Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Lenuta,rochia asta nu trebuie croita clos(adica cerc) fiindca va iesi cu falduri. Mai bine 6 clini evazati sau 1/2 clos. Ca sa reduci problemele de la cusutul materialului matasos, insaileaza fiecare cusatura. Materialul de dedesubt se numeste tulle, cred ca si la voi are acelasi nume. Este suficient si, totodata, mai simplu sa faci doar un jupon din tulle, adica o fusta care sa vina pe dedesubtul rochiei(este mai usor la imbracat, spalat, calcat), mai cu seama ca tulle-ul este deosebit de sensibil la fierul de calcat(adica se topeste la cea mai mica atingere). In sus este ok in bretelute, eventual mai completezi cu un sal MIhaela,nu prea am inteles intrebarea, te referi la toata maneca sau doar la partea de jos? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| nu partea aia alba a manecii ci partea cu albastru inchis si deschis,aia ma intereseaza maneca scurta ,fara partea alba
|
|

| O sa fac o schita cu modificarea tiparului de baza al manecii si revin. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 5/24/2012 Mesaje: 21
| aurishta wrote:Lenuta,rochia asta nu trebuie croita clos(adica cerc) fiindca va iesi cu falduri. Mai bine 6 clini evazati sau 1/2 clos. Ca sa reduci  problemele de la cusutul materialului matasos, insaileaza fiecare cusatura. Materialul de dedesubt se numeste tulle, cred ca si la voi are acelasi nume. Este suficient si, totodata, mai simplu sa faci doar un jupon din tulle, adica o fusta care sa vina pe dedesubtul rochiei(este mai usor la imbracat, spalat, calcat), mai cu seama ca tulle-ul este deosebit de sensibil la fierul de calcat(adica se topeste la cea mai mica atingere). In sus este ok in bretelute, eventual mai completezi cu un sal MIhaela,nu prea am inteles intrebarea, te referi la toata maneca sau doar la partea de jos?
Multumes Aurishta pentru raspuns dar ma poti te rog lamuri cum e sa croiesc in 6 clini si daca ma poti ajuta te rog ia/m luat masura si in sold are 56 cm si de lunga 52 cm |
|

| Mihaela,din pacate am ceva probleme cu camera foto , dar o sa incerc sa fac o schita in paint sau altceva,vad eu.... Teoretic, la tiparul de baza al manecii trebuie sa inalti si sa largesti putin capul manecii ca sa iasa putin bufant, apoi ,la distante egale pe capul nou-obtinut sa trasezi niste "raze",ca sa zic asa,cred ca trei sunt suficiente, le decupzi pana aproape de capul manecii, "deschizi" pe directia razelor,indepartand bucatile astfel formate la nivelul tivului manecii, ca sa obtii largimea necesara, si apoi redesenezi maneca astfel obtinuta. O imparti apoi in cinci sau sapte, depinde cum vrei,ca sa poti intercala cele doua culori dorite. Bineinteles, tivul manecii se monteaza pe o manseta. Sper sa intelegi cat-de-cat ce-am vrut sa spun. Lenuta, incerc sa gasesc niste resurse cu explicatii, si daca nu, am sa incerc sa-ti explic cum trebuie procedat. Nu e greu deloc. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| multumesc aurishta.acum imi dau seama cum sa fac.sper sami iasa la fel de frumoasa ca cea din poza |
|

| multumesc mult am reusit sa descarc poza ca sa vezi o ideie cum as vrea eu sa iasa rochia numai ca pe tort a fost mai simplu Lenuta28 attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 2/21/2011 Mesaje: 55
| Am cusut eu pt fetita o rochita cam cum zici tu,partea de jos este croita clos cerc si juponul l-am facut de vreo 25 de cm de captuseala de care am adugat tiul alb,si sunt prinse in talie si de satenul rosu,iti pun poze mai tarziu dupa ce vine fata mare de la liceu sa le descarce din aparat,nu te speria ca nu este greu de cusut numai rabdare sa ai. |
|

| Multumesc mult tot ajutorul este bine venit asa am speranta ca voi duce lucrul la un final fericit pentru ca printesa mea sa se simta intradevar o printes de ziua ei. |
|

| Vrei sa-i pui si crinolina, adica sa se sprijine fusta pe cercul acela care este capacul tortului? Daca da, iti va trebui un cerc din sarma de otel subtire sau din plastic. |
|

| aurishta wrote:Vrei sa-i pui si crinolina, adica sa se sprijine fusta pe cercul acela care este capacul tortului? Daca da, iti va trebui un cerc din sarma de otel subtire sau din plastic. Nu fara cerc , nu as vrea sa nu o incomodeze nu ar fi prea confortabil |
|
Inregistrat: 2/21/2011 Mesaje: 55
| Lenuta iti pun poze sa te poti orienta dar din pacate fetita nu m-a lasat sa o imbrac.![]()    Tiulul l-am indoit si asa l-am incretit si are mai buna tinuta,in partea de sus a juponului este captuseala sa nu o deranjeze pe fetita la picioare,manecuta este incretita si in spate se incheie cu nasturi. |
|

| Multumesc pentru poze maine incep sa fac ceva e ziua mea libera si ma apuc de lucru ca pana in 17 sa o termin si sunt cu un ochi mereu la mesajele voastre
|
|

| Eu sunt de parere ca iese mult mai bine din sase clini evazati si cu un jupon bogat. Fac o schita indata si o pun aici,vezi tu ce crezi ca ti se potriveste mai bine! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua! Ma numesc Viorica, sunt adolescenta. Hobby-ul meu e croitoria, chiar si urmez niste cursuri de design vestimentar. Sunt o incepatoare entuziasmata de lucrarile utlizatoarelor de aici Vreau sa ma apuc si eu de treaba, croind o rochie ca asta  Sper sa ma incadrez si eu in acest forum de nota 10  PS: Promit sa depun efort si fotografii :) |
|
|