Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Fetelor, sa va povestesc prin ce am trecut si ce sperietura am tras .... Mama i-a dat Deei sa manace luni seara niste inimioare de pui la cuptor, le-a mancat f repede si multeeeee .....
Luni noapte a vomat mai toata noaptea bucatele aproape intregi de inimioare de pui, ieri de dimineata a facut diaree, a durut-o burtica, si a dus-o mama la spital a consultat-o si au spus ca a facut toxiinfectie alimentara, ori au fost alterate inimioarele (dar totusi erau in termen), ori i s-a "aplecat" cum se spune, i-a dat niste saruri, smecta si debridat si si-a mai revenit putin, asta pe la ora 14.
Noi la Targoviste, stateam ca pe maracini, si gramada pe telefon la ora 17.30 ne-a sunat mama ca a facut febra 38.5, am pus-o sa cheme salvarea, sa-i dea nurofen si am plecat la Bucuresti .... nu va spun cum am plecat, cum a fost drumul pentru noi si cat de putin am facut ....
La intrare in Bucuresti m-a sunat iarasi mama ca a venit salvarea (intr-un final), i-a scazut febra si i-a dat aceleasi medicamente ca i le daduse si de la spital .... Am ajuns si noi si intr-adevar era mai bine, am facut bagajul si ne-am intors la Targoviste, cu bubulina cu tot.
Ce vreau sa va intreb :
1. Vineri era programata la o ecografie abdominala, pt ca Deea mai tot timpul se vaita ca o doare burtica, am facut examenul coproparazitologic, a iesit negativ si am vrut sa-i fac si o ecografie abdominala, dar majoritatea persoanelor mi-au spus ca nu este bine, ca o radiez .... Voi ce parere aveti ? e bine sau nu ? .... mai ales dupa cate am patit s-o mai chinui ? (ea nu sta deloc la consult, decat imobilizata)
2. Acum e mai bine si pe regim alimentar ... ii dau : Supa de morcovi cu orez, carne de pui fiarta, banane, mere coapte sau rase, branza de vaca .... Pot sa-i dau si ou fiert si iaurturi ? in supa pot sa-i pun cartofi ?
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa-mi cititi of-ul |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Cristina, acum o luna-doua am patit-o si eu la fel cu Mihaita, dar nu stiu de la ce si a durat mai mult... 4 zile nu a mancat nimic in afara de san si chiar si apa o voma. Cred ca a fost tot toxiinfectie alimentara si a fost cat pe ce sa ajungem la spital, ca nu reuseam nici macar sa-l hidratez. Am scris in topicul Delfinasei, ca si ea a patit la fel cu Karinuta. Pana la urma a trecut cu regim alimentar, asa ca eu as zice sa o mai tii la regim si sa mai amani oul si alte mancaruri mai grele, ceea ce ai enumerat tu ca ii dai e suficient. Daca scaunul e moale, mai amana si cartoful. De ecografie - nu stiu ce sa zic... eu nu i-am facut lui Mihaita, am evitat spitalele, era si perioada in care bantuiau virozele si pneumoniile. Sanatate multa Deei! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Criss, ecografia e ok. Radiografia e de evitat. La regim evita cartofiorii in mancare si iaurtelele ! Fara dulciuri ( cioco , zahar ). Outz fiert tare si neaparat proapat e ok.
Dorim sanatate multa printesei. Sa ne tii la curent cu starea fetei ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cris, imi pare rau ca e bubulina bolnavioara!
Eu zic ca ar trebui sa ii faci ecografia aia, ca sa te asiguri ca nu are altceva si ca diagnosticul e pus corect. Daca vrei, poti intreba medicul inainte sa ii faca ecografia daca e vreo problema, daca nu dauneaza copilului. Legat de iaurt si cartofi, nu e indicat sa ii dai, atata timp cat are scaun moale. |
|

| Miru, Oana, Cris, va multumesc tare mult, stiam ca-mi voi primi raspunsuri la intrebari de la voi
Problema mare este ca Deea nu suport nici orezul nici carnea fiarta, dar insist ....
Acum am vorbit cu tati la telefon, ca el e acasa cu ea, eu la serviciu, si mi-a spus ca iar a facut febra 39 ... i-a dat nurofen si a mancat decat 2 lingurite de branzica si doua guritze de banana, altceva nu a vrut ... iar ieri nu a mancat absolut nimic, ceai nu a baut niciodata si nici acum, i-am luat ieri vreo 3 feluri de la hipp, ca de menta i-am facut si nu vrea, sunt curioasa daca reuseste sa bea vreun picutz ... ce ma fac eu cu ea ? nimic ce tine de regim nu vrea copilul asta |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Cristina, nu este asa grav ca nu mananca, important este sa se hidrateze. Organismul ei se pune singur la regim. Ti-am spus ca Mihaita nu a mancat mai nimic 4 zile, doar san si uneori voma si laptele supt. Cand a mancat o jumatate de banana in a 4-a zi am zis ca am apucat pe Dumnezeu de-un picior. A slabit ceva, dar dupa ce i-a trecut, a inceput sa manance iar bine si a pus la loc. Mihaita nu a facut febra... fa-i totusi Deei ecografia, cum zic fetele, pentru siguranta. Uite si topicul de care ziceam: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=3427&p=1 |
|

|
Miru, parca tineam eu minte ca a mai patit cineva, dar nu mai stiam, sunt nauca rau de tot, dar Karina si Mihaita nu au facut febra, noi facem febra, chiar si azi |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cristina, multa sanatate Deei Si eu cred ca a fost o toxinfectie alimentara! Daca nu maninca nu-i grav, important e sa bea sa nu se deshidrateze. Ecografia ar fi bine sa o faca, nu are efecte negative. Sper sa nu mai faca febra!
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Criss , daca nu mananca sa nu insistati. Lasa tot ce are voie la indemana ei , sa se poata autoservi daca va dori ! Daca va simti ca ii e fomica si ca POATE MANCA , cu siguranta va manca. Aveti multa rabdare si dati'i sa bea cat de putin din ceiutz . Organismul ei acum e .... in carantina. Nu primeste nimik si de asta nu vrea ea sa pape. Rabdare multa si lui tati si tie. Si Sanatate multa Deei ! |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Multa sanatate Deei, si te rog sa-i dai lichide cat mai multe ( preferabil apa plata dar si ceai este bun atata timp cat nu este indulcit) , ca sa nu se deshidrateze, ca dupa aia vezi tu probleme...ti-o spun din experienta propie cu ambele fete....
Cat despre mancare, incetul cu incetul isi va reveni. Si eu zic sa faci ECO ca sa fii sigura ca totul este OK.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cris, multa sanatate Deei. Eu zic sa-i faci ecografia(eu i-am facut Cristiei una prin fontanela la 1 luna si o saptamana, iar una la inima i s-a facut la 5 zile. Daca ar dauna eu cred ca n-am mai face atatea ecografii cand suntem gravide. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Crisstyna multa sanatate puiutei .Si eu sunt de acord cu ecografia ar fi bine sa vezi ce are ,radiografia este cea care radiaza.Cat despre supica ai putea sa-i pui in supa orez si poate asa il suporta .Sticksuri poti sa-i dai si multe lichide sa se hidrateze.Si sa nu o fortezi cu mancarea ca apoi iar varsa ,trebuie luata usor.Multa sanatate . |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Cristina, 1. fa-i echografie Deei, nu are niciun efect negativa, dar nu o traumatiza, daca zici ca nu e cooperanta, lasa sa treaca perioada asta si fa-o mai tarziu, dar nu foarte tarziu. 2. tine regimul alimentar; 3.hidrateaz-o; 4.nu o forta sa manance; 5. nu ou; 6. nu cartof; 7. nu lapte / iaurt, etc.
Multa sanatate.
P.S. Poti folosi glucoza la orice aliment (pentru ca nu ai voie zahar - atentie si la nicelul glicemiei - sa nu scada prea tare) - astfel mancarea va avea gust mai bune - inclusiv supa de morcovi. |
|

| Va multumesc din suflet dragi mamici ca sunteti alaturi de noi ea nu mi-a fost niciodata bolnava, decat de vreo 3 ori f putin racita, nu am avut probleme cu ea, s-a dezvoltat normal, a luat f bine in greutate, dar acum am patit-o rau.... iar eu sunt panicoasa din fire
Cat o mai dura ramane de vazut.... acum i-a scazut iar febra, e vioaie si nu bea decat apa plata .... o sa merg acasa si o sa-i fac o supa cu orez, morcov si pui si o s-o pasez ca la copii mici .... poate asa o vrea, o pacalesc ca este piure
Ieri la spital a consultat-o, cantarit-o , are 16 kg si i-a luat si glicemia care este normala ... si cei de la salvare au consultat-o si acelasi diagnostic : toxiinfectie alimentara :104:
La eco, trebuie sa mergem vineri la ora 15 la Medlife, suntem programate deja .... sa mai aman ?
Sare are voie ? hai ca m-am blocat de tot, nu mai stiu nimic.... |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cristina, ecografia nu are efecte nocive, ba mai mult, ea poate fi facuta indif de varsta copilului.Dovada ca Matei a facut o echo abdominala si nu numai la 16 zile de viata.Intr-adevar, poate fi mai dificil la voi din cauza varstei Deei, in sensul ca nu va sta cuminte, in ciuda faptului ca in timpul ecografei nu o va durea nimic, nu va avea nici un disconfort.O poti pregati de acasa, ii explici ca mergeti sa faca o echo, ii arati acasa ca trebuie sa stea "asa", adica intinsa in pat, ca medicul va veni si ii va da cu ceva pe burtica, tu poti simula lucrul asta folosind ceva frisca, ceva bun cu care o mazgalesti apoi pe fata si transformati pregatirea pt echo intr-un joc educational.O pregatesti sa fie cuminte la echo cea adevarata, ii explici ca unui om mare ce i se va intampla, o asiguri ca tu o vei tine de mana si ca vei ramane tot timpul cu ea, o asiguri ca nu i se intampla nimic rau.Eventual, daca medicul este cooperant (si daca e de copii ar trebui sa fie) te poate pune pe tine la o simulare de echo ca sa vada fetitza ca nu ti se intampla nimic si abia apoi sa o puna pe ea.
Mult succes si multa sanatate ! |
|
|