Tonifierea perineului dupa nastere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, April 29, 2013 9:04 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Indiferent ca ati nascut natural sau prin cezariana, dupa nastere este recomandat sa faceti o serie de exercitii utile pentru a tonifia perineul, pentru ca in caz contrar va puteti trezi cu incontinenta urinara la efort, tuse, stranut sau cu relaxare sfincteriana sau disfunctii sexuale.

Pentru a tonifia perineul puteti face din pozitia culcat dorsal cu bratele pe langa corp si genunchii indoiti, cateva exercitii simple, dar foarte utile:

1. Contractati si relaxati perineul de 10-15 ori
2. Repetati exercitiul anterior, doar ca de data aceasta ultima contractie o mentineti 5 secunde.

Ati facut vreun fel de exercitii de tonifiere dupa nastere ?

Eu nu am facut pentru ca nu am stiut de ele... Rau nu cred ca aveau oricum ce sa faca...
giulia_mamik
Scris: Monday, April 29, 2013 9:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Aceste exercitii se numesc Kagel si cica ar fi foarte benefeice pt intarirea perineului si a muschilor vaginului care se lasa odata cu inainatrea in varsta,nastere,etc..
Eu incepusem la un moment dat sa fac dar ca sa aiba efect trebuiesc repetate zilnic in reprize si pe o durata de mai multe luniuff .Primele rezultate se observa dupa vreo 3 saptamani de exercitiu.Eu renunt mereu dupa primele zile fiindca uit!
katelara
Scris: Monday, January 20, 2014 7:12 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/20/2014
Practicarea acestui exercitiu chiar imediat dupa nastere nu pune in pericol perineorafia (cusatura perineului daca el a fost taiat) ci, din contra, prin activarea circulatiei sanguine din zona, contribuie la o vindecare mult mai rapida a acestuia. Pe de alta parte el pregateste si ajuta foarte mult si la revenirea la o viata sexuala cat mai normala si mai placuta.
Adinutza
Scris: Friday, April 4, 2014 3:20 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/19/2014
Interesant articolul, nu am stiut de aceste exercitii, o sa citesc mai mult despre ele cand o sa fie momentul…
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.