|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| OK, ne gasim pe-aici! |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Is aici dar imediat pun copii la somn si dupaia am timp, am sa omasor pe Giulia
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Am revenit, are 50 in talie Giulia. |

| Daca are 50 cm in talie, pentru closul normal iti rezulta o raza de 8 cm la cercul din talie si de cel putin 16 cm pentru closul incretit! Dupa ce trasezi primul cerc, prelungesti in continuare razele cu lungimea pe care o doresti la fustita (sau partea de jos a rochitei, dupa caz) Daca faci un tipar, il poti folosi de mai multe ori, modifici doar lungimea razelor, in functie de marimea confectiei! Daca nu vrei sa sa faci, cel mai simplu este sa pui materialul in doua, sa folosesti indoitura materialului ca linie a diametrului si sa marchezi cu bolduri colorate(avand gamalia pe linia semicercului), din loc in loc, puncte de reper pentru marcarea celor doua semicercuri, cel mic, al taliei, si cel mare, al tivului! Eu nici nu trasez, tai direct pe langa bolduri ....daca iti simti mana sigura, poti incerca...daca nu, mai bine fa un tipar! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 7/24/2014 Mesaje: 1
| Buna seara!M-am inscris si eu pe aici sperand ca ma pot initia intr-ale croitoriei.Vanez de mult materiale cu modele mai deosebite pentru ca desi am 18 ani(se presupune ca ma imbrac shic si din magazine de firma, atentie doar se presupune ) nu-m place deloc ce vad in magazine cu atat mai mult preturile si materialele de calitate si aspect prost/ieftin.Recent mi-am luat o bucata de material de latime 110 cm si lungime 1 m dorind sa-mi fac o fustita clos de lungime cam 50 cm...dupa ce am cautat pe internet am realizat ca nu prea as avea cum sa-mi fac o fusta clos din material asa putin (am 64 cm in talie), ca trebuie macar 1 metru jumate de material si culmea ca nu-mi mai permit sa comand un metru..plus transport.. Oare ar mai putea iesi ceva din el?E prea frumos si nu vreau sa-l stric.Eu sunt tare slabuta si fustele drepte nu prea ma avantajeaza.Mi-ati putea da niste indicatii va rog frumos? Am mai citit pe aici ceva de niste carti?Ati putea va rog sa mi le trimiteti si mie lavinia_muraru83@yahoo.c..?M-am aratat atat de interesata de cusut si modificat haine incat parintii mei chiar mi-au luat o masina profesionala singer in martie (de stiut ca tot voiam sa-mi mai modific acolo niste blugi, sa-i fac scurti sau sa-mi fac un tiv, de transformat o rochie care a intrat la apa in fusta etc si mamei nu-i prea placea sa tot mearga la cineva sa plateasca 20-30 de lei, i-am zis ca o masina de cusut e oricand bine venita la casa omului )insa deocamdata abia am reusit sa modific niste tricouri lalai petru a fi mai purtabile (sa nu mai spun ca mi-am prins urechile si capul si tot in ea, noroc de tata care a mai lucrat in confectii si de youtube altfel nici pana acum nu i-as fi dat de cap).Sunt constienta ca mai intai se incearca pe hartie si apoi chiar si pe un material de rezerva-aveam de gand sa fac asta pe niste stofa neagra, avem din plin.Materialul meu e bumbac .Oare as putea sa fac o fustita incretita, ceva?Mi-as fi dorit tare mult una clos , chiar voiam sa iau si tulle sa-mi fac sa fie mai pufoasa , sa am apoi de purtat si la celelalte fustite si rochii.Daca nu, o sa ma resemnez cu o fata de perna amarata sau o bluzita... |

| Mi-au placut cele scrise de tine, chiar te preocupa serios croitoria! Ca incepatoare, iti recomand sa folosesti revistele Burda....pe mine m-au ajutat mult la inceput! Gasesti multe modele moderne si clasice, deopotriva, plus cateva instructiuni de executie, necesar de material, tipul de tesatura potrivit modelului etc. Iti voi trimite si cartile, bineinteles! In ceea ce priveste materialul pe care l-ai luat, merge, probabil, un semiclos (inca nu am calculat, dar e posibil sa iti iasa. Ar mai merge niste clini evazati, chiar pusi pe elastic, ca sa fie mai simplu! Zilele astea am lucrat doua fuste de genul asta....patru clini evazati pe elastic....o sa pun niste poze.....este un model fain si versatil! Fustita creata este cel mai simplu lucru pe care il poti face si cred ca te si avantajeaza, fiind tanara si subtirica! Poti, de pilda, sa o montezi pe o banda elastica lata direct (cred ca ai vazut genul asta prin oras, toate fetele poarta), sau sa ii faci un ghidaj din acelasi material prin care sa treci elasticul (daca pui doua-trei randuri, se "aseaza" foarte frumos) Am sa pun imediat o poza cu o astfel de fustita, cu tulle deasupra! Fusta clos este destul de usor de croit si lucrat....uite un tutorial....sper sa te ajute si cu partea de proiectare [youtube] http://www.youtube.com/watch?v=KXKPp7SYwA8 [/youtube] |
|
Inregistrat: 2/19/2013 Mesaje: 2
| Buna fetelor! imi trimite-ti si mie cartea va rog frumos pe adresa edithevelin@yahoo.com Mii de multumiri
|
|
Inregistrat: 10/24/2014 Mesaje: 2
| Salutare fetelor, As vrea si eu cartile..... Deocamdata stiu sa cos doar drept, mi-am cumparat o masina de cusut singer si as vrea sa incep sa fac singura diverse lucruri :) Multumesc (oltita_aramescu) |
|
Inregistrat: 10/24/2014 Mesaje: 2
| Multumesc pt carti!!! |
|

| |
|
Inregistrat: 1/8/2015 Mesaje: 1
| salutare!! as vrea si eu cartile, am o masina mica de cusut dar sunt incepatoare- mai mult cos " dupa ochi" decat dupa tipar!Mi-ar placea sa invat :d ( barbuta_elenadaniela@yahoo.com ) |
|

Inregistrat: 8/16/2013 Mesaje: 28
| nicoleta_bugarin wrote:misiune indeplinita Buna ziua, Cum as putea sa intru si eu in posesia cartilor de croitorie? oanapapuc07@yahoo.com este adresa mea de e-mail. multumesc mult mult! am primit cartile, va pup sunteti niste comori! |
|
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 1
| Buna,Sunt Iasmina am vazut ca sunteti tare pricepute! cine poate ajuta o mica incepatoare cu niste carti de tipare? va rog mult! adresa email: funky_girl_ii@yahoo.com |
|
Inregistrat: 2/20/2015 Mesaje: 1
| Buna ziua! Ma numesc Adnana,nu de mult am inceput si eu sa cos si am descoperit ca imi place foarte mult. V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati trimite si mie cartile, iar eu o sa va trimit poze cu creatiile mele. Adresa mea este : gm.adnana@yahoo.com . Va multumesc! |
|
Inregistrat: 3/11/2015 Mesaje: 3
| Va rog mult, ma poate ajuta cineva cu cartile de croitorie? Va multumesc anticipat! |
|
|