Torturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanel
Scris: Sunday, February 17, 2008 7:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 2691
oana_buru wrote:
TORT DIPLOMAT -il fac foarte des si e foarte usor
reteta:
Ingrediente:
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400-500 g frisca
piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)


Am facut si eu tortul caci mi s-a parut super. A iesit super bun la gust love , desi crema mi s-a taiat, gelatina nu am avut cat trebuie si mi s-a parut si un pic messy. In sfarsit. Data viitoare stiu ce am de facut.

Rezultatul:

Kiki
Scris: Sunday, February 17, 2008 7:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Foarte frumos, Roxanel! firstprize firstprize firstprize
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, February 18, 2008 8:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 8978
love love love love
Cristy
Scris: Monday, February 18, 2008 12:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843
Roxanel love love tocmai voiam ceva dulce dupa masa de pranz si acum ma uit la el cu niste ochilove love
danab
Scris: Monday, February 18, 2008 1:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Tortul pr ziua Mirunei - chec, dulceata de capsuni, frisca si ornamente

Kiki
Scris: Monday, February 18, 2008 2:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Dana, super tort! essen Mai aveti o bucatica? Chef
danab
Scris: Monday, February 18, 2008 3:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Kiki wrote:
Dana, super tort! essen Mai aveti o bucatica? Chef


Din asta nu, ca am papat eu restul ras dar facem altul, pt voi Chef essen
Kiki
Scris: Monday, February 18, 2008 3:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Acum venim sofer sofer
bereea
Scris: Sunday, March 9, 2008 5:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22795
Tort sah



INGREDIENTE BLAT:
-6 pua
-70 plus 75g zahar
-3 linguri apa
-4 linguri ulei
-140 g faina
-1 ling.praf de copt
-1/2 ling. esenta de vanilie

Galbenusurile se mixeaza cu 70 g zahar, se adauga apa, uleiul , faina amestecata cu praf de copt.Albusurile se bat spuma cu 75 g zahar si se amesteca in compozitia de mai sus.Se coace.

INGREDIENTE CREMA:
-300g ciocolata alba
-300g lapte condensat
-400 ml frisca
-4 albusuri
-4 linguri zahar
-16 g gelatina
-200g fructe de padure

Ciocolata topita se amesteca cu laptele condensat(eu am pus lapte simplu cam 200ml).Frisca se bate fara zahar.Se bat albusurile spuma.
Gelatina se inmoaie in apa.
Fructele de padure se dezgheata si se mixeaza.
Peste gelatina se adauga putin din amestecul de ciocolata si lapte , apoi se toarna in compozitie(eu am bagat-o in microunde pentru cateva secunde)
Se adauga pireul de fructe de padure, frisca si albusurile batute.

ANSAMBLARE:

- dupa ce s-a racit blatul se taie in doua pe orizontala
-se decupeaza din carton 3 cercuri la care diametrul se calculeaza astfel:se imparte diametrul blatului la 8 , apoi se inmulteste cu 2, 4 si 6.
- punem cercul mare pe ambele blaturi odatasi cu un cutit ascutit taiem in jurul lui.(ambele jumatati odata)
-la fel se procedeaza cu cercul mijlociu si cu cel mic.
-pe platoul de servit se aseaza primul si al treilea cerc din prima jumatate de blat.Se pune in jur cercul pentru tort.In spatiile ramase libere se toarna crema.cercurile de blat se insiropeaza.
-se da tava la congelator pentru 10 minute(eu n-am dat-o pentru ca n-a fost nevoie)
-in randul al doilea se aseaza al doilea si al patrulea cerc(care acopera crema) si in spatiile ramase libere se pune crema
-apoi se aseaza primul si al treilea cerc din a doua jumatate de blat, iar in spatiile libere se toarna crema.
-se continua cu al doilea si al patrulea cerc din a doua jumatate si se toarna crema
-se da la frigider pana crema este prinsa(la mine a durat cam 3-4 ore)
-se imbraca cu frisca si se orneaza dupa fantezia fiecaruia.

Ely
Scris: Sunday, March 9, 2008 7:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Bereea cred ca a fost tare bun arata asa de bineee.love love bravo
delfinasa
Scris: Monday, March 10, 2008 3:09 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Wow, arata nemaipomenit tortul asta sah love...Bereea cool bravo..trebuie sa ne spui si cum ai facut trandafirasii si frunzulitele ornamentale angel
bereea
Scris: Monday, March 10, 2008 9:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22795
delfinasa wrote:
Wow, arata nemaipomenit tortul asta sah love...Bereea cool bravo..trebuie sa ne spui si cum ai facut trandafirasii si frunzulitele ornamentale angel


ras i-am cumparat
ingerash
Scris: Monday, March 10, 2008 11:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
bereea plans plans plans si eu vreau!essen
Cred ca a fost gustosras
raly
Scris: Tuesday, March 11, 2008 1:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Vai ...ce bine arata!Eu nu ma mai uit aici!ras
bravo bravo
bereea
Scris: Tuesday, March 11, 2008 7:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22795
cu mare placere v-as pofti la o felie...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.