Tipare de croitorie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 8:49 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Nu este necesar s-o faci in patru clini, este o munca inutila, mai ales daca vrei sa-i pui elastic. Fusta crosetata este pe corp sau tot pe elastic?
mariana71
Scris: Friday, September 2, 2011 8:52 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2009
Fusta e in stilul asta si o sa-i pun ori elastic ,ori un snur.

mariana71 attached the following image(s):
68?.jpg

aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 9:20 AM
Nivel

La fusta asta eu i-as face o jupa ca o fusta din doua parti, cu materialul pus pe bie. Asta presupune ceva mai mult material, dar cade foarte frumos. Poti opta si pentru o jupa simpla, dintr-o bucata. Daca imi spui pentru care optezi, iti dau cateva indicatii cu placere.
mariana71
Scris: Friday, September 2, 2011 9:22 AM
Nivel

Da-mi indicatii pt amandoua si dupa vad euras .
aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 9:39 AM
Nivel

Ai mai construit tipare? Intreb asta ca sa stiu cum formulez indicatiile. Caut acum si niste tipare de downloadatras
mariana71
Scris: Friday, September 2, 2011 9:42 AM
Nivel

Ei am mai construit tiparesorry1 !Am zis ca sunt full la croitoriemaseluta .Stiu sa trag la masina,dar atat.
aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 10:15 AM
Nivel

Pentru jupa simpla, dintr-o bucata, iei un dreptunghi de material(recomand captuseala de vascoza) de lungimea dorita si latimea soldurilor, plus 4-5cm lejeritate. Jupa trebuie sa fie mai scurta decat fusta cu 5-7cm, dar la necesarul de material ia in calcul si rezervele, cam 1-2 cm la cusatura, tiv si talie. Plusul de cm din talie vis-a-vis de circumferinta soldurilor se ia in pense astfel: doua pense lungi de 16-18 cm pe linia soldului in care adancimea carora sa bagi cam jumatate din cm de care trebuie sa scapi si restul de cm il imparti in patru pense, doua in fata , doua in spate. De pilda, daca vrei sa obtii o talie de 80cm la un sold de 96, sa spunem, ai un plus de 16 cm pe care il repartizezi astfel: cate 4cm in pensele lungi de pe sold si cate 2cm in fiecare dintre cele patru pense ramase. Ca sa intre pe tine o jupa pe elastic, trebuie sa aiaba in talie cel putin circumferinta soldurilor. Te poti ghida la asta dupa dimensiunile fustei pentru care o faci.
La jupa pe bie este mai simplu, in sensul ca nu sunt necesare pense. Construiesti pe o coala de hartie o jumatate din fusta avandin vedere urmatoarele repere:
Dimensiunile sunt la jumatate fatza de cele dorite, fiindca este doar o jumatate de fustaras Spatele si fatza sunt identice. Linia taliei, linia soldului si cea a tivului=1/2 din circumferinta dorita. Linia taliei si a tivului se construieste usor ridicata , rotunjita, spre cusatura soldului. Tiparul se aseaza oblic pe material, adica linia centrala, de mijloc, trebuie asezata la 45grade fata de firul drept al materialului. Croiesti astfel doua parti pe care le cosi pe linia laterala . Poti croi dupa aceste indicatii si pe fir drept, dar nu este asa de comoda si nu cade asa de frumos ca pe bie. Daca nu este suficient de clar, ma gasesti pe-aici. sic
mariana71
Scris: Friday, September 2, 2011 11:38 AM
Nivel

A doua imi pare mai simpla,adica fara pense etc.Cat material ar trebui sa iau,daca e dublu de lat ?Duminica merg sa-mi iau,sperand sa si gasesc nuanta care imi trebuie si dupa o sa ma pun la croialaalcool .Daca nu o sa ma lamuresc ,o sa te mai deranjezras .Oricum ,multumesc mult pt amabilitatepupici .
aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 12:43 PM
Nivel

Cu multa placere. In ceea ce priveste necesarul de material, trebuie sa-mi spui cat de lunga vrei sa fie jupa.
mariana71
Scris: Friday, September 2, 2011 4:51 PM
Nivel

O vreau lunga intre 45-50 cm.
aurishta
Scris: Friday, September 2, 2011 5:11 PM
Nivel

Un metru este suficient.
mariana71
Scris: Saturday, September 3, 2011 10:02 AM
Nivel

Aurishta,help!!!!!!Am facut sablon dupa fusta.Asa ar trebui sa pun pe material si apoi sa decupez ?

mariana71 attached the following image(s):
001.jpg

carmenalina
Scris: Saturday, September 3, 2011 4:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/3/2008
da, numai sa te asiguri inainte ca lasi ceva rezerva pt cusaturi....
Ana
Scris: Saturday, September 3, 2011 4:35 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Fetelor cand termin rochia apelez la voi,sa ma ajutati sa-mi fac jupa,se prinde careva?sic
aurishta
Scris: Saturday, September 3, 2011 5:57 PM
Nivel

Ana wrote:
Fetelor cand termin rochia apelez la voi,sa ma ajutati sa-mi fac jupa,se prinde careva?sic

Pai nu vezi ca suntem aici, gata sa raspundem?ras Cu mare drag!
Mariana, vad ca deja ai primit raspuns!majoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.