Torturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sousourel
Scris: Sunday, February 15, 2009 8:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Tortul meu cu fructe

raly
Scris: Sunday, February 15, 2009 9:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Miam,miam!cool cool cool bravo bravo
Ana
Scris: Monday, February 16, 2009 11:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
essen essen essen essen essen essen
Maria & Mario
Scris: Tuesday, February 17, 2009 7:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Sousourel, deschide usa ca am inghetat ! Vrem si noi o feliuta de tortulet ! angel ras
Am facut si eu tortuletul meu de mere , a iesit delicios din moment ce cumatra mea a cerut reteta ! Sa caut o foto sa vi-l prezint si voua !

sousourel
Scris: Tuesday, February 17, 2009 9:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Uite cum facemras Veniti la noi sa gustati...dar apoi...venim si noi la tort cu mereras
cristinaflorina
Scris: Tuesday, February 17, 2009 10:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce mare e asteptam retetalove love
taki
Scris: Saturday, March 21, 2009 5:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Ne pragatim sa suflam in cele 3 lumanari dar avem nevoie de un tort mai intai.

Am nevoie de o reteta festiva ca sa fac un tort BUBURUZA pentru pitica mea...asa cere traditia! pupici
taki
Scris: Sunday, March 29, 2009 4:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
taki wrote:
Ne pragatim sa suflam in cele 3 lumanari dar avem nevoie de un tort mai intai.

Am nevoie de o reteta festiva ca sa fac un tort BUBURUZA pentru pitica mea...asa cere traditia! pupici


Tort Buburuza

Pentru blat:

- 4 oua
- 180gr zahar
- 1 lingurita sare
- 200gr faina
- 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

- 30gr gelatina
- 500 gr capsuni sau zmeura ( se pot pune si congelate )
- 300 gr zahar
- 400 gr frisca
- 400 gr smantana ( NU frisca lichida )

Pentru decor:

- bomboane
- sirop de ciocolata sau ciocolata neagra topita pentru a da culoare capului de buburuza
- sticsuri invelite in cioolata topita
- o ciocolata neagra pe care o taiem in jumatate, o intoarcem invers si scriem mesajul dorit ( eu am avut un fel de pix pentru decor )
- pasta de zahar rosie facuta astfel: 5gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa, 50 gr de glucoza, 450gr zagar pudra ( cumparat deoacere cel de magazin contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste ), esenta de vanilie, colorant praf alimentar rosu ( se poate face si verde pentru verdeata pe care ar trebui sa stea buburuza, insa eu nu am gasit aceasta culoare aici ). Am pus pe foc mic glucoza ( in care am pus un pic de esenta de vanilie ) pana ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa. Atentie ca nu trebuie sa fiarba. Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp. Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga 2-3 linguri de apa, daca e prea moale se adauga putin zahar. Eu aceasta pasta de zahar am amestecat-o cu compozitia de crema de capusne (ramasa ) si am decorat buburuza. Am intind-o mai usor asa.

Se inchinge cuportul la 170grade C.
Se unnge funsul formei cu unt. Ouale se bat 10 min. cu zaharul si sarea. Se inglobeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Aluatul se pune in forma si se coace circa 30 min. Se lasa 5-10 min si se rastoarana pe un gratar/sita.
Eu am facut 2 blaturi, imi trebuia un cap la buburuza, dar acum depinde de imaginatia fiecaruia.. Pe cel de-al doilea l-am facut din reducerea ingredientelor la jumatate si coacerea lui intr-o forma mai mica.

Se inmoaie gelatina. Capsunele/zmeura se paseaza cu zahar. Se inglobeaza smantana. Se dizolva gelatina la bain-mae sau la microune pentru cateva secunde. Eu am pus-o in 30ml apa si am lasat-o la inmuiat 30 min dupa care am dizolvat-o la bain-mare. Dupa care se adauga cpmpozitiei de capusne/zmeura.

Se bate frisca si se inglobeaza cand compozitia se intareaste putin.

Forma de blat se taie in doua, transversal. Se tapeteaza cu folie tarnsparenta forma ( in felul acesta, veti scoate fara probleme tortul din forma ). Se insiropeaza blatul cu sirop de zahar ars ( eu am facut un lapte-caramel ). Se umple cu crema. Se insiropeaza si cel de-al doilea blat dupa care se aseaza capa peste crema. La sfarsit se rastoarna totul pe un platou ( eu am rasturnat totul e tava de copt pentru ca nu aveam o tava asa mare in casa ), se decoreaza cu crema ramasa, pasta de zahar si cu bomboane.

Se introduce in frigider cca. 60min.

Finalul:



Este primul meu tort facut vreodata si ma mandresc tare mult ca s-a mancat si ca am putut sa duc traditia mai departe. Puteam sa cumpar dar nu buburuza pentru ca cei de aici nu fac la torturi "la imaginatia clientutului".
monique
Scris: Sunday, March 29, 2009 9:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Taki, felicitari! Tortul arata suuuper, cu siguranta a fost si gustos! Pupam si micutul ajutor de bucatar!
taki
Scris: Sunday, March 29, 2009 9:17 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
monique wrote:
Taki, felicitari! Tortul arata suuuper, cu siguranta a fost si gustos! Pupam si micutul ajutor de bucatar!


Multumesc tare mult.pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, March 29, 2009 9:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 8978
Taki, felicitari! A iesit minunat tortul!!!!!!pupici pupici pupici
bereea
Scris: Sunday, March 29, 2009 9:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Taki, felicitari pentru tort.E superb.Pot fura reteta?
taki
Scris: Sunday, March 29, 2009 10:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Multumesc.pupici
taki
Scris: Sunday, March 29, 2009 10:11 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
bereea wrote:
Taki, felicitari pentru tort.E superb.Pot fura reteta?


Bine-nteles. Si eu am "furat-o" si am combinat-o. Sunt 3 retete intr-una=buburuza.sic
bereea
Scris: Sunday, March 29, 2009 10:13 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Taki, cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.