Tort de branza fara coacere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Friday, January 19, 2007 6:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843

Tort de branza fara coacere






Ingrediente pentru blat

250g biscuiti simpli
150g unt
1 lingurita cacao
putin kinamon

Ingrediente pentru tort

2 smantani indulcite pentru frisca ( la noi se gasesc in cutii mici de 250ml)
1 pungulita de instant-puding vanilie
500g branza fina 5-9%
1/2 pahar zahar ( paharul sa fie cam de 200ml marime)
1/2 pahar lapte
coaja rasa de la o lamaie
7 g gelatina
50ml apa fiarta ( fierbinte )


Mod de preparare

1. Se topeste untul ( se poate topi si la microunde ) si se amesteca cu biscuitii dati pe razatoare, kinamonul si cacaoa. Cu aceasta compozitie obtinuta se tapitoneaza fundul unei tavi rotunda 26". Se apasa cu mana bine bine.

2. Se face frisca la mixer

3. Separat se amesteca branza, zaharul, laptele si lamaia pana se incorporeaza, se adaoga praful instant-puding ( fara a fi preparat) se amesteca.

4. Se prepara gelatina in 50ml apa fierbinte si se lasa la racit

5. Se amesteca gelatina cu compozitia obtinuat din branza

6. Se adoga compozitia de branza in frisca, in trei etape amestecand incet, cu miscari de "impaturire".

7. Se toarna compozitia finala in tava tapitonata

8. Se lasa la frigider cateva ore.

Aceast tort poate fi ornat cu biscuiti rasi amestecati cu putina cacao si kinamon ( fara unt) sau cu dulceata. Ornatul cu dulceata se face dupa ce prajitura s-a racit in frigider cateva ore.





Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.