Torturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Saturday, May 6, 2006 5:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Laura&Alfonso wrote:
Kiki cand ajunge la o temp care sa o suporte degetul trebuie sa se omogenizeze putin sau sa fie lichida??? ca la mine e lichida si nu stiu daca e bineuff oare

Lichida. stai linistita, se prinde peste noapte. Mie mi-a iesit din prima tortul, e foarte usor.
Laura&Alfonso
Scris: Saturday, May 6, 2006 5:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
acuma e la frigider.... am pus multa frisca...tubul tau de cat era ca al meu era de 250
Kiki
Scris: Saturday, May 6, 2006 9:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Laura&Alfonso wrote:
acuma e la frigider.... am pus multa frisca...tubul tau de cat era ca al meu era de 250

Nu stiu de cat era ca l-am terminat si l-am aruncat, nu mai am pe ce sa ma uit. Frisca nu are ce rau sa ii faca. Pup, astept poze.
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, May 7, 2006 11:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
gata am terminat de facut tortuletul..miam miam abia astept sa il probez...


Laura&Alfonso attached the following image(s):
p5070006.jpg

Laura&Alfonso
Scris: Sunday, May 7, 2006 11:45 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
plans lu Alberto ii place tortul cu frisca si uite cum l-a ornat....plans


Laura&Alfonso attached the following image(s):
p5070007.jpg

solomon gabriela
Scris: Sunday, May 7, 2006 1:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 971
Bun,bun vrem si noi o portie.sic
Maria & Mario
Scris: Sunday, May 7, 2006 9:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Si noi o felie , va rugam frumos si insistent ! bravo Chef Bravo Laura !
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, May 7, 2006 9:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
Multumesc mult fetelor...abia am papat o feliuta ... ca restul a si disparut.... Alberto a mancat aproape jumatate.... ras ....
Kiki
Scris: Monday, May 8, 2006 6:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Laura&Alfonso wrote:
Multumesc mult fetelor...abia am papat o feliuta ... ca restul a si disparut.... Alberto a mancat aproape jumatate.... ras ....

Sa inteleg ca v-a placut?sic
Laura&Alfonso
Scris: Monday, May 8, 2006 7:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
Kiki wrote:

Sa inteleg ca v-a placut?sic

e superba reteta...miam miam....ras
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 10:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Tort cu sampanie

Ingrediente

Pentru blat
: 5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt

Pentru crema
: 15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie, 300 ml frisca

Pentru decor: 250 g boabe de struguri, sucul de la o lamaie, 50 g zahar, 3 fire menta

Mod de preparare
Se incinge cuptorul/ Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore. Strugurii se dau prin suc de lamaie si zahar si se asaza pe tort, alaturi de menta.
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 10:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Tort cu mere si dulceata

Ingrediente
1 kg. de mere ionathan, o lingura de fructe din dulceata, 100 gr. de unt sau margarina, 4 oua, un pachetel cu zahar vanilat, o lingura rasa cu faina, 250 gr. de zahar

Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta de simburi cu un cutit special, lasind nestrapunsa partea de jos. Nu se curata merele de coaja. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. Restul de zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit. Se bate spuma albusurile, se incorporeaza in acestea faina si se toarna amestecul peste mere. Se da la cuptor pe baie de aburi pentru 30 de minute.
bereea
Scris: Monday, June 4, 2007 5:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
Tort cu 3 feluri de ciocolata



Ingrediente:
Blatul de ciocolata
60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare
Mod de preparare:
Preincalzitzi cuptorul la 200 de grade C
Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao.
Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr.
Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute .Imediat ce atzi scoa blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.

Ingrediente:
Mousse de ciocolata alba
125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
300 ml frisca neindulcita .

Mod de preparare:
Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie
am pregatit frisca
am pus pe foc frisca si am dat in clocot
am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.
lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca

Ingrediente:
Mousse de ciocolata cu lapte
125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
Mod de preparare:
se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba

Ingrediente:
Mousse de ciocolata amaruie

125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Mod de preparare:
Se prepara la fel ca mai sus
.
Are un gust foarte delicat si fin.
taki
Scris: Thursday, June 28, 2007 1:09 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501


Tort...intr-un timp rapid


Modul de viata s-a schimbat, suntem din ce in ce mai ocupate si nu mai avem timpul sau chiar dispozitia necesara pentru a face un tort de casa. Pentru a venit in ajutor va voi impartasi o reteta de tort ce se face rapid si fara prea mult stres. Iar un tort poate deveni chiar si un cadou inedit, mai ales daca este facut chiar de tine.


Ingrediente


- 1 lamaie
- 5 linguri de zahar
- 2 plicuri de praf de frisca
- 1 plic de intaritor frisca
- 2 plicuri de praf de ciocolata,
- 2 plicuri de praf vanilie
- 1 punga lapte
- 1 set blat pentru tort
- 3 banane
- 2 portocale
- 2 kiwi

Toate aceste ingrediente se pot gasi la orice super-market.

Mod de preparare

Incepem cu setul de blat de tort (ce contine 3 blaturi), cumparat din comert. MENTIONEZ: uitati-va bine pe data de expirare de pe spate si cumparati setul care este cat mai departe de data expirarii, altfel riscati ca blaturile sa vi se sfarme.
Luati un bol si puneti in el 3 cani de lapte rece si apoi adaugati cele 2 plicuri de frisca plus intaritorul si amestecati totul cu ajutorul mixerului timp de 10 minute. Faceti acelasi lucru cu praful de vanilie si ciocolata, dupa ce ati obtinut cremele puneti-le la frigider timp de 15 minute.
Taiati intre timp banalele in felii medii. Intr-un bol puneti doua cesti de apa, zeama de lamaie si cele 5 linguri de zahar, folositi zeama pentru a insiropa foarte bine toate cele trei blaturi de tort. Luam primul blat si il acoperim cu crema de ciocolata pe care adugam feliile taiate de banane pana ce acoperim intreaga suprafata. Dupa care adaugam cel de al doilea blat care il acoperim cu crema de vanilie caruia ii adaugam restul feliilor de banane ramase. Asezam si ultimul blat, apoi acoperim totul cu frisca. Tortul poate fi ornamentat in functie de imaginatia fiecaruia, puteti lua kiwi si portocale si sa le asezati dupa forma dorita sau ca in pozele de mai jos.
Daca doriti alte ornamente acestea pot fi gasite la orice cofetarie si puteti realiza tortul pe care vi-l doriti.
crista
Scris: Thursday, June 28, 2007 1:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Mesaje: 1849
Tortul ce l-am facut acum cateva zile pentru ziua sotului meu...ras

...si cel de inghetata...care s-a mancat la foc automat sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.