
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Tort de branza fara coacere

Ingrediente pentru blat
250g biscuiti simpli 150g unt 1 lingurita cacao putin kinamon
Ingrediente pentru tort
2 smantani indulcite pentru frisca ( la noi se gasesc in cutii mici de 250ml) 1 pungulita de instant-puding vanilie 500g branza fina 5-9% 1/2 pahar zahar ( paharul sa fie cam de 200ml marime) 1/2 pahar lapte coaja rasa de la o lamaie 7 g gelatina 50ml apa fiarta ( fierbinte )
Mod de preparare
1. Se topeste untul ( se poate topi si la microunde ) si se amesteca cu biscuitii dati pe razatoare, kinamonul si cacaoa. Cu aceasta compozitie obtinuta se tapitoneaza fundul unei tavi rotunda 26". Se apasa cu mana bine bine.
2. Se face frisca la mixer
3. Separat se amesteca branza, zaharul, laptele si lamaia pana se incorporeaza, se adaoga praful instant-puding ( fara a fi preparat) se amesteca.
4. Se prepara gelatina in 50ml apa fierbinte si se lasa la racit
5. Se amesteca gelatina cu compozitia obtinuat din branza
6. Se adoga compozitia de branza in frisca, in trei etape amestecand incet, cu miscari de "impaturire".
7. Se toarna compozitia finala in tava tapitonata
8. Se lasa la frigider cateva ore.
Aceast tort poate fi ornat cu biscuiti rasi amestecati cu putina cacao si kinamon ( fara unt) sau cu dulceata. Ornatul cu dulceata se face dupa ce prajitura s-a racit in frigider cateva ore.
|