Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Indiferent ca ati nascut natural sau prin cezariana, dupa nastere este recomandat sa faceti o serie de exercitii utile pentru a tonifia perineul, pentru ca in caz contrar va puteti trezi cu incontinenta urinara la efort, tuse, stranut sau cu relaxare sfincteriana sau disfunctii sexuale.
Pentru a tonifia perineul puteti face din pozitia culcat dorsal cu bratele pe langa corp si genunchii indoiti, cateva exercitii simple, dar foarte utile:
1. Contractati si relaxati perineul de 10-15 ori 2. Repetati exercitiul anterior, doar ca de data aceasta ultima contractie o mentineti 5 secunde.
Ati facut vreun fel de exercitii de tonifiere dupa nastere ?
Eu nu am facut pentru ca nu am stiut de ele... Rau nu cred ca aveau oricum ce sa faca... |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Aceste exercitii se numesc Kagel si cica ar fi foarte benefeice pt intarirea perineului si a muschilor vaginului care se lasa odata cu inainatrea in varsta,nastere,etc.. Eu incepusem la un moment dat sa fac dar ca sa aiba efect trebuiesc repetate zilnic in reprize si pe o durata de mai multe luni .Primele rezultate se observa dupa vreo 3 saptamani de exercitiu.Eu renunt mereu dupa primele zile fiindca uit! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/20/2014 Mesaje: 1
| Practicarea acestui exercitiu chiar imediat dupa nastere nu pune in pericol perineorafia (cusatura perineului daca el a fost taiat) ci, din contra, prin activarea circulatiei sanguine din zona, contribuie la o vindecare mult mai rapida a acestuia. Pe de alta parte el pregateste si ajuta foarte mult si la revenirea la o viata sexuala cat mai normala si mai placuta. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/19/2014 Mesaje: 10
| Interesant articolul, nu am stiut de aceste exercitii, o sa citesc mai mult despre ele cand o sa fie momentul… |