Tratament bun tuse
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina Pop
Scris: Monday, November 1, 2010 4:54 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Fetelor, ma ingrijoreaza ca de ceva vreme am inceput sa tusesc. Nu am luat nimic ca nu mi s-a parut grav, dar in ultimele zile se pare ca tusea mea s-a cam agravat. Nu ar fi o problema asa de mare- cu totii racim- doar ca am acasa un piticut de 4 anisori si 7 luni pe care chiar nu as vrea sa il imbolnavesc. Nu vreau sa iau antibiotic, oricum nu as avea nevoie ca nu am febra sau altceva, insa am nevoie de un tratament cat mai rapid pentru ca gandacelul meu sa fie expus cat mai putin. Stiti vreun leac sau vreun medicament minune?sorry1
delfinasa
Scris: Monday, November 1, 2010 5:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Remedii pe care eu le stiu pentru tuse si dureri de gat: ceaiuri cat suporti de calde, in special de ceapa, albus de ou crud frecat cu miere si consumat asa, pune zahar intr-o ridiche neagra scobita si las-o intr-un loc cald, apoi consuma sucul rezultat. Ia de cateva ori/zi lamaie taiata cubulete si frecata cu miere, mananca mai mult usturoi.
Cand tusea persista mai multe zile, alterneaza tratamentele naturiste cu siropuri din farmacie. Noi folosim Robitussin si Theraflu-niste ceaiuri care au si medicamente in ele.
Katrina
Scris: Monday, November 1, 2010 6:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
Ce fel de tuse ai?
Daca tusea e seaca,poti lua ce ti-a recomanrat Delfinasa,dar daca e cu expectoratie ,trebuie sa iei un expectorant si sirop Planttusin(are in compozitie:patlagina,tei,muguri de pin)care e foarte bun mucolitic si favorizeaza eliminarea sputei.
Sfatul meu e sa mergi si la medic mai ales ca tusea persista de mai mult timp.Din experienta iti spun ca foarte multe bronsite si pneumonii evoluiaza fara febra si de obicei se ajunge la medic ft. tarziu.
Alina Pop
Scris: Tuesday, November 2, 2010 4:39 PM

Multumesc pentru sfaturi!

Tusea e expectoranta. Mi-a recomandat o farmacista fluimucil, am inteles ca rezolva repede problema si pot sa elimin tot din plamani pe nas :D Am inceput deja sa iau si vad ca merge bine :) Paralel merg si cu ceaiuri calde. Recomand tuturor mamicilor. Revin cu detalii cand trece tusea.

Va pup
AdrianaC
Scris: Tuesday, November 2, 2010 4:55 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Alina Pop wrote:
Fetelor, ma ingrijoreaza ca de ceva vreme am inceput sa tusesc. Nu am luat nimic ca nu mi s-a parut grav, dar in ultimele zile se pare ca tusea mea s-a cam agravat. Nu ar fi o problema asa de mare- cu totii racim- doar ca am acasa un piticut de 4 anisori si 7 luni pe care chiar nu as vrea sa il imbolnavesc. Nu vreau sa iau antibiotic, oricum nu as avea nevoie ca nu am febra sau altceva, insa am nevoie de un tratament cat mai rapid pentru ca gandacelul meu sa fie expus cat mai putin. Stiti vreun leac sau vreun medicament minune?sorry1

Eu te-as fi sfatuit sa mergi la un medic generalist sau internist ca sa te asculte la plamani. Daca acolo nu se aude nimic, atunci poate e doar un rosu in gat si tratezi doar tusea.

Eu iau pentru tuse productiva Erdomed pastile, 1 pastila x 3 / zi (iar la copii le dau tot Erdomed, dar sirop, cate 5 ml x 3/zi pentru Alice care are 9 ani si 44 kg, respectiv 2.5 ml x 3/zi pentru Andrei, care are 5 ani si 16.5 kg), iar pentru tuse seaca iau Humex cu dextometorfan (5ml x 3/zi).

In orice caz, daca tusea persista, mergi la un medic sa nu fie ceva de la plamani.

Medicamentele pe care le-am mentionat mai sus nu le iau mai mult de 5 zile fiecare.

Fluimucil-ul pe care ti l-a recomandat este si el OK, este tot pentru tuse productiva si are ca rol fluidificarea secretiilor pentru a putea fi mai usor eliminate.

Ai grija insa sa bei mai multe lichide.
danab
Scris: Wednesday, November 3, 2010 1:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Fluimucil am folosit si eu, si intr-adevar s-a simtit. Am eliminat fluidele din plamani si am scapar repede. Si Mirunei ii dau (cel de 100) de doua ori pe zi si are efect.
Alina Pop
Scris: Wednesday, December 15, 2010 3:49 PM

@danab
Ma bucur ca ai scapat si tu cu acest medicament! Intr-adevar, de cand am avut probleme si am folosit asta chiar il recomand tuturor sa ia fluimucil pentru tuse si se pare ca are efect foarte bun.

Sanatate!
cristinaflorina
Scris: Wednesday, December 15, 2010 7:41 PM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Sirop din muguri de pin
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, August 16, 2011 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
tusesc si eu ca un magar, sec, de mai bine de o sapt. la inceput m-a durut gatul, l-am tratat dar tusea nu cedeaza. acum am facut ceai de ceapa cu zahar ars. sa vedem dc merge. dc nu trece si nu trece cred ca trebuie sa merg la dr
monica irimia
Scris: Tuesday, August 16, 2011 9:36 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Alexandra, bun ar fi sa incerci si aerosoli cu ACC. Multa sanatate!
Katrina
Scris: Wednesday, August 17, 2011 8:45 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
alexandrabogdan wrote:
tusesc si eu ca un magar, sec, de mai bine de o sapt. la inceput m-a durut gatul, l-am tratat dar tusea nu cedeaza. acum am facut ceai de ceapa cu zahar ars. sa vedem dc merge. dc nu trece si nu trece cred ca trebuie sa merg la dr

Ar trebui sa faci un exudat faringian si sa ceri sa-ti faca si o fungigrama.
Baietelul meu a avut la fel, o tuse seaca ,care nu ceda cu nici un fel de antitusive .Intr-un final doctorita mi-a recomandat sa-i fac o fungigrama din gat si s-a dovedit a fi o candidoza faringiana,care a cedat la Nistatin numai dupa doua zile,insa tratament a facut cinci zile cat ne-a prescris dr.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, August 18, 2011 5:39 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
m-am rezolvat cu tusin forte.
clalina
Scris: Friday, November 11, 2011 4:08 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
Am si eu o tuse de vreo 2 luni, am incercat cu siropuri de tuse nimic, simt ca am ceva in gat si atunci in vine sa tusesc si ma fortez pana imi dau lacrimile. Cred ca luni merg la doctor.
mama_Sonyei
Scris: Friday, November 11, 2011 8:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
clalina wrote:
Am si eu o tuse de vreo 2 luni, am incercat cu siropuri de tuse nimic, simt ca am ceva in gat si atunci in vine sa tusesc si ma fortez pana imi dau lacrimile. Cred ca luni merg la doctor.

sanatate multa si ai grija de tine sa nu ia cea mica tusea, ca nu e bine uff
marivic
Scris: Friday, November 11, 2011 9:01 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
CLALINA,mergi negresit la medic,...deja 2 luni de tuse e mult;remedii naturiste nu ai incercat?Daca erai in tara iti recomandam BARAKA.Sunt foarte bune la tuse chinuitoare,...sunt din plante.Sanatate multa,ai grija!computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.