Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Iata ca aseara m-am culcat bine merci si azi dimineata cand m-am trezit nu mai puteam sa imi ridic capul de pe perna.
M-am trezit cu un torticollis de toata frumusetea. Mi-am dat cu diclofenac gel, am luat si un Nurofen Expres, dar nu simt nicio imbunatatire.
Ce unguente locale pot sa mai folosesc? Voltaren stiu ca are parca tot diclofenac... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Adriana, ai grija sa nu fie o hernie de disc cervicala sau discopatie! Eu am patit exact acelasi lucru. Un rmn te poate lamuri sau o vizita la medic. In schimb daca esti sigura ca e o chestie strict musculara mydocalm de 50 x 3 pe zi combinat cu movalis de 75 x 1 pe zi e formula magica. Unguentele locale costa multi bani si sunt ineficiente. Insanatosire grabnica |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu folosesc cu succes "Genuflex"...se gaseste la Plafar, sunt niste picaturi uleioase cu extract de boabe de mustar! Spre deosebire de alte remedii pe care le-am incercat, astea chiar amelioreaza rapid durerile musculare sau articulare! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| AdrianaC wrote:Iata ca aseara m-am culcat bine merci si azi dimineata cand m-am trezit nu mai puteam sa imi ridic capul de pe perna.
M-am trezit cu un torticollis de toata frumusetea. Mi-am dat cu diclofenac gel, am luat si un Nurofen Expres, dar nu simt nicio imbunatatire.
Ce unguente locale pot sa mai folosesc? Voltaren stiu ca are parca tot diclofenac...
sindolor sau puterea ursului |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Daaa, si "puterea ursului" este buna! Si "gheara dracului"! (nu este un nume frumos, dar unguentul este eficient ) |
|
| Multumesc mult pentru recomandari, o sa incerc sa mai iau si altceva pentru ca azi am luat deja 2 nurofen express si m-am dat de 2 ori cu diclofenac gel si nu e nicio imbunatatire... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Nu stiam ca asa se numeste..... Si eu sunt de doua zile asa,....dar iau pt altceva(pt masea)niste ketonal si fiind un antiinflamator durerile nu sunt asa vii,in schimb dimineata de abia ma intorc.....Eu am crezut ca am dormit cu gatul stramb pe mai multe perne dar nu stiu de ce sau de la ce a survenit.....citind,am dat de probleme la coloanah si eu....am din destul |
|
| Leila, nu am probleme la coloana, in zona cervicala. Am facut recent si radiografie si RMN si sunt OK. Am o hiperlordoza lombara, dar atat. Sigur e doar de la muschi... Pot roti capul, dar pe partea stanga nu pot sa pun urechea pe umar (sa aplec capul lateral)... am inteles ca asta se cheama laterocollis si ca implica mai multi muschi, sternocleidomastoidieni parca le zicea...
Am luat ieri de la farmacie mydocalm si am mai luat o spuma cu diclofenac, cu concentratie mai mare, de 30mg / g si azi e ceva mai bine decat ieri, dar tot mai am dureri...
Multumesc pentru sfaturi tuturor! Am intrebat si de sindolor la farmacie si de voltaren si concentratia era mult mai mica de diclofenac, iar la sindolor era pe baza de altceva, dar destul de slab...
Vreau sa mai incerc si cu o baie fierbinte diseara, sa vedem daca e vreo imbunatatire... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| In niciun caz baie fierbinte! Tu ai o inflamatie iar caldura nu face altceva decat sa inrautateasca lucrurile! Nu caldura, nu masaj , nu suprasolicitare: stat cu capul aplecat sau pe spate prea mult timp. Pastilutzele si repaos cat mai mult, asa isi va reveni muschiul |
|
| Bine ca mi-ai zis, ca altfel faceam o baie fierbinte |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Si masaj. Face minuni cand e vorba de muschi |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| AdrianaC wrote:Leila, nu am probleme la coloana, in zona cervicala. Am facut recent si radiografie si RMN si sunt OK. Am o hiperlordoza lombara, dar atat. Sigur e doar de la muschi... Pot roti capul, dar pe partea stanga nu pot sa pun urechea pe umar (sa aplec capul lateral)... am inteles ca asta se cheama laterocollis si ca implica mai multi muschi, sternocleidomastoidieni parca le zicea...
Am luat ieri de la farmacie mydocalm si am mai luat o spuma cu diclofenac, cu concentratie mai mare, de 30mg / g si azi e ceva mai bine decat ieri, dar tot mai am dureri...
Multumesc pentru sfaturi tuturor! Am intrebat si de sindolor la farmacie si de voltaren si concentratia era mult mai mica de diclofenac, iar la sindolor era pe baza de altceva, dar destul de slab...
Vreau sa mai incerc si cu o baie fierbinte diseara, sa vedem daca e vreo imbunatatire...
Pe langa astea ti.as mai recomanda tablete "Anticarcel" mai ales daca se repeta episoadele sau cedeaza f greu. Apa calda te va ajuta, pt ca e contractura musculara, daca era doar inflama?ie ceda imediat la antiinflamatoare, dar pt contractura musculara puternica ajuta mult apa, masajul, mi?carile in limita pe care ti.o permite durerea.. alaturi de cele de mai sus. |
|
| Am incercat si cu baie calduta, m-a lasat durerea, am putut sa misc capul, dar dimineata cand m-am trezit era la fel...
de vineri imi dau cu Dicloreum (care are diclofenac 30mg/g) de 2 ori / zi, e ceva mai bine, dar nu mi-a trecut... Oare cat mai tine si cate zile mai pot sa imi dau cu dicloreum-ul asta? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| leila wrote:In niciun caz baie fierbinte! Tu ai o inflamatie iar caldura nu face altceva decat sa inrautateasca lucrurile! Nu caldura, nu masaj , nu suprasolicitare: stat cu capul aplecat sau pe spate prea mult timp. Pastilutzele si repaos cat mai mult, asa isi va reveni muschiul
Asa este, solutia corecta, pe propira piele testat dupa recomandarea ortopedului din "dotare"
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Si noi ne-am pricopsit cu mandrete de diagnostic saptamana asta. Ne-a dat tratament 5 zile cu clorzoxazona 250mg 1/zi , ibuprofen si diclac gel. Am zis 'pas' la tratament cand fiu-miu a zis ca il doare doar la ora de romana |
|
|