Torturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Wednesday, November 26, 2008 10:13 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
mama lui rik wrote:
pai va asteptamdance

nu se stie niciodata...de mult vrem sa vizitam firenze.
Ana
Scris: Wednesday, November 26, 2008 11:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
bereea wrote:

nu se stie niciodata...de mult vrem sa vizitam firenze.
computerlove computerlove computerlove computerlove computerlove va asteptam cu drag...la noi...hearts hearts hearts hearts yes yes
Maria & Mario
Scris: Saturday, January 31, 2009 5:10 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
angry off, cine m-a pus sa intru aici ! closedtopic duel box2 boxing
Maria & Mario
Scris: Monday, February 2, 2009 5:53 PM
Nivel

Hai ca ma pun si eu pe treaba . Intai : vreau si eu retete testate de tort de mere !!!!! Ca nu mai pot de pofta ! Si am si ocazia sa il pregatesc pentru persoane dragi !
Deci ..... cine incepe ? ( Si cat mai detaliat - va rog, ca sunt pitic incepator ! ):018:
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, February 2, 2009 6:22 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Eu stiu un tort de mere bun, cu gelatina! Nu are blat! Se face cu vin rosu, gelatina, mere si se orneaza cu frisca. Daca te intereseaza, o sun pe mama sa imi spuna reteta, ca Ovidiu i-a facut vant la a mea, ca era scrisa pe o foaie volanta!

kali
Scris: Monday, February 2, 2009 6:37 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Eu stiu un tort de mere bun, cu gelatina! Nu are blat! Se face cu vin rosu, gelatina, mere si se orneaza cu frisca. Daca te intereseaza, o sun pe mama sa imi spuna reteta, ca Ovidiu i-a facut vant la a mea, ca era scrisa pe o foaie volanta!

Daaa, eu vreau reteta. Cred ca asa ne faceam mama cand eram noi mici- dar a uitat intre timp reteta. De cand caut tortul de mere fara blat!!!
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, February 2, 2009 7:04 PM
Nivel

Of, acum mor de ciuda ca mi-a aruncat Ovi reteta! Eu l-am facut de Craciun si a iesit super!!!!
Maine o intreb pe mama si revin!
Maria & Mario
Scris: Monday, February 2, 2009 7:31 PM
Nivel

Sigur , multumesc , Lenus !

computerlove
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, February 3, 2009 4:14 PM
Nivel

Tort de mere cu gelatina

Ingrediente:
1 l de vin rosu demidulce sau dulce, 8 pliculete de gelatina de 10 gr., 1,6 kg mere, zahar dupa gust, zahar vanilat, scortisoara, frisca si ciocolata pentru ornat.

Se curata merele si se taie jumatati. Se umplu cu zahar, zahar vanilat si scortisoara si se dau la cuptor (180 grade) pana se topeste zaharul si se inmoaie putin (nu foarte tare, sa nu isi piarda consistenta). Cojile si cotoarele de la mere se fierb in foarte putina apa pana cand se pot face piure. Se scurg de apa si se dau prin sita, iar piureul se amesteca cu 1 litru de vin. Se pune compozitia la fiert, cu zahar dupa gust, scortisoara, etc. Separat, cu 30 de minute inainte, se pune la dizolvat gelatina, in putina apa. (chiar daca se face o pasta pufoasa, ea se va topi ulterior in bain marin, pana devine lichida, dar fara a o aduce in punctul de fierbere, ca isi pierde calitatile). Se adauga si gelatina peste vinul fiert.
Se tapeteaza o cratita cu o coala de ciolofan. Pe fundul ei se aseaza jumatatile de mere umplute cu zahar, iar deasupra se toarna compozitia cu vin.
Se da la rece vreo 12 ore (eventual peste noapte), dar trebuie evitat inghetul.
se rastoarna tortul pe un platou si se inteapa cu cuie (bucati taiate cu cutitul dintr-o tableta de ciocolata fara crema)din ciocolata, altfel, frisca va aluneca de pe gelatina. Se bate frisca si se orneaza dupa gust si imaginatie. Nu se foloseste frisca vegetala la tub, ca se lasa toata!

cam asta ar fi! Pofta mare!
Ah! Vinul trebuie sa aiba un surplus de zahar, ca mai trag merele din dulceata!
kali
Scris: Tuesday, February 3, 2009 5:05 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Merciiiicomputerlove
Maria & Mario
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:06 PM
Nivel

M, mercic, Lenus . Interesant tortuletz ! Acum eu mai am o reteta de la mama mea, un tort absolut delicios care pare tare simplu , doar ca are si blat putintel ...... sa vedem ce iese . Sambata vi-l si arat ! :018:
ingerash
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:56 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Maria & mami wrote:
M, mercic, Lenus . Interesant tortuletz ! Acum eu mai am o reteta de la mama mea, un tort absolut delicios care pare tare simplu , doar ca are si blat putintel ...... sa vedem ce iese . Sambata vi-l si arat ! :018:

Ne dai si noua reteta?pupici pupici pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, February 3, 2009 9:35 PM
Nivel

Oana, cu mare placere! Si mie mi-l facea mama la ocazii speciale si acum il fac si eu odata pe an, de Craciun!pupici pupici pupici
Oana, spor la gatit si asteptam si reteta ta! Ca eu pe asta nu il fac prea des, asa ca poate incerc tortuletul tau!pupici pupici
bereea
Scris: Wednesday, February 4, 2009 7:18 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Fac si eu un tort de mere care a avut un succes grozav.Intr-o tigaie se caramelizeaza 10 linguri de zahar , apoi se pun 5-6 mere fara cotor.in locul unde a fost cotorul se umple cu dulceata amestecata cu nuci.Se presara merele cu scortisoara , zahar si vreo 100 g de unt.se dau la cuptor.
Separat se bat 4 albusuri spuma, se adauga galbenusurile , apoi 4 linguri de faina si se varsa printre mere.Cand e gata se lasa sa se raceasca in tava,apoi se insiropeaza (daca este nevoie) si se imbraca cu frisca.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, February 4, 2009 7:46 PM
Nivel

Tocmai a postat Bereea reteta mea de tortulet de mere , cu blat de pandispan insiropat ! computerlove Sa stiti ca e delicios !
Cu o mica diferenta ! Dupa ce pun aluatul , il scot de la culpto etc .... pun un platou peste si il rastorn ! sa iasa de-andoaselea ! :018: Il ornez cu frisca si cu ciocolata rasa ! majoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.