Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Bine ca nu sunt insarcinata.....,la ce bunatati aratati voi aici.... Cred ca pana la urma tot i-mi sun sotul sa-mi aduca o felie de tort de la patiserie
 ( de maine ma apuc de treaba,voi incerca cateva retete,ce mi-au furat privirea ) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| va scriu reteta unui tort simplu pe care-l fac des.E luat dintr-o revista: Tort cu branza de vaci si budinca: Blatul:4 oua,4 linguri apa,8 linguri zahar,8 linguri faina,1 praf de copt. Bati albusurile spuma si adaugi treptat apa si zaharul , galbenusurile. .Pui apoi faina amestecata cu praful de copt.Ungi o tava cu untura(nu se prinde de margini)si o tapetezi cu faina,torni compozitia si o dai la cuptor aprox 25 /30min.Eu nu deschid cuptorul 15 min apoi dau focul mai mic. Crema:400 ml. lapte,1 plic budinca de vanilie ,1/4 kg. branza de vaci,2 linguri stafide,1 lingurita margarina,zahar dupa gust. Se fierbe praful de budinca in lapte,se lasa sa se raceasca,se adauga branza,stafidele,margarina si zaharul.Se freaca pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua se umple cu crema si se pregateste glazura:amesteci 100 gr.zahar pudra cu 2 linguri cacao,2 linguri ulei si 3 linguri de apa fiarta si imbraci tortul.
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| carla super simplu,in curand il incerc.Multumesc de reteta |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| "Tort pentru soacra...buna" ...
-un blat de tort; -4 mere rase; -2 banane rondele; -boabe de struguri, o mandarina, o portocala; -un plic de frisca, un pahar cu lapte, putin zahar si praf de scortisoara, un pumn de nuci pisate; -o cutiuta de finetti; -putina ciocolata de ras pe tort.
Se calesc merele rase cu putin zahar si scortisoara si se amesteca cu nucile. Blatul nu l-am insiropat, dar a tras suc de la merele puse pe el. Se ia primul blat, se pune 1/2 din cant. de mere, o banana rondele, boabe de struguri taiate in 1/2, cubulete de mandarina, frisca, iar blat insiropat, mere, fructe. Se imbraca tortul in finetti, apoi se decoreaza cu frisca si fructe dupa imaginatie.
delfinasa attached the following image(s):

|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Mihaela, . |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miha, |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Wow, ce bine arata! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Delfinasa arata bine tortul si cred ca a fost tare bun. |
|

| Tort cu pere si ciocolata

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Imi este pofta de tot ce am vazut aici!Nu stiu ce m-a apucat de ma uit tot la mincare,eu una care nici macar nu maninc dulce! Dar fiindca sint aici o reteta foarte usoara,reusita sigura pentru diferite ocazii!Il botez cu numele meu este reteta inventata de mine!
TORT SHIREL
-5 oua separate galbenusuri si albusuri -un pic de sare(foarte,foarte putin) -1 pahar zahar -1 pahar faina de tort sau faina alba +praf de copt(putin) -100 gr.nuci macinate (circa 4-5 linguri)
Petru crema: -1 smintina dulce pentru frisca(este speciala ptr.frisca,smintina lichida) -3 linguri de zahar
Pentru glazura: -i smantina dulce pentru frisca -200 ciocolata amaruie
Mod de preparare:-Batem albusurile cu sarea si zaharul pina ajungem la o spuma foarte tare ca pentru bezea. -Adaugam galbenusurile,faina ,praful de copt si nucile. amestecam si punem toate compozitia intr-o tava rotunda 24 cm unsa.Coacem la temperatura mijlocie 180 30-40 min minute ,depinde de cuptor,(incercam blatul cu scobitoare care trebuie sa iasa uscata)Il scoatem si lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim crema.Amestecam cu mixerul pina capatam frisca . Taiem blatul in doaua si il umplem cu frisca.

Intr-o craticioara punem cuburile de ciocolata cu smintina dulce la topit la foc mic invirtind intr-una pina se topeste si este o crema de ciocolata Turnam incet peste tortul pregatit.Este indicat sa puneti o foaie dec copt sau altceva dede supt fiindca multa ciocola curge pe alaturi. Este o delicatese si foarte usor de facut.
 |
|

| Woooow!!! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|   
Super aspectuoase si in mod sigur delicioase.Am cam lenevit la capitolul torturi |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
|
Shirel arata nemaipomenit!!!!!! Sunt sigura ca este si fooooarte gustos!!!!!
Dar am si eu o intrebare: nu poate fii folosita si frisca gata cumparata sau facuta din lapte si praf de frisca?!?!?! (mie mi-ar fii mai comod asa ) |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Shirel mmm ce bunatate .Felicitari pentru reteta proprie |
|

| Tort red-velvet

ingrediente:
Blat : -250g faina -1 lingura rasa praf de copt -1 lingura bicarbonat -2 linguri cacao -113g unt moale -300g zahar -2 oua -1 ling. vanilie - 240ml lapte batut -2-4 ling, colorant rosu -1/4 ling. sare
crema : -360 ml frisca -250g mascarpone -250g crema de branza - 115g zahar - vanilie
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, cacaua si se lasa deoparte.Se amesteca laptele batut cu colorantul . Se bate untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si vanilia. se incorporeaza faina si laptele batut , incepand si terminand cu faina.Se pune bicarbonatul stins cu otet.se toarna aluatul in doua tavi de aceeasi marime (d=23 cm) si se coc 25-30 min. cand sunt gata se scot blaturile din forme, se lasa sa se raceasca complet , se invelesc in folie si se dau 1/2 ora la congelator.Cand se scot se taie fiecare blat in doua. Crema : Se amesteca crema de branza cu mascarponele, se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza.Se bate frisca si se amesteca cu aceasta crema.Se lasa la rece jumatate de ora.
Se umplu balturile, se imbraca rtortul cu crema de mai sus, si se imbraca in fulgi de cocos.cum eu nu sunt innebunita dupa cococs am presarat doar un pic de cocos rosu. |
|
|