata ca am colesterolul mare.Deci ajuta ptr a scadea colesteroul:

-2 linguri ulei de masline
-3 linguritze de usturoi pisat
Se amesteca impreuna si se oparesc cu 1/2 litru de apa.
Se bea fierbinte inghititura cu inghitatura de 3 ori pe zi.

Mai am o reteta buna si iarasi folosita de mine ptr sinuzita:

-se piseaza o capatina de usturoi peste care se toarna un pahar cu apa si se lasa 1/2 de ora.
Se strecoara si se pun cate 10 picaturi in fiecare nara (ustura putin ras )o data pe zi.
Lilly of the valley
Scris: Friday, January 30, 2015 8:16 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Bunica mea a fost mare fun a tratamentelor cu usturoi. De fiecare data cand simtea presiune in urechi (hipertensiune arteriala) consuma cate un catel de usturoi.
Cand era racita, zdrobea cu lama cutitului cate un catel si impacheta in fasii de pansament dupa care introducea pachetelele rezultate in urechi si nari.
A trait 97 de ani si nu prea a luat medicamente.
ingerash
Scris: Friday, January 30, 2015 7:00 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Stiam ca este ideal cu lapte in combaterea viermisorilor,cam greu de convins copii sa bea amestecul.Pentru raceli eu fac supa de pui si adaug usturoi,de fiecare data a dat rezultate.
doinanuta
Scris: Friday, January 30, 2015 7:29 PM
Nivel

Inregistrat: 10/26/2013
Acum inteleg de ce am tensiune atat de mica :(.
raly
Scris: Friday, January 30, 2015 10:08 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
shirel
Scris: Monday, February 2, 2015 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Lilly of the valley wrote:
Bunica mea a fost mare fun a tratamentelor cu usturoi. De fiecare data cand simtea presiune in urechi (hipertensiune arteriala) consuma cate un catel de usturoi.
Cand era racita, zdrobea cu lama cutitului cate un catel si impacheta in fasii de pansament dupa care introducea pachetelele rezultate in urechi si nari.
A trait 97 de ani si nu prea a luat medicamente.

Usturoiul este de mare ajutor in hipertensiunea arteriala!!Se face un amestec din:
-2 cesti apa
-16 catei de usturoi taiati marunt
-2 linguri de otet natural de mere
-2-3 linguri de miere naturala
Se fierbe totul la foc mic c-am vreo jumatate de ora.
Se iau cate 3 linguri de 3 ori pe zi inainte de masa.

Deasemenea usturoiul ajuta foarte mult si in imbunatatirea circulatiei sangelui.Tatal meu avea mai mereu probleme cu picioare ca un fel de reumatism .El isi prepara ub suc realizat din 2 morcovi(stiu ca atata-i pisa pana iesea sucul pe vremea aia nu erau toate unstensilele de facut suc prin bucatarii sic ras )2 catei de usturoi si o radacina de patrunjel.Sucul acesta il bea in fiecare dimineatza pe stomacul gol timp de 10 zile.
Si eu imi fac de multe ori aceasta cura atunci cand simpt ca imi este tare frig (fiind anemica fara leac iarna in general sufar groaznic de frig ,dar acesta bautura ma incalzeste cred ca imi pune mai bine sangele in circulatie.Numai sanate sa fie ca in rest le avem pe toate!ras computerlove

Raly,supa mi se pare un deliciu am sa o incerc!!Multumesc!Cheek Kiss
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 15, 2015 12:59 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
misha
Scris: Thursday, April 2, 2015 3:10 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Fetele care ati incercat supa de usturoi,cum a iesit? E baubila/ mancabila ras ? Ati simtit vreo imbunatatire dupa?
denisacche
Scris: Thursday, March 2, 2017 11:04 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mastile cu usturoi cica sunt bune si pentru calvitie. Nu stiu ce sa zic pentru ca nu am incercat, dar e posibil sa functioneze, daca se aplica regulat acele masti....

laura513
Scris: Monday, November 20, 2017 2:22 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Cam orice aliment iute e bun impotriva caderii parului, pentru ca stimuleaza circulatia la nivel local, insa nu as apela la usturoi pentru ca mirosul iese incredibil de greu. Am facut tratament cu tinctura de ardei iute si a functionat de minune.

Dar da, usturoiul e una dintre cele mai puternice si de ajutor plante cand vine vorba de sanatate. E bine sa fie consumat cat mai des. Eu am tot mancat in sarcina, sper sa ii placa si bebelusei cand va fi momentul sa pape mancare solida.
endy
Scris: Monday, November 20, 2017 3:52 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
Laura , tinctura de ardei indeasa parul ?

Si eu folosesc iarna un preparat de lamai miere usturoi , ghimbir dat prin blender si iau dimineata cite o lingurita plina
laura513
Scris: Monday, November 20, 2017 10:33 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
endy wrote:
Laura , tinctura de ardei indeasa parul ?

Si eu folosesc iarna un preparat de lamai miere usturoi , ghimbir dat prin blender si iau dimineata cite o lingurita plina

Da, ajuta la regenerare si il face sa nu mai cada asa de tare. Eu am parul des si de obicei cade multisor, ca are de unde, dar intr-o perioada (final de iarna spre primavara) o luase razna rau, scoteam pumni de par la o pieptanare. Am luat tinctura de ardei iute si faceam o solutie cu apa, cred ca o parte tinctura si 2 apa puneam, intr-o sticluta mica cu capac perforat si masam bine pielea capului cu ea, cate 10 minute in fiecare seara. Am facut asta timp de 2 saptamani si ajunsesem sa pierd sub 50 de fire de par in conditiile in care inainte de tratament pierdeam peste 150-200.

Reteta ta cu usturoi si miere o foloseste soacra-mea, exact cum zici tu. Eu nu am luat pentru ca nu imi place combinatia, dar sigur e buna pentru sanatate, ca e plina de nutrienti si vitamine hearts
endy
Scris: Tuesday, November 21, 2017 5:51 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
Laura si ai observat pe linga stoparea caderii ca au crescut fire de puf , fire noi ?

Azi m-am tuns mai scurt si iarna asta vreau sa ,, ma tratez,,
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.