Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Zilele trecute au venit pe la noi niste fosti colegi de facultate si am aflat de la ei de un tratament naturist, cu ceapa, contra racelii si a febrei. Nu stiu ce are la origine, sau de unde a aparut, dar se pare ca da rezultate foarte bune. Ei l-au incercat si duminica l-a incercat si socrul meu si acum deja se simte foarte bine.
In ce consta acest tratament?
Se toaca ceapa marunt, ca pentru mancare, se pune intr-o punga si punga in picioare, astfel incat sa stea pe talpa ceapa si se pun 2 perechi de sosete cat se poate de groase, daca aveti de lana si mai bine, peste punga cu ceapa.
Dimineata va veti trezi ca nou
PS: In orice caz, nu luati acest tratament ca pe ceva sigur si mergeti neaparat la medic pentru consultatii. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Stiam de cojile de ceapa foarte bune la raceala si pt tuse parca.Abia acum am descoperit tratamentul asta , daca-l vedeam acum vreo cateva zile il puneam nitel pe Kaze la marinat in ceapa.Nu numai sa se vindece ci mai ales sa-l chinui ca nu si-a facut vaccinul si mi-a adus virusul in casa |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| mihaela75 wrote:Stiam de cojile de ceapa foarte bune la raceala si pt tuse parca.Abia acum am descoperit tratamentul asta , daca-l vedeam acum vreo cateva zile il puneam nitel pe Kaze la marinat in ceapa.Nu numai sa se vindece ci mai ales sa-l chinui ca nu si-a facut vaccinul si mi-a adus virusul in casa Asa, asa Mihaela! Bine-i faci. Ca si eu ma supar pe sotul meu cand vine bolnav de prin tribunalele lui! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Stiam ca pentru raceala si tuse e bun ceaiul din frumze de ceapa (cele rosii). Mama ne mai facea cand eram mici dar cum nu reuseam sa-l bem ca nu ii suportam gustul a renuntat si ea sa ne mai faca. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Niko, mi-amintesc si eu de "minunea" asta de ceai...nu numai gustul, exagerat de scarbos, dar si efectul foarte rapid asupra tusei. Din fericire, eu eram copilul cuminte care statea la orice tratament fara sa comenteze...cu fratele meu era chin sa-i faci vreun tratament, fie babesc, fie medicamentos. Bine ca mi l-ai amintit, poate o sa incerc si eu cu copiii mei, desi stiu ca va fi un chin sa-i fac sa bea asa ceva. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| MNiko wrote:Stiam ca pentru raceala si tuse e bun ceaiul din frumze de ceapa (cele rosii). Mama ne mai facea cand eram mici dar cum nu reuseam sa-l bem ca nu ii suportam gustul a renuntat si ea sa ne mai faca.
Si eu stiu de ceaiul asta dar in combinatie cu nuca (sparta, dar pusa la fiert cu tot cu coaja)... face minuni. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Da, Kali, ai dreptate...ma gandisem si eu la nuca, dar nu mai stiam sigur. Iar gustul...aduce putin cu supa (de la ceapa), dar e si amar, si nesarat, cah!!!cat de greu inghiteam ceaiul asta! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si de coaja de nuca stiam, dar n-am mai amintit-o ca sa nu fiu off topic. In combinatie nuca+ceapa n-am primit niciodata. Oricum si cel de nuca mi se pare amar. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| CEAPA
In 1919 cand gripa a > ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa. Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa) Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!! Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa: "Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice." Si acum inca o nota
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu. Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici. Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo. A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura. "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau. Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial. Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA.. Stomacul lor nu o poate metaboliza. Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
Sursa: primit pe mail. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Wow....multumesc. Nu stiam. |
|
|