Torturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, June 28, 2007 8:04 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Si retetele???
oana_buru
Scris: Saturday, August 18, 2007 12:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/1/2006
TORT DIPLOMAT -il fac foarte des si e foarte usor

reteta:

ngrediente:
20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400-500 g frisca
piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)

Ananasul se pune la scurs.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul peste se pune laptele si se da la fiert la foc mic,se adauga 1 lingura de faina
Se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc.
Se pune in crema luata de pe foc gelatina.(se face doar cu o jumatate de cana de apa sau lapte)
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca si albusurile spuma
Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.
Imbracam o cratita in celofan umezit
Piscoturile se scufunda foarte putin in sucul de la ananas. Practic doar le intorc pe o parte si pe alta in suc, altfel se inmoaie prea tare (cele pe care le folosesc eu). Se imbraca cu ele peretii cratitei.
Se aseaza pe fundul cratitei fructe dupa imaginatia fiecareia su dupa ce ai in casa.
Se toarna jumatate din crema si se mai pun fructe
Se pune si restul de crema si se aseaza piscoturile care vor fi "fundul" tortului.
Se da la frigider. Se intoarce a doua zi
A doua zi se ia un platou care sa fie suficient de mare cat sa stea bine tortul pe el si se aseaza deasupra cratitei si se rastoarna
Se ridica cratita si se inlatura celofanul.
Pofta buna ras

si acum poza (care e mai veche)am facut de curand tortul dar nu l-am mai pozatras

Cristy
Scris: Saturday, August 18, 2007 11:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Oana ... tortul arata delicios....
oana_buru
Scris: Monday, August 20, 2007 10:57 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/1/2006
Merci ras
Alina
Scris: Monday, August 20, 2007 11:16 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Oana, love love love .
Ely
Scris: Monday, August 20, 2007 11:56 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Oana dar ce bine arata si cred ca este tare delicioslove love bravo
sousourel
Scris: Sunday, November 4, 2007 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Tort cu pudding si mere:

4-5 mere mari, taiate felii, se pudreaza cu 2 lg zahar si scortisoara si se dau la cuptor pt 25 minute

Se pregateste puddingul din 1-2 plicuri si 350 ml, respectiv 700 ml lapte si 3-4 linguri de smantana (adaugate la sfarsit). Se toarna peste mere si se lasa putin.

Se face pandispanul (eu am folosit 4 oua) si se rastoarna peste pudding.

Se coace pt 35-45 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o tava. Se orneaza cu frisca.

delfinasa
Scris: Thursday, January 3, 2008 5:54 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Hop si eu cu primul meu Diplomat facut de Craciun craciun sic.
Emotii mari ce-am avut cu el: nu gaseam gelatina cum e-n tara, apoi dupa ce-am gasit am vazut ca se prepara altfel si mi-era ca se face beton in tort, ca imediat ce-am preparat-o s-a inchegat; frisca am luat integrala dar, avand alte experiente cu frisca de aici, mi-a fost frica ca atunci cand o sa-l rastorn o sa se prelinga precum mierea, daaar rezultatul a iesit neasteptat de bine yes. Singura exceptie a fost ca mie personal mi-ar fi placut sa fie plin de fructe, asa ca urmatoarea data cand o sa-l mai fac o sa dublez cantitatea de fructe.

Reteta chiar este simplu de facut si mi-a iesit un tort mare, a ajuns la peste 15 persoane thumleft. Daca doriti un tort mai mic, impartiti cantitatile la jumatate.
So: - 1 kg de frisca integrala (nu fat free sau cu mai putina grasime, ca se pleosteste);
- 2 pungute de piscoturi (Lady fingers, Savoiardi etc.);
- 4 pachetele de gelatina Knox, unflavored, adica cca. 50gr.(atentie, nu se foloseste gelatina aromata de care se face ca si desert!);
- 6 oua;
- o cana de zahar, o cana cu lapte, putina esenta de vanilie/zahar vanilat, putina esenta de rom;
- fructe proaspete, stafide (puneti din belsug bucati de ananas, portocale, banane, kiwi, capsuni, mere, piersici sau ce alte fructe aveti in casa; eu am pus doar 2 portocale, 3 kiwi, 2 mere, 2 banane,o cutie de ananas, stafide inmuiate in esenta de rom, cirese maraschino, astea cu tot cu ornamentul din cratita, dar data viitoare voi pune dublu, sa aiba fructe ca lumea in interior).

Pasii de urmat sunt exact cum i-a scris Oana Buru mai sus, asa ca nu mai repet.

delfinasa attached the following image(s):
diplomat1.jpg

delfinasa
Scris: Thursday, January 3, 2008 6:39 AM
Nivel

Si o alta reteta de Tort cu fructe si frisca, foarte bun si light, usor de facut, dar fara poza ca am uitat sic.

- Un blat de pandispan (optional, inainte de a-l coace, eu am pus blueberries congelate);
- cca. 600-800 gr. fructe (banane, portocale, kiwi, ananas, mere, pere, caise, capsuni, struguri, stafide etc.);
- 1 kg frisca integrala, putina esenta de vanilie care se amesteca cu frisca.

Blatul: 5 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 5 linguri ulei, o lingurita praf de copt, coaja de lamaie.
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine. Intr-o cana se freaca galbenusurile cu putina sare si se toarna peste albusurile spuma, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se incorporeaza treptat uleiul, apoi praful de copt stins cu putin otet-cat sa se faca spuma prin amestecare-, coaja de lamaie si faina putin cate putin. Daca se doreste sa fie de cacao, se adauga la final cateva linguri de cacao frecata cu ulei si se amesteca bine. Se toarna intr-o cratita sau vas termorezistent, se coace cca. 30-40 min. la foc mediu-mare, iar cand s-a racit se taie in 3.
Se insiropeaza fiecare strat pe farfurii diferite cu siropul de la ananas, suc de portocale ori de lamaie.
In timp ce blatul e la cuptor, se taie fructele in bucatele, se pune putin zahar, se stropesc cu cateva linguri de esenta de rom, se amesteca si se baga la frigider cca. 1/2h-1h (pana se face blatul si se raceste).
Se pune pe ultimul strat 1/2 din cantitatea de fructe si 1/3 din frisca, iar un blat insiropat, cealalta jumatate din amestecul de fructe, 1/3 din frisca, ultimul blat si se imbraca cu restul de frisca. Se decoreaza cu fructe multe, coconut flakes, se cerne putina cacao sau se rade cioco, dupa imaginatie si ce aveti prin casa.

essen
Kiki
Scris: Thursday, January 3, 2008 6:41 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Wow,Delfinasha, ce tort frumos ai in brate firstprize firstprize Nu ti-ai lasat si tu amprenta pe el, un degetel, ceva? ras
Bravo, mami! Ti-a iesit super! love love love
Alyna
Scris: Wednesday, February 6, 2008 10:01 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Am facut si eu un tort diplomat.A iesit suuuper bunyes yes

Alyna attached the following image(s):
1.jpg2.jpg

Rody
Scris: Wednesday, February 6, 2008 10:11 AM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Moaaaaaaaa??ce bine arata tortuleteleessen essen essen
raly
Scris: Wednesday, February 6, 2008 2:12 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Miam,miam!bravo bravo bravo
taki
Scris: Wednesday, February 6, 2008 4:36 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Delicios!essen Chef
ingerash
Scris: Wednesday, February 6, 2008 6:14 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Woooaaaaa , mi sa facut o poftaaaaa !!!! love essen
Frumoase torturi !Bine ca nu tin regim ! si pot sa mananc din fiecare yes pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.