Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Acte necesare pentru transcrierea actelor de stare civila incheiate in strainatate 1. Actul de identitate al solicitantului.
2. Cerere de transcriere - formular tip
Certificatul de nastere, casatorie, deces sau extrasul (original si copie xerox).
3. Documentele traduse in limba romana si autentificate de un notar public sau de Oficiul Consular Roman.
4. Documente justificative pentru completarea unor rubrici. (Pentru cazurile in care: lipseste data de nastere a sotilor, datele privind parintii celor doi soti, nu este mentionat numele sotilor dupa casatorie, inscrierea numelui de fata al mamei casatorite cu actul de nastere al copilului, inscrierea altui domiciliu pentru persoana decedata, etc.)
5. Timbru fiscal.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| sigur sunt doar atat de putine acte necesare? si mai am o intrebare: ca sa transcriu in romania certificatul de casatorie suedez, ce acte am nevoie din partea lui Tony? cat dureaza de la depunerea actelor si pana la eliberarea certificatului? si ca sa-mi innoiesc pasaportul, ce acte sunt necesare in afara de certificatul de casatorie (ca sa dovedeasca noul nume)? voi avea adresa din cartea de identitate suedeza sau cea din cartea de identitate romaneasca? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Sfefania_Johansson wrote:sigur sunt doar atat de putine acte necesare? si mai am o intrebare: ca sa transcriu in romania certificatul de casatorie suedez, ce acte am nevoie din partea lui Tony? cat dureaza de la depunerea actelor si pana la eliberarea certificatului? si ca sa-mi innoiesc pasaportul, ce acte sunt necesare in afara de certificatul de casatorie (ca sa dovedeasca noul nume)? voi avea adresa din cartea de identitate suedeza sau cea din cartea de identitate romaneasca?
cuim adica sa-l transcrii sa-l traduci?Noi am facut toate actele la ambasada romana si ne-am facut si certificat de casatorie roman printre altele ca ,copii mei sa poata avea si ei automat cetatenia romana.I-am facut lui Eden cretificat romanesc si acum i-am facut si lui Oshry.Ai nevoie de pasportul lui Toni si buletinul lui sa vada ca este cetatean suedez si certificatul de casatorie trebuie sa aiba apostila pe original de la ministerul de interne din Suedia. La Ambasada romana nu mi-a luat mai mult de 2 saptamani. Daca iti faci actele in romania nu ai nevoie de buletinul suedez al tau dar daca in Romania nu te-ai inregistrat ca ,casatorita trebuie sa-ti schimbi toate actele pe numele sotului.Vezi eu de asta nu mi-am luat numele sotului ci am ramas la numele de fata,sa nu mai am de lucru cu ei! |
|
| shirel, multumesc pt raspuns. chiar transcriu vroiam sa spun. nu sa traduc. ci sa-mi faca certificat romanesc fara ca sa fie nevoie sa mai facem cununia civila in romania. cat despre ambasada..ma costa mult mai mult sa merg la stockholm si sa stam toti la hotel pana rezolv, decat daca merg in romania si rezolv acolo.
maine merge mama la primarie si se intereseaza
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Daca Suedia nu e in parteneriat cu Romania s-ar putea sa trebuiasca certificatul vostru cu apostila. Apoi trebuie traducere legalizata a actului plus certificatele voastre de nastere, buletine, pasapoarte etc. Ar trebui sa suni la primaria din orasul unde esti nascuta in Romania ce acte iti trebuie sau sa cauti site-ul lor.
Uite aici niste date care te vor ajuta:
http://www.pasapoarte.ro/transcriere-certificat-casatorie.php |
|
| Katy, multumesc din inima cum era de asteptat, e o gramada de hartogaraie ce trebuie sa o pregatim |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| Stefania, cel mai bine e sa dai un telefon la Ambasada Romaniei la Stockholm si asa te vor lamuri. Eu, cand i-am facut certificatul de nastere si pasaportul fetei, am sunat la ambasada si m-au terminat cata hartogarie , ba trebuia sa ma duc si la Stockholm ca na sa vada cartea de identitate si alea alea. Am cerut sa-mi faca procura sa-i fac pasaportul in tara si a zis ca nu se poate bla bla si pana la urma s-a putut,le-am spus ca la baiat asa am facut cu procura si le-am inchis gura. Sunt tare comozi, pana la urma m-au ajutat si mi-au trimis actele prin posta, pe care le-am trimis in tara fratelui. Si sa stii ca pentru certificatul de nastere suedez Personbevis-ul a trebuit sa-l traduc in limba romana la un traducator autorizat si apoi apostilat cu apostila de la haga la un notar.Te costa cam mult traducerea ca se taxeaza pe cuvant. La certificatul de casatorie uite ce zice pe site-ul ambasadei:
Inscrierea certificatului de casatorie eliberat de autoritatile suedeze in registrele de stare civila romane. Actele necesare sunt urmatoarele: - Cerere de inscriere a certificatului de casatorie (formular eliberat de Ambasada la depunerea dosarului); - Certificatul de casatorie suedez, personbevis (extras din registrul de casatorii emis de Skatteverket), in original si copie, semnat si stampilat de emitent, apostilat comform Conventiei de la Haga din 1961, de un notar suedez; - Traducerea certificatului de casatorie, in limba romana, legalizata notarial cu Apostila conform Conventiei de la Haga din 1961, de notarul suedez; - Atestat de schimbare de nume emis de Skatteverket si copie legalizata notarial cu Apostila Conventiei de la Haga din 1961. Documentul este necesar numai in situatia in care din personbevis emis de skatteverket nu rezulta numele dupa casatorie; - Declaratie pe propria raspundere, data de ambii soti cetateni romani, privind inexistenta altei transcrieri in Romania (formular eliberat de Ambasada); - Declaratie pe propria raspundere, data de ambii soti cetateni romani, privind inexistenta altor casatorii anterioare sau certificatul de nastere eliberat de autoritatile de stare civila romane, cu toate mentiunile de casatorie sau divort (formular eliberat de Ambasada); - Certificatele de nastere ale sotilor, original si doua copii; - Acte de identitate ale sotilor, original si doua copii (pasapoarte pag. 1,2,3 si 4 si cartile de identitate romanesti); - Taxele consulare aferente prestatiei; - Un plic format A4, pe care se va trece numele si adresa si se va franca cu timbre pentru expeditie postala recomandata.
va pup.
|
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Fetelor care ati facut transcrierea casatoriei in Romania, cat a durat pana v-a eliberat certificatul romanesc? Oare cat mai costa acum?? |
|
| Ca sa revin si aici cu noutati...nu am platit decat 2 lei taxa pe certificat, s-a eliberat in 2 saptamani, am fost sunata acasa sa-l ridic, foarte simplu si rapid. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mikaela wrote:Ca sa revin si aici cu noutati...nu am platit decat 2 lei taxa pe certificat, s-a eliberat in 2 saptamani, am fost sunata acasa sa-l ridic, foarte simplu si rapid.
Si ai fost in Romania sau prin ambasada?Ma bucur ca ai reusit |
|
| ingerash wrote:Si ai fost in Romania sau prin ambasada?Ma bucur ca ai reusit
Multumesc Ingerash! Sunt inca in Romania, e mai ieftin, mai rapid si chiar sunt placut impresionata de modul in care s-a rezolvat totul. Acum respir usurata, nu ma asteptam sa fie asa de usor si ieftin. Prin ambasada ma jumuleau aia, totul se incasa la cursul euro, traducerile erau extrem de scumpe si ajungeam sa platesc cam aceiasi bani pe care i-as fi dat pe biletele de avion. Asa ca ma si distrez cu familia de sarbatori, am botezat, m-am plimbat si am rezolvat si treaba. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mikaela,uite asa ai ocazia sa petreci momente frumoase cu familia |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mikaela, ce acte au fost necesare pt transcrierea certificatului de nastere? Vacanta placuta acasa |
|
| Din cate imi amintesc, mi-au trebuit certificatul de nastere al copilului, certificatele de nastere ale parintilor, certificatul de casatorie, acte identitate (CI, pasaport, permis conducere, dupa caz) si un formular care se ia de la starea civila. Toate actele in alta limba trebuiesc insotite de apostila de la Haga, de traducere si legalizare. Dupa caz, e posibil sa se mai ceara si alte documente, durata de solutionare depinde de numarul cererilor, de cat de aglomerati sunt sau cel putin asa am inteles, de la minimum 2 saptamani pana intr-o luna cred. Cazul meu a fost solutionat in 2 saptamani. Ah, si sa nu uit, chitanta de 2 lei pentru o taxa platita pe undeva pe la taxe si impozite. |
|
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mikaela, apostila de la Haga???? Multumesc pt raspuns, o sa fac o procura imediat cum ajung inapoi sa trimit la ai mei. |
|
|