
 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| mama lui rik wrote:pai va asteptam
nu se stie niciodata...de mult vrem sa vizitam firenze. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| bereea wrote:
nu se stie niciodata...de mult vrem sa vizitam firenze.
va asteptam cu drag...la noi... |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| off, cine m-a pus sa intru aici ! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Hai ca ma pun si eu pe treaba . Intai : vreau si eu retete testate de tort de mere !!!!! Ca nu mai pot de pofta ! Si am si ocazia sa il pregatesc pentru persoane dragi ! Deci ..... cine incepe ? ( Si cat mai detaliat - va rog, ca sunt pitic incepator ! ):018: |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Eu stiu un tort de mere bun, cu gelatina! Nu are blat! Se face cu vin rosu, gelatina, mere si se orneaza cu frisca. Daca te intereseaza, o sun pe mama sa imi spuna reteta, ca Ovidiu i-a facut vant la a mea, ca era scrisa pe o foaie volanta!
|
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| cute_baby_of_mine wrote:Eu stiu un tort de mere bun, cu gelatina! Nu are blat! Se face cu vin rosu, gelatina, mere si se orneaza cu frisca. Daca te intereseaza, o sun pe mama sa imi spuna reteta, ca Ovidiu i-a facut vant la a mea, ca era scrisa pe o foaie volanta!
Daaa, eu vreau reteta. Cred ca asa ne faceam mama cand eram noi mici- dar a uitat intre timp reteta. De cand caut tortul de mere fara blat!!! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Of, acum mor de ciuda ca mi-a aruncat Ovi reteta! Eu l-am facut de Craciun si a iesit super!!!! Maine o intreb pe mama si revin! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sigur , multumesc , Lenus !
|
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tort de mere cu gelatina
Ingrediente: 1 l de vin rosu demidulce sau dulce, 8 pliculete de gelatina de 10 gr., 1,6 kg mere, zahar dupa gust, zahar vanilat, scortisoara, frisca si ciocolata pentru ornat.
Se curata merele si se taie jumatati. Se umplu cu zahar, zahar vanilat si scortisoara si se dau la cuptor (180 grade) pana se topeste zaharul si se inmoaie putin (nu foarte tare, sa nu isi piarda consistenta). Cojile si cotoarele de la mere se fierb in foarte putina apa pana cand se pot face piure. Se scurg de apa si se dau prin sita, iar piureul se amesteca cu 1 litru de vin. Se pune compozitia la fiert, cu zahar dupa gust, scortisoara, etc. Separat, cu 30 de minute inainte, se pune la dizolvat gelatina, in putina apa. (chiar daca se face o pasta pufoasa, ea se va topi ulterior in bain marin, pana devine lichida, dar fara a o aduce in punctul de fierbere, ca isi pierde calitatile). Se adauga si gelatina peste vinul fiert. Se tapeteaza o cratita cu o coala de ciolofan. Pe fundul ei se aseaza jumatatile de mere umplute cu zahar, iar deasupra se toarna compozitia cu vin. Se da la rece vreo 12 ore (eventual peste noapte), dar trebuie evitat inghetul. se rastoarna tortul pe un platou si se inteapa cu cuie (bucati taiate cu cutitul dintr-o tableta de ciocolata fara crema)din ciocolata, altfel, frisca va aluneca de pe gelatina. Se bate frisca si se orneaza dupa gust si imaginatie. Nu se foloseste frisca vegetala la tub, ca se lasa toata!
cam asta ar fi! Pofta mare! Ah! Vinul trebuie sa aiba un surplus de zahar, ca mai trag merele din dulceata! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Merciiii
|
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| M, mercic, Lenus . Interesant tortuletz ! Acum eu mai am o reteta de la mama mea, un tort absolut delicios care pare tare simplu , doar ca are si blat putintel ...... sa vedem ce iese . Sambata vi-l si arat ! :018: |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Maria & mami wrote:M, mercic, Lenus . Interesant tortuletz ! Acum eu mai am o reteta de la mama mea, un tort absolut delicios care pare tare simplu , doar ca are si blat putintel ...... sa vedem ce iese . Sambata vi-l si arat ! :018:
Ne dai si noua reteta? |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Oana, cu mare placere! Si mie mi-l facea mama la ocazii speciale si acum il fac si eu odata pe an, de Craciun! Oana, spor la gatit si asteptam si reteta ta! Ca eu pe asta nu il fac prea des, asa ca poate incerc tortuletul tau! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Fac si eu un tort de mere care a avut un succes grozav.Intr-o tigaie se caramelizeaza 10 linguri de zahar , apoi se pun 5-6 mere fara cotor.in locul unde a fost cotorul se umple cu dulceata amestecata cu nuci.Se presara merele cu scortisoara , zahar si vreo 100 g de unt.se dau la cuptor. Separat se bat 4 albusuri spuma, se adauga galbenusurile , apoi 4 linguri de faina si se varsa printre mere.Cand e gata se lasa sa se raceasca in tava,apoi se insiropeaza (daca este nevoie) si se imbraca cu frisca. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Tocmai a postat Bereea reteta mea de tortulet de mere , cu blat de pandispan insiropat ! Sa stiti ca e delicios ! Cu o mica diferenta ! Dupa ce pun aluatul , il scot de la culpto etc .... pun un platou peste si il rastorn ! sa iasa de-andoaselea ! :018: Il ornez cu frisca si cu ciocolata rasa ! |
|
|