Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Te astept, Olguta si chiar m-am gandit sa impusc doi iepuri deodata, cum se zice. Maine,cel tarziu , voi termina proiectul la care lucrez acum si voi incepe un altul cu un tutorial cap-coada cu executia halatului tau. Are suficiente operatii pe care le poti intalni in majoritatea confectiilor de dama ca sa fie util si, in plus, ma aleg si eu cu unul nou-nout. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/5/2012 Mesaje: 31
| Bingoooo,te iubesc pentru asta si multumesc frumos! |
|

| Mi-am cumparat astazi materialul pentru halat,insa maine si poimaine sunt la serviciu.In rest,astept explicatiile tale Aurishta. |
|

| Ok, chiar de astazi incep preparativele. Ar fi cea mai mare bucurie pentru mine sa intelegi cum se face si sa-l dai la gata! |
|

| Da,iti dai seama ce ar insemna pentru mine sa pot sa-l fac cap-coada.!!!!! |
|

| Olguta, incep sa dezvolt subiectul aici: http://forum.7p.ro/Lectia-mea-de-croitorie.aspx?g=posts&m=759629&goto#m759629 Ne vedem acolo |
|
Inregistrat: 5/23/2012 Mesaje: 1
| Buna fetelor, sunt noua pe forum, si imi place la nebunie sa ii fac rochite fetitei mele de 19 luni. Urmaresc forumul de ceva timp, dar nu am prea intrat. |
|

| Te asteptam cu pozici! |
|

Inregistrat: 5/24/2012 Mesaje: 21
| Buna sunt novice pe forum si in croitorie si as vrea sa-i fac o rochita fetei mele de 4 anisori si nu stiu cum sa-i i-au masurile corect si am citit cometariile voasre si am speranta ca ma puteti ajuta am facut un tort si a fost floare la ureche si puiutu si-ar dorii mult o asemena rochie |
|

| Buna! Masurile se iau astfel: B=circumferinta bustului masurata de jur-imprejurul pieptului in partea cea mai proeminenta. T=circumferinta taliei Lsp=lungimea spatelui masurata de la a7-a vertebra cervicala pana la linia taliei Lt=lungimea totala a rochitei daca vrei s-o faci dintr-o bucata Lf=lungimea fustei daca vrei sa faci rochita taiata in talie, masurata de la talie pana unde vrei sa faci tivul M=lungimea manecii, masurata de la osul umarului pana la lungimea dorita. Daca vrei maneca lunga, trebuie sa masori de la umar peste cotul indoit pana dincolo de incheietura mainii. Te mai pot ajuta: Lu=lungimea umarului ,masurata de la baza gatului pana la osul umarului G=circumferinta gatului SB=circumferinta de sub-bust Masurile se iau exact, urmand sa adaugi lejeritatea dorita cand construiesti tiparul. |
|

| [img][/file:///C:/Documents%20and%20Settings/Helena.JAL-COMP-50/Os%20meus%20documentos/Lenuta/64302_287202791352347_1115057713_n.jpg] Buna va multumsc mult pentru raspuns as fi vrut mult sa va arat ce fel de rochita as vrea dar nu reusesc nici cum sa descarc poza
|
|

| am reusit sa o pun la poza de profil e o ideie din ce vreau sa fac eu ma gandeam sa iau masurile sa-i fac un sablon in forma de cerc si sa tai materialul oare e bine asa? |
|

| Vrei sa faci o rochita de ocazie? |
|

| Da ,daca ma ajuta Dumnezeu i-am luat material deja ?i dupa cum am citit din pacate pentru începatori sa nu începem cu matase ?i eu cu ila voi începe ,eu m-am gândit asa cumpar captusela alba o croiesc în forma de cerc ?i pe ea cos rânduri rânduri alt material mai aspru poate are ?i el denumirea lui în tara eu nu ?tiu cum îl denumi?i e ca o sita fina (as fi vrut sa-i fi luat din voal dar nu am gasit) atunci deasupra va veni materialul din matase la fel croit ca ?i captu?eala în forma de clopot dar o idee mai scurt ,partea de sus simplu cu bretele în imagina?ia mea pare a fi simplu dar sa trec la munca e cam complicat de aceia as vrea ca de început sa ma documentez mai bine ?i sa iau sfaturi de la profesioni?ti mersi mult pt aten?ie |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| spunetimi si mie va rog cum croiesc manecile acestei rochite?sami iasa bufant .nu stiu ce sai iau sai cos pe margine ptr ai da aerul ala regal/imparatesc.eu o fac in nuante de mov mihamihaela attached the following image(s):

|
|
|