
 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si retetele??? |
|

 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| TORT DIPLOMAT -il fac foarte des si e foarte usor
reteta:
ngrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400-500 g frisca piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)
Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul peste se pune laptele si se da la fiert la foc mic,se adauga 1 lingura de faina Se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc. Se pune in crema luata de pe foc gelatina.(se face doar cu o jumatate de cana de apa sau lapte) Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si albusurile spuma Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma. Imbracam o cratita in celofan umezit Piscoturile se scufunda foarte putin in sucul de la ananas. Practic doar le intorc pe o parte si pe alta in suc, altfel se inmoaie prea tare (cele pe care le folosesc eu). Se imbraca cu ele peretii cratitei. Se aseaza pe fundul cratitei fructe dupa imaginatia fiecareia su dupa ce ai in casa. Se toarna jumatate din crema si se mai pun fructe Se pune si restul de crema si se aseaza piscoturile care vor fi "fundul" tortului. Se da la frigider. Se intoarce a doua zi A doua zi se ia un platou care sa fie suficient de mare cat sa stea bine tortul pe el si se aseaza deasupra cratitei si se rastoarna Se ridica cratita si se inlatura celofanul. Pofta buna
si acum poza (care e mai veche)am facut de curand tortul dar nu l-am mai pozat
 |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Oana ... tortul arata delicios.... |
|

 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Merci |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Oana, . |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Oana dar ce bine arata si cred ca este tare delicios |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Tort cu pudding si mere:
4-5 mere mari, taiate felii, se pudreaza cu 2 lg zahar si scortisoara si se dau la cuptor pt 25 minute

Se pregateste puddingul din 1-2 plicuri si 350 ml, respectiv 700 ml lapte si 3-4 linguri de smantana (adaugate la sfarsit). Se toarna peste mere si se lasa putin.

Se face pandispanul (eu am folosit 4 oua) si se rastoarna peste pudding.

Se coace pt 35-45 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o tava. Se orneaza cu frisca.

|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Hop si eu cu primul meu Diplomat facut de Craciun . Emotii mari ce-am avut cu el: nu gaseam gelatina cum e-n tara, apoi dupa ce-am gasit am vazut ca se prepara altfel si mi-era ca se face beton in tort, ca imediat ce-am preparat-o s-a inchegat; frisca am luat integrala dar, avand alte experiente cu frisca de aici, mi-a fost frica ca atunci cand o sa-l rastorn o sa se prelinga precum mierea, daaar rezultatul a iesit neasteptat de bine . Singura exceptie a fost ca mie personal mi-ar fi placut sa fie plin de fructe, asa ca urmatoarea data cand o sa-l mai fac o sa dublez cantitatea de fructe.
Reteta chiar este simplu de facut si mi-a iesit un tort mare, a ajuns la peste 15 persoane . Daca doriti un tort mai mic, impartiti cantitatile la jumatate. So: - 1 kg de frisca integrala (nu fat free sau cu mai putina grasime, ca se pleosteste); - 2 pungute de piscoturi (Lady fingers, Savoiardi etc.); - 4 pachetele de gelatina Knox, unflavored, adica cca. 50gr.(atentie, nu se foloseste gelatina aromata de care se face ca si desert!); - 6 oua; - o cana de zahar, o cana cu lapte, putina esenta de vanilie/zahar vanilat, putina esenta de rom; - fructe proaspete, stafide (puneti din belsug bucati de ananas, portocale, banane, kiwi, capsuni, mere, piersici sau ce alte fructe aveti in casa; eu am pus doar 2 portocale, 3 kiwi, 2 mere, 2 banane,o cutie de ananas, stafide inmuiate in esenta de rom, cirese maraschino, astea cu tot cu ornamentul din cratita, dar data viitoare voi pune dublu, sa aiba fructe ca lumea in interior).
Pasii de urmat sunt exact cum i-a scris Oana Buru mai sus, asa ca nu mai repet. delfinasa attached the following image(s):

|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si o alta reteta de Tort cu fructe si frisca, foarte bun si light, usor de facut, dar fara poza ca am uitat .
- Un blat de pandispan (optional, inainte de a-l coace, eu am pus blueberries congelate); - cca. 600-800 gr. fructe (banane, portocale, kiwi, ananas, mere, pere, caise, capsuni, struguri, stafide etc.); - 1 kg frisca integrala, putina esenta de vanilie care se amesteca cu frisca.
Blatul: 5 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 5 linguri ulei, o lingurita praf de copt, coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine. Intr-o cana se freaca galbenusurile cu putina sare si se toarna peste albusurile spuma, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se incorporeaza treptat uleiul, apoi praful de copt stins cu putin otet-cat sa se faca spuma prin amestecare-, coaja de lamaie si faina putin cate putin. Daca se doreste sa fie de cacao, se adauga la final cateva linguri de cacao frecata cu ulei si se amesteca bine. Se toarna intr-o cratita sau vas termorezistent, se coace cca. 30-40 min. la foc mediu-mare, iar cand s-a racit se taie in 3. Se insiropeaza fiecare strat pe farfurii diferite cu siropul de la ananas, suc de portocale ori de lamaie. In timp ce blatul e la cuptor, se taie fructele in bucatele, se pune putin zahar, se stropesc cu cateva linguri de esenta de rom, se amesteca si se baga la frigider cca. 1/2h-1h (pana se face blatul si se raceste). Se pune pe ultimul strat 1/2 din cantitatea de fructe si 1/3 din frisca, iar un blat insiropat, cealalta jumatate din amestecul de fructe, 1/3 din frisca, ultimul blat si se imbraca cu restul de frisca. Se decoreaza cu fructe multe, coconut flakes, se cerne putina cacao sau se rade cioco, dupa imaginatie si ce aveti prin casa.
|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Wow,Delfinasha, ce tort frumos ai in brate Nu ti-ai lasat si tu amprenta pe el, un degetel, ceva? Bravo, mami! Ti-a iesit super! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Am facut si eu un tort diplomat.A iesit suuuper bun Alyna attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Moaaaaaaaa??ce bine arata tortuletele |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Miam,miam! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Delicios! |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Woooaaaaa , mi sa facut o poftaaaaa !!!! Frumoase torturi !Bine ca nu tin regim ! si pot sa mananc din fiecare |
|
|