Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ce face familia voastra an de an de Craciun? Dar de revelion? Aveti o activitate fara de care nu ati mai simti la fel Craciunul sau revelionul? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| De Craciun stam in familie. Noi concepem Craciunul ca o sarbatoare a familiei si nu ne abatem de la "traditia" de a sta acasa, cel mult la a merge la mama, care tot acasa e. Alt lucru, fara de care nu as simti la fel sarbatoarea e bradul, pe care ador sa-l impodobesc, singurica, sa nu ma bata nimeni la cap, decorarea casei, surprizele pe care le fac celor dragi de sarbatori, cumparaturile.
De Revelion, mergem la mama (ca sa-l sarbatorim pe tata = ziua lui e pe 1 ianuarie ) sau stam acasa (si mergem a doua zi, pe 1), depinde de ce stare avem. Daca avem chef sa lenevim, sa ne uitam la Tv si sa papam cozonac, atunci stam acasa. De Revelion, ne cumparam ceva nou de imbracat si ceva rosu de purtat pe sub haine, punem bani in buzunare (cine are buzunare, cine nu, gaseste alt loc ), umplem farfuria (cica e bine sa nu ne gaseasca Anul Nou fara farfurie plina - cica asta e semnul de bogatie pe anul urmator)...Neaparat o bijuterie (din aur) - iarasi semn de bogatie.
Altceva...hmmm... ma mai gandesc... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Prima zi de Craciun... ori acasa, osi la socrii mei... A doua zi, tradita din familia mea: vizita la matusa mea...
Revelionul: in afara de bani in buzunare, ceva rosu si ceva bleu pe sub haine, ceva nou si bijuteria de aur de care a amintit Kiki, noi avem un alt pitic pe creieras: Sa ne prinda anul nou, adica ora 0, cu un pahar de sampanie plin in mana, si cu un trabuc (neaparat...) aprins... Asta o aveam eu de vreo 12 ani preluata de l;a mama mea... Lui Andrei i-a placut, si a luat-o si el... pe urma, neaparat sa avem grau in buzunare... Daca imi mai amintesc, mai spun... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Craciunul cu familia... la noi acasa sau la ai mei ori la socri. nu in vizite, nu alte nebunii. mi se pare ca este o sarbatoare doar in familie. |
|
| Craciun : Pregatirile incep din ajun. Cu brad impodobit, gatit si strecurat cadouri sub brad. Nu le desfacem asteptam pana dimineata.(de obicei vin si mama si soacra mea la noi). In ziua de Craciun fiecare se trezeste cand vrea, iar cand sunt toti treji punem o masa pt toti si desfacem cadourile, facem poze ca sa surprindem reactia fiecaruia cand descopera ce a primit. Revelion : Am inceput sa-l facem tot acasa din cauza de bebe, dar ne place. La miezul noptii, cand se termina numaratoarea inversa stingem lumina in toate casa ca sa ingropam anul ce a trecut si sa-i uram bine-ai venit celui nou. Primul sarut il dam partenerului. La fel si primul dans. Noi ne-am obisnuit sa scriem pe hartie o dorinta care vrem sa se implineasca in anul ce urmeaza( fiecare cu dorinta lui), le punem intr-un plic si il sigilam, iar la revelionul urmator le citim sa vedem care s-au implinit. |
|
| Frumoasa traditia voastra cu dorinta in plic... o idee super! |
|
| Pentru anul trecut mi-am dorit un bebe si s-a indeplinit. Pt anul asta e indeplinita cam in proportie de 90 %. O se vedm de rev daca e in totalitate. |
|
| MNiko wrote:Pentru anul trecut mi-am dorit un bebe si s-a indeplinit. Pt anul asta e indeplinita cam in proportie de 90 %. O se vedm de rev daca e in totalitate.
ce frumos! ma bucur ca s-a intamplat cum ti-ai dorit si sper ca si anul acesta sa fie la fel! |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Traditia mea de Craciun e pupuzoiulSe face din aluat de cozonac si se coace intr-o cana, este destinat copiilor casei.Cati copii atatia pupuzoi Noua ne facea mama in 5 cani ca eram 5 copii si fiecare ne mandream cu el.Anul trecut nu am facut ca n-am avut pt cine dar anul asta o sa fac un pupuzoi cu dedicatie bebeloasa |
|
| la noi nu e o traditie deosebita , in sensul ca noi petrecem acasa ambele sarbatori . in ajunul craciunului , chiar de dimineata ne apucam toti trei (eu si copiii) sa impodobim bradul si sa ornam casa cu ghirlande la ferestre si stelute de staniol atarnate de tavan la diferite inaltimi , de zici ca incepe sa ninga . si eu stau treaza (cum probabil faceti si voi) asteptand sa adoarma toti , ca sa pun cadourile sub brad. in ziua de craciun , copiii alearga repede sa vada ce au primit , si apoi program de voie , joaca , tv , calculator , masa , urari ,plimbare , si sorcovit(cel mare , de 5 ani , stie de anul trecut "sorcova" , si ii taxeaza pe toti , si rude si vecini). revelionul e petrecerea anului , pt ca stam cat mai mult treji in noaptea resp si dansam , fara sa mai tip la copii "mai incet , ca vine vecinul de jos!". iar in momentul trecerii in noul an ,numaram cu totii secundele ramase , si apoi ciocnim paharele , noi cu sampanie , copiii cu suc , si ne sarutam , urandu-ne de bine . anul asta o sa tina si cel mic de 2 ani paharul , asa ca chiar o sa ciocnim cu totii , ca de dansat , de anul trecut dansa si el (ma rog , se invarte , zdupaie , stil ). si ne uitam la artificii pe geam. +tv +masa bogata preiau si eu obiceiul cu dorintele scrise si revazute peste un an . deci n-am povestit nimic deosebit dar sigur mi-a placut sa scriu pe curand! |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Pai....de Craciun, de cand suntem impreuna, mergem in Ajun la rude si prieteni cu cozonac, suc si colinzi. De Craciun propriu zis, prima zi mancam la mama, iar a doua zi la noi. Asa e de mult....asa va fi mereu. E o sarbatoare in familie la noi. De Rev am stat acasa pana acum, ca asa s-a nimerit, dar daca avem ocazia vom merge pe undeva sa ne distram.
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| anul trecut, de fericire ca ne-a dat Dumnezeu un copil minunat, asa cum e Medeea, am impartit in stinga si-n dreapta, pe la diverse biserici, cu bani pt slujbe de multumire.Desi nu ma asteptam, eu ma gandeam ca banii si-i lasa popa pt el, am fost foarte surprinsa sa aflu ca unul din preoti a cumparat din banii aia zahar, ulei, faina, etc si le-a impartit familiilor mai nevoiase din parohie.Am avut o enorma bucurie cand am aflat si am hotarat ca asta va fi traditia noastra de Craciun.Ne dorim doar sa fim sanatosi,sa multumim lui Dumnezeu pentru ce avem si sa putem sa ajutam si pe altii. De Craciun fii mai bun... |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Noi nu mai plecam la munte de Craciuuuuuuuuun! Stam acasa, cu parintii si prietenii! In schimb de Revelion, mergem la un restaurant dragut cu prietenii si de data asta si cu cineva de pe forum. Tot am reusit sa ne adunam! |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| MNiko wrote:Aveti o activitate fara de care nu ati mai simti la fel Craciunul sau revelionul? Da, daca nu aprind in fiecare seara, pe perioada postului, o lumanare. Deasemenea, nu stiu de ce, cand fac curatenia generala de Craciun, trebuie sa ascult colinde. Si nu numai atunci... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| leut wrote:Noi nu mai plecam la munte de Craciuuuuuuuuun! Stam acasa, cu parintii si prietenii! In schimb de Revelion, mergem la un restaurant dragut cu prietenii si de data asta si cu cineva de pe forum. Tot am reusit sa ne adunam!
Mai, ce coincidenta!!! Si noi facem cam acelasi lucru de Craciun. Ca sa nu mai pomenesc de seara de Revelion. |
|
|