Chestionar intrebare: Mancati de post sau nu ?
Alegere Voturi Statistici
Da, respect cu strintete regulile postului 0 0%
Oarecum, incerc pe cat posibil sa tin post 8 33%
Nu tin post dar cred in sarbatoarea de Craciun 14 58%
Nu tin post pentru ca sunt ateu 1 4%
Tin post, dar pentru ca este sanatos, sunt ateu 0 0%
Alte optiuni 1 4%

Tineti sau nu postul de Craciun ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, November 30, 2011 12:50 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Pentru ca astazi cand am fost la masa cu colegii de serviciu am observat ca nimeni nu manca de post, m-am gandit sa fac un sondaj sa vedem daca lumea mai tine postul de Craciun sau nu. Sper ca am acoperit toate posibilitatile (in caz ca am uitat ceva am lasat o varianta cu "Alte optiuni".
oanamaria
Scris: Wednesday, November 30, 2011 1:36 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Nu tin post ,nu am atata vointa si acum fiind si insarcinata mi-ar fi imposibil.
aurishta
Scris: Wednesday, November 30, 2011 2:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Nici eu nu tin ...
kali
Scris: Wednesday, November 30, 2011 2:15 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nici noi...
bereea
Scris: Wednesday, November 30, 2011 2:50 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
nu tin post pentru ca nu-i vad rostul
ingerash
Scris: Wednesday, November 30, 2011 3:24 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
De obicei tin post,dar acum fiind insarcinata nu este indicat.
t-mihaela
Scris: Wednesday, November 30, 2011 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Nu tin nici un post,ele au un rost dar din pacate e confundat cu religia .Posturile sunt cure de dezintoxicare a organismului.Pe parcursul anului organismul are nevoie de " posturi" ,in special carnea se elimina greu din organism.
Poate cineva acolo la origini si-a dat seama ca avem nevoie de aceste cure si ca sa faca lumea sa le tina le-a dat conotatie religioasa ca deh, ce-i de la Domnul e mai usor de digeratsic ...manipularea maselorras
Deci nu tin posturi dar sunt de acord cu ele, fie ca sunt la Craciun sau in toiul veriii sunt binevenite pentru organism.
Si mi-am adus aminte, postul Craciunului mi se pare periculos.E plasat gresit, poate trebuia pus dupa Craciun.Lumea tine post si apoi deodata se indoapa cu sarmale, e bomba atimica in toata regula.Eu as plasa postul asta dupa Craciun , in perioada de acalmie, cand organismul se poate relaxa si elimina toti carnatii si sarmalele in voie.
clalina
Scris: Wednesday, November 30, 2011 5:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/25/2010
Tin post doar miercurea si vinerea in post si in ultima saptamana , deocamdata nu pot mai mult pt ca nu am vointasorry1 cum a zis si Oana. Tin post insa in fiecare vineri din an.
LilianaD
Scris: Wednesday, November 30, 2011 6:52 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2011
Nici eu nu tin post,dar si eu, ca si Mihaela cred ca-si are rostul lui in detoxifierea organismului,indiferent in ce perioada sau zile din an e tinut.Daca e sa vorbim despre conotatia lui religioasa, atunci postul nu inseamna numai a manca de post,presupune multe altele,adica nu doar purificarea organismului ci si a spiritului.Cu alte cuvinte consider ca degeaba ti post ,dar gandul ti-e tot la frigider, sau mai rau...ti post si injuri de mama focului pe vecinu ca ti-a blocat locul in parcare...
Aa ...si sa nu uit, postul nu trebuie sa fie un motiv de lauda,sau de mandrie.
misha
Scris: Wednesday, November 30, 2011 11:34 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Parerea mea e ca postul se numeste post tocmai pentru ca are legatura cu religia. Trebuie sa-i cunosti cu adevarat insemnatatea ca sa-i poti acorda importanta cuvenita. Cine nu crede cu adevarat nu are nevoie de posturile stabilite de Biserica pentru a-si detoxifia organismul. Aceea se numeste dieta si poate fi tinuta in orice perioada a anului...fara suparare!sic
bereea
Scris: Thursday, December 1, 2011 8:22 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
In biblie singurul post mentionat este cel negru.Atunci cand poti tine 24 de ore post fara mancare si apa, si acest timp sa-l petreci in rugaciune...acesta da ca este post.
Dar ce post este acela in care te indopi cu cartofi , fasole si altele...deci cum te curati?Tot mananci, n-am vazut pe nimeni slabind pentru ca tine post.Renuntand la carne , oua si branzeturi devii vegetarian, nu tii post.
oanamaria
Scris: Thursday, December 1, 2011 11:26 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Apropo de ce zicea Bereea m-am intalnit odata cu o tipa care se ingrasase foarte tare intr-un timp scurt si cand am intrebat-o ce-a patit mi-a zis ca a fost post si a mancat cartofi si fasole si asta-i rezultatul ca nu si-a permis sa-si ia salate sau legume care acum sunt scumpe pentru romanul de rand.
Cati isi permit sa-si ia salata si legume ca sa manance sanatos?Majoritatea se axeaza pe cartofi si fasole in diverse forme si multa paine.
ingerash
Scris: Thursday, December 1, 2011 12:05 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
oanamaria wrote:
Majoritatea se axeaza pe cartofi si fasole in diverse forme si multa paine.

In special fasolea considerata "bomba"calorica.Eu cand tin post de purificare nu mananc doua mese,mic dejun si pranz...si dau de pomana mancare,apoi daca tin post de sarbatori,imi fac mai mult salate de fructe si legume,supe de legume,orez cu ciuperci...
Katrina
Scris: Thursday, December 1, 2011 9:31 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
Nici eu nu tin post.
Nu pot tine post pentru ca nu sunt in stare sa respect toate regulile postului.
Sa tii post nu inseamna numai ceea ce mananci.Asta poate ar fi cel mai usor insa nu cel mai important.
Important e sa nu barfesti,sa nu faci si sa instigi la rau, sa nu te certi,sa nu razi de cineva,sa nu furi,sa vorbim cuviincios,sa ne rugam pentru semenii nostri,sa dam de pomana,sa iertam greselile celor care ne-au suparat.
Bine spunea un preot , mai bine bei o cana de lapte decat sa barfesti pe cineva sau mananci o friptura decat sa-i faci un rau cu buna stiinta cuiva.Si asta nu este valabil numai in post ci totdeauna si ca o zi daca tii post si o tii din suflet,incercand sa respecti cat mai multe reguli,face mult mai mult decat 6 saptamani fara carne ,oua si lactate,dar cu o viata morala ce lasa de dorit.
Si sincer cred, ca in zilele noastre e foarte greu sa tina cineva post adevarat.
katy_lumika
Scris: Thursday, December 1, 2011 9:43 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Nici post, nici diete, nici barferas
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.