Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| oana_buru wrote:TORT DIPLOMAT -il fac foarte des si e foarte usor reteta: Ingrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400-500 g frisca piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)
Am facut si eu tortul caci mi s-a parut super. A iesit super bun la gust , desi crema mi s-a taiat, gelatina nu am avut cat trebuie si mi s-a parut si un pic messy. In sfarsit. Data viitoare stiu ce am de facut.
Rezultatul:
 |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Foarte frumos, Roxanel! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Roxanel tocmai voiam ceva dulce dupa masa de pranz si acum ma uit la el cu niste ochi |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Tortul pr ziua Mirunei - chec, dulceata de capsuni, frisca si ornamente
 |
|

| Dana, super tort! Mai aveti o bucatica? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Kiki wrote:Dana, super tort!  Mai aveti o bucatica?
Din asta nu, ca am papat eu restul dar facem altul, pt voi |
|

| Acum venim |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Tort sah

INGREDIENTE BLAT: -6 pua -70 plus 75g zahar -3 linguri apa -4 linguri ulei -140 g faina -1 ling.praf de copt -1/2 ling. esenta de vanilie
Galbenusurile se mixeaza cu 70 g zahar, se adauga apa, uleiul , faina amestecata cu praf de copt.Albusurile se bat spuma cu 75 g zahar si se amesteca in compozitia de mai sus.Se coace.
INGREDIENTE CREMA: -300g ciocolata alba -300g lapte condensat -400 ml frisca -4 albusuri -4 linguri zahar -16 g gelatina -200g fructe de padure
Ciocolata topita se amesteca cu laptele condensat(eu am pus lapte simplu cam 200ml).Frisca se bate fara zahar.Se bat albusurile spuma. Gelatina se inmoaie in apa. Fructele de padure se dezgheata si se mixeaza. Peste gelatina se adauga putin din amestecul de ciocolata si lapte , apoi se toarna in compozitie(eu am bagat-o in microunde pentru cateva secunde) Se adauga pireul de fructe de padure, frisca si albusurile batute.
ANSAMBLARE:
- dupa ce s-a racit blatul se taie in doua pe orizontala -se decupeaza din carton 3 cercuri la care diametrul se calculeaza astfel:se imparte diametrul blatului la 8 , apoi se inmulteste cu 2, 4 si 6. - punem cercul mare pe ambele blaturi odatasi cu un cutit ascutit taiem in jurul lui.(ambele jumatati odata) -la fel se procedeaza cu cercul mijlociu si cu cel mic. -pe platoul de servit se aseaza primul si al treilea cerc din prima jumatate de blat.Se pune in jur cercul pentru tort.In spatiile ramase libere se toarna crema.cercurile de blat se insiropeaza. -se da tava la congelator pentru 10 minute(eu n-am dat-o pentru ca n-a fost nevoie) -in randul al doilea se aseaza al doilea si al patrulea cerc(care acopera crema) si in spatiile ramase libere se pune crema -apoi se aseaza primul si al treilea cerc din a doua jumatate de blat, iar in spatiile libere se toarna crema. -se continua cu al doilea si al patrulea cerc din a doua jumatate si se toarna crema -se da la frigider pana crema este prinsa(la mine a durat cam 3-4 ore) -se imbraca cu frisca si se orneaza dupa fantezia fiecaruia.
|
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bereea cred ca a fost tare bun arata asa de bineee. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Wow, arata nemaipomenit tortul asta sah ...Bereea ..trebuie sa ne spui si cum ai facut trandafirasii si frunzulitele ornamentale |
|

| delfinasa wrote:Wow, arata nemaipomenit tortul asta sah  ...Bereea  ..trebuie sa ne spui si cum ai facut trandafirasii si frunzulitele ornamentale
i-am cumparat |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bereea si eu vreau! Cred ca a fost gustos |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Vai ...ce bine arata!Eu nu ma mai uit aici!
|
|

| cu mare placere v-as pofti la o felie... |
|
|