Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Laura&Alfonso wrote:Kiki cand ajunge la o temp care sa o suporte degetul trebuie sa se omogenizeze putin sau sa fie lichida??? ca la mine e lichida si nu stiu daca e bine Lichida. stai linistita, se prinde peste noapte. Mie mi-a iesit din prima tortul, e foarte usor. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| acuma e la frigider.... am pus multa frisca...tubul tau de cat era ca al meu era de 250 |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Laura&Alfonso wrote:acuma e la frigider.... am pus multa frisca...tubul tau de cat era ca al meu era de 250 Nu stiu de cat era ca l-am terminat si l-am aruncat, nu mai am pe ce sa ma uit. Frisca nu are ce rau sa ii faca. Pup, astept poze. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| gata am terminat de facut tortuletul..miam miam abia astept sa il probez... Laura&Alfonso attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| lu Alberto ii place tortul cu frisca si uite cum l-a ornat.... Laura&Alfonso attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 971
| Bun,bun vrem si noi o portie. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si noi o felie , va rugam frumos si insistent ! Bravo Laura ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Multumesc mult fetelor...abia am papat o feliuta ... ca restul a si disparut.... Alberto a mancat aproape jumatate.... .... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Laura&Alfonso wrote:Multumesc mult fetelor...abia am papat o feliuta ... ca restul a si disparut.... Alberto a mancat aproape jumatate.... .... Sa inteleg ca v-a placut? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Kiki wrote:Sa inteleg ca v-a placut? e superba reteta...miam miam.... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Tort cu sampanie
Ingrediente
Pentru blat: 5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt
Pentru crema: 15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie, 300 ml frisca
Pentru decor: 250 g boabe de struguri, sucul de la o lamaie, 50 g zahar, 3 fire menta
Mod de preparare Se incinge cuptorul/ Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore. Strugurii se dau prin suc de lamaie si zahar si se asaza pe tort, alaturi de menta. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Tort cu mere si dulceata
Ingrediente 1 kg. de mere ionathan, o lingura de fructe din dulceata, 100 gr. de unt sau margarina, 4 oua, un pachetel cu zahar vanilat, o lingura rasa cu faina, 250 gr. de zahar
Mod de preparare Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta de simburi cu un cutit special, lasind nestrapunsa partea de jos. Nu se curata merele de coaja. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. Restul de zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit. Se bate spuma albusurile, se incorporeaza in acestea faina si se toarna amestecul peste mere. Se da la cuptor pe baie de aburi pentru 30 de minute. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Tort cu 3 feluri de ciocolata
Ingrediente: Blatul de ciocolata 60 g de migdale pudra 100 g zahar pudra (60+40) 20 g cacao 4 albusuri un varf de sare Mod de preparare: Preincalzitzi cuptorul la 200 de grade C Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao. Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr. Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute .Imediat ce atzi scoa blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.
Ingrediente: Mousse de ciocolata alba 125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca 250g ciocolata alba 2g gelatina -1 foaie 300 ml frisca neindulcita .
Mod de preparare: Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie am pregatit frisca am pus pe foc frisca si am dat in clocot am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba. lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca
Ingrediente: Mousse de ciocolata cu lapte 125 ml frisca lichida 160 gr, ciocolata cu lapte 1 foaie gelatina 100 grame frisca batuta Mod de preparare: se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba
Ingrediente: Mousse de ciocolata amaruie 125 ml de frisca lichida 200 g ciocolata amaruie 110 ml frisca batuta 1 foaie de gelatina Mod de preparare: Se prepara la fel ca mai sus . Are un gust foarte delicat si fin.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Tort...intr-un timp rapid
Modul de viata s-a schimbat, suntem din ce in ce mai ocupate si nu mai avem timpul sau chiar dispozitia necesara pentru a face un tort de casa. Pentru a venit in ajutor va voi impartasi o reteta de tort ce se face rapid si fara prea mult stres. Iar un tort poate deveni chiar si un cadou inedit, mai ales daca este facut chiar de tine.
Ingrediente
- 1 lamaie - 5 linguri de zahar - 2 plicuri de praf de frisca - 1 plic de intaritor frisca - 2 plicuri de praf de ciocolata, - 2 plicuri de praf vanilie - 1 punga lapte - 1 set blat pentru tort - 3 banane - 2 portocale - 2 kiwi
Toate aceste ingrediente se pot gasi la orice super-market.
Mod de preparare
Incepem cu setul de blat de tort (ce contine 3 blaturi), cumparat din comert. MENTIONEZ: uitati-va bine pe data de expirare de pe spate si cumparati setul care este cat mai departe de data expirarii, altfel riscati ca blaturile sa vi se sfarme. Luati un bol si puneti in el 3 cani de lapte rece si apoi adaugati cele 2 plicuri de frisca plus intaritorul si amestecati totul cu ajutorul mixerului timp de 10 minute. Faceti acelasi lucru cu praful de vanilie si ciocolata, dupa ce ati obtinut cremele puneti-le la frigider timp de 15 minute. Taiati intre timp banalele in felii medii. Intr-un bol puneti doua cesti de apa, zeama de lamaie si cele 5 linguri de zahar, folositi zeama pentru a insiropa foarte bine toate cele trei blaturi de tort. Luam primul blat si il acoperim cu crema de ciocolata pe care adugam feliile taiate de banane pana ce acoperim intreaga suprafata. Dupa care adaugam cel de al doilea blat care il acoperim cu crema de vanilie caruia ii adaugam restul feliilor de banane ramase. Asezam si ultimul blat, apoi acoperim totul cu frisca. Tortul poate fi ornamentat in functie de imaginatia fiecaruia, puteti lua kiwi si portocale si sa le asezati dupa forma dorita sau ca in pozele de mai jos. Daca doriti alte ornamente acestea pot fi gasite la orice cofetarie si puteti realiza tortul pe care vi-l doriti. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Tortul ce l-am facut acum cateva zile pentru ziua sotului meu...
...si cel de inghetata...care s-a mancat la foc automat
|
|
|