|

Nivel: Membru
Inregistrat: 5/24/2012 Mesaje: 21
| aurishta wrote:Eu sunt de parere ca iese mult mai bine din sase clini evazati si cu un jupon bogat. Fac o schita indata si o pun aici,vezi tu ce crezi ca ti se potriveste mai bine!
mersi mult aurisha juponul sa-l fac in 2 clini asa cum am mai vazut pe forum care la-i expilicat odata pt o fusta tricotata?si eu as fi vrut ca partea din fata sa vina dintr-o bucata dar na eu cum nu ma pricep sunt ochii si urechii la tot ce mi se spune incerc sa fac tiparu dar ma cam indoiesc sa fie usor fara ajutorul tau |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Poti sa faci partea din fatza dintr-o bucata,dar semiclos, adica doar din jumatate de cerc. Jupa o poti face din doua parti si atasezi pe ea cateva randuri succesive de volane incretite din tulle pus in cateva straturi. Aici: http://forum.7p.ro/Lectia-mea-de-croitorie.aspx?g=posts&t=14242 poti sa vezi cam ce inseamna cei 6 clini despre care vorbeam Viorica ,te asteptam cu drag sa ne arati ce si cum lucrezi,precum si ideile tale de design |

| te rog aurihta nu ma lasa singura ca nu ma descurc deloc am facut azi corsetul dar doar tiparul e binisor probat si la-m croit pe alt material e bine dar partea de jos sincer nu mai stiu am citit articolul tau si am vazut rokita dar credema ca tot incuiata sunt la cap si tt nu reusesc sa fac inpartela cum trebuie am incercat ceva dar stiu ca nu e bine masura ei la talie e de 57cm am mai pus 3 cm pt tiv apoi am inpartit in doua si pe parti am mai adaugat cate 15 cm dar nu e bine pentru ca mi-ai spus sa o inpart in 6 clini te rog ajutama cum fac |
Inregistrat: 2/21/2011 Mesaje: 55
| Lenuta,daca doresti in 6 clini trebuie sa imparti talia la 6 plus rezervele pt fiecare clin.Clinul are forma de trapez,baza mica o sa ti fie la talie iar jos il faci cat doresti.Sa ai de grije cand i cosi impreuna sa nu ti incretersca cusaturileca arata urat,eu de aia m-am ferit sa fac clini din saten ca nu am triploc. |

| Mersi mult la asta tot stau si ma gandes as face asa cum ma sfatuit auristha juponul in 6 clini si saten-ul partea din fata dintr-o bucata si cea din spate din doua voi merge acasa ca sunt la munca si imi voi pune capul la contributie sper sa reusesc Si mai am o problema si nu stiu ce sa fac logic atunci cand m-am gandit sa fac rochita eu vroiam sa o fac lunga pana la glezna dupa aceea luindui masuri fetitei statem si ma gandeam ca poate mai jos de genunchi i-ar veni mai bine la fel sotu meu a spus la fel voi ce parere aveti (aveti mult mai multa experienta de cat mine si stiti cum ar fi mai bine) |
| De ce sa faci juponul in clini?nu adaugi tull?ala oricum vine foarte cret,te prea complici,rochita Dorei este mai jos de genunchi si-i vine bine. Revin,m-am uitat la rochita domnisoarei si sunt clini transformati,clini clasici sunt egali si usor de construit mai ales ca fetita ta este mica,eu zic ca este mult mai usor sa o faci din talie cu 6 clini normali,la rochita Dorei la jupon cu 4 randuri de tulee si i da o tinuta buna,adica sta infoiata, mentionez ca are 5 ani jumate. |
|

| marina40 wrote:De ce sa faci juponul in clini?nu adaugi tull?ala oricum vine foarte cret,te prea complici,rochita Dorei este mai jos de genunchi si-i vine bine. Revin,m-am uitat la rochita domnisoarei si sunt clini transformati,clini clasici sunt egali si usor de construit mai ales ca fetita ta este mica,eu zic ca este mult mai usor sa o faci din talie cu 6 clini normali,la rochita Dorei la jupon cu 4 randuri de tulee si i da o tinuta buna,adica sta infoiata, mentionez ca are 5 ani jumate.
bada vreau sa pun tull dar cusut pe jupon si cum sa fac joponul? |
|

| Lenuta, eu zic sa faci partea superioara din 6 clini si juponul din doua fiindca, asa cum a zis Marina, volanele de tulle acopera totul si nu e nevoie de o croiala complicata. Cum vrei sa se inchida rochita, cu fermoar? Nu reusesc sa pun niste schite, am probleme cu aparatul foto ,dar am cautat ceva poze pe net. Juponul poate fi usor incretit in talie sau chiar fix,depinde cum faci partea de sus, iar clinii au forma de trapez, cu laturile inegale usor rotunjite in sus. La nivelul tivului trenuie sa aiba aceeasi anvergura ca si partea de jos a rochiei, cea care acopera juponul . Randurile de tulle trebuie sa fie din ce in ce mai bogate spre poale, de exemplu pe primul rand pui 2straturi, pe al doilea 3 sau 4 si tot asa. aurishta attached the following image(s):

|
|

| :bowing: miii de multumiri da vreau sa-i pun fermoar pe spate asa era si in imaginatia mea juponul si ieri l-am facut in doua dar ma gandeam ca nu e bine si dupa cum vedeti am cam complicat situa?ia merg acasa trec la munca la tiparit si sper sa i-mi iasa cum trebuie sa nu va mai stresez ce sa fac mintea mea e cam incuiata |
|
| Daca nu stii pune fermoarul e mai usor cu butoniere si nasturi dar e bine sa lipesti intaritura unde faci butonierele,are tinuta mai buna materialul si lucrezi mai bine butonierele. |
|

| Lenuta, sa ai grija la largimea de jos a juponului,sa fie suficient de mare ca sa nu incomodeze la tzopait |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna din nou ! Azi m-am apucat sa fac tiparul unei rochii, dar nu am reusit. Nu ma descurc la partea de sus ... am o carte de croitorie si acolo-i explicat cum faci susul rochiei, dar nu inteleg nimic, de parca e scris in chineza Deci, vin cu intrebarea: Cum se face tiparul unei rochii drepte jos si sus cu mineci scurte? PS: as pune imaginea rochiei care m-a inspirat, dar nu stiu cum sa pun imagini pe acest site. Daca aveti rabdare, ajutati-ma si cu asta |
|

| Poate te ajuta ce-am postat aici: http://forum.7p.ro/Lectia-mea-de-croitorie.aspx?g=posts&t=14242&p=7. Acolo am folosit tiparul de baza pentru rochia dreapta si totul este detaliat de la inceput la sfarsit. Sper ca este destul de clar Daca nu, suntem in zona! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Rochia pe care mi-ai recomandat s-o vad e un pic diferita de ceea ce vreau eu. Voi incerca sa descriu rochia care as dori sa o cos: Jos, precum am spus, e dreapta, fara creti; susul nu e elastic, precum la rochia ta, Aurishta, e pur simplu "pe corp"
Nu stiu cum sa pun imagini, dar pot sa va dau un link. Asa rochie vreau sa-mi cos: http://s009.radikal.ru/i309/1205/69/77ad1ca41acd.jpg |
|

| La rochia asta se preteaza un material elastic, ca sa se muleze frumos pe corp si ca sa poti pasi cu lejeritate.. Daca observi, pe schita modelului nu este nici o pensa in talie sau la bust (acolo se mai suplineste cu cutele de la decolteu, dar nu indeajuns). Ar merge si dintr-un material mai rigid, cum ar fi panza topita,sa spunem, dar trebuie modificat tiparul corespunzator si mai necesita o inchidere cu fermoar si un slit la spate.Pe link-ul pus de mine, la pagina 7 incepe executia unei rochii drepte, nu a aceleia cu cretii la bust. Nu stiu de ce se deschide la prima pagina, poate nu am pus bine link-ul. Acolo este mai clar ce trebuie ca sa cambrezi pe corp un material rigid. |
|
|