Tipare --- Fuste, Rochii, etc,---
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Saturday, June 14, 2014 10:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Ana wrote:
Da m-am chinuit mult sa o fac rotunda de aia vroiam sa te rog sa ma ajuti cu un tipar...
Cum adica, rotunda, te referi la "cloche", cercul perfect?
Ana
Scris: Saturday, June 14, 2014 10:28 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ei am invatat sa pun atzele iti dai seama,am avut noroc de o prietena de a mea m-a invatat la ambele masini ca are si ea.

deci sa fie oleaca mai creatza de cum am facut-o eu,adica un tipar la rotund sa ai,sa o tai corect.
aurishta
Scris: Saturday, June 14, 2014 10:34 PM
Nivel

Ca sa iti iasa mai bogata decat atat trebuie sa faci un cloche incretit, adica acel cerc sa aiba "gaura" din mijloc cel putin de doua ori circumferinta taliei! Pentru asta nu-ti trebuie tipar de pe undeva, doar calculezi raza cercului dupa formula geometrica (daca te descurci cu asta). Daca nu, te pot ajuta eu cu calculele daca imi dai masurile fetitei (Giulia este in poza?coeur )
Ana
Scris: Saturday, June 14, 2014 10:44 PM
Nivel

Da e Giulia,revin imediat ca trebuie sai fac baie la micutza sa o pun la nanii ca la noi e asa de cald si daca mai esti iti zik si masuri tot si ce nelamuriri mai am...ok
aurishta
Scris: Saturday, June 14, 2014 10:52 PM
Nivel

In regula.....chiar daca nu voi mai fi pe-aici in seara asta, maine dimineata imi voi face timp sa raspund tuturor intrebarilor tale!iloveyou
Ana
Scris: Saturday, June 14, 2014 11:08 PM
Nivel

Deci vroiam sa ma inveti cum sa o pun ca sa o tai corect sa iasa rotunda jos intelegi'?daca materialul e patrat cum sa o unesc sa o tai sa iasa rotunda...asta vroiam
aurishta
Scris: Saturday, June 14, 2014 11:39 PM
Nivel

Trebuie sa faci un tipar de hartie in forma de cerc complet sau, daca ti se pare incomod, semicerc! Pui materialul in doua, fixezi semicercul cu ace cu gamalie avand diametrul pe linia de indoire si abia atunci tai! Eu te sfatuiesc sa o faci ceva mai lunga decat intentionezi sa fie in final fiindca tivul are nevoie de egalizare dupa ce este cusuta! Pentru asta iti trebuie o rigla lunga, pui copilul pe un scaun sau o masa, masori de la podea in sus pana unde vrei sa fie tivul, pui semne de jur imprejur si tai din nou pe linia tivului. Operatia asta este absolut necesara la fusta cloche.
Dupa ce prinzi experienta cu genul asta de confectie, poti sa incerci sa croiesti direct pe materialul impaturit in patru, prinzand in ace de jur-imprejurul sfertului de cerc....dar nu iti recomand sa o faci acum!
Ana
Scris: Saturday, June 14, 2014 11:53 PM
Nivel

pai asa am facut cum ai scris in ultima parte si jos nu mia iesit chiar rotund Crazy
aurishta
Scris: Sunday, June 15, 2014 9:58 AM
Nivel

Chiar daca gresesti la chestia asta, poti egaliza tivul cu metoda de care am scris mai sus.....dar musai sa lasi fustita mai lunga, ca sa ai de unde taia!Lol
Ana
Scris: Sunday, June 15, 2014 11:44 AM
Nivel

Sti daca pot gasi pe youtube un filmat care sa ma invete sa fac corect treaba asta?
egenia
Scris: Sunday, June 15, 2014 1:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/21/2008
Ana, cauta pe youtube " How to make a skater dress (easy)"!
Indicatiile pentru fusta clos incep cu minutul 1:50.
Sper sa-ti fie de folos!
aurishta
Scris: Sunday, June 15, 2014 3:44 PM
Nivel

Nu am gasit, inca, vreun film despre metoda de egalizare a tivului....am gasit, insa, o metoda mai usoara de a croi closul fara tipar! [youtube] https://www.youtube.com/watch?v=vvl5KcCXjpI [/youtube]Daca il croiesti cu circumferinta taliei mai mare decat trebuie, il poti increti si monta pe elastic, ca sa nu aiba nici o cusatura!
Am zilele acestea in plan sa fac niste fustite clos si o sa fac poze cand voi egaliza tivul.....asa cred ca va fi clar!chitara
miriam
Scris: Monday, June 16, 2014 9:28 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Aici mi se pare destul de explicit cum sa construiesti tiparul pt fusta clos.
Spor la lucru Ana, este frumoasa rochita GiulieiBravoo esti o mamica de nota 10, GBY
Si ce masini aiWow
DANIELA SOLOMON
Scris: Monday, June 16, 2014 11:26 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/16/2014
aurishta wrote:
Mie imi pare a fi organza si cred ca, pe langa fasiile de tulle, sunt si cel putin doua fuste clos incretit tot din tulle pe dedesubtul fustei de organza, ca sa poata sta fustita asa, ca la balerine!
La a doua intrebare, cred ca fasiile sunt taiate pe fusta, direct, nu cred ca sunt separate.....dar nu sunt prea sigura...ceea ce cred , insa, este ca sunt facute din tule elastic, de-aia sunt "cazatoare"

Buna,
As dori si eu cartea cu tipare. Am o problema cu greutatea de ceva timp si nu imi gasesc hainute tot timpul..am materiale, stiu sa folosesc masina de cusut, fac perdele, fete de perna, dar as dori sa imi fac si cateva rochite sau fuste pentru vara...ma poti ajuta..te rog?
danny_cristescu@yahoo.com
Multumesc mult!
Ana
Scris: Wednesday, June 18, 2014 6:52 PM
Nivel

Multumesc Auristha.cred ca diseara ma apuc de ea.
Mirima la incepatori trebuie sa explici de douaori ca sa inteleagaLol
revin diseara si vbAurishta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.