Da, intr-adevar nu am scris de mult. Bebele meu a crescut, iar tatal lui si-a schimbat mult comportamentul...dupa lungi discutii....acum suntem mai mult timp impreuna , iar el nu bea cum o facea ( zilnic si mult).Acum suntem cum am fost odata. Sper sa nu ne schimbam .
|
Multumim mult pentru manual...Astazi o sa il rasfoim....
|
ne trimiteti si noua ptr Dragos, 4 luni, adresa : petrescutatiana@ymail.com... Multumim mult..
|
a primit cineva cartea ?
|
bebele meu are 3 luni si 2 saptamani. Daca te pot ajuta cu ceva raspunsuri, la ce stiu si am fct si eu, o fac cu mare placere.
|
Am notat numerele.
|
Am promis ca voi scrie despre ce va fi dupa nasterea bebelusului meu. Avem deja 2 LUNI si 12 zile, locuim cu taticul, iar referitor la parintii mei suntem impacati in prezent. Asadar toate s-au rezolvat cumva pentru micut. Intr-adevar e greu de crescut un copil, poate mi-ar fi fost cumplit daca il cresteam fara sprijinul nimanui , insa nu am gresit cand am deciz sa pastram copilul. Relatia cu taticul nu e extraordinara, a inceput sa bea pana in punctul in care minte , ma bate cand e baut. Baiatul meu urla cand i-au bataie, chiar daca nu tip. Asa ca daca pana sa fiu insarcinata in 7 luni plangeam ca imi voi creste copilul fara tata, acum am inceput sa ma gandesc tot mai serios ca nu vreau sa cresc copilul langa un tata ce prefera sa bea zilnic pana nu mai tine minte a doua zi ce s-a intamplat. Craciunul la mine a fost groaznic. Sunt zile si nopti in care nu dorm. Cand e baut stau sa am grija de mcut de frica sa nu ii faca ceva taica-su. Intr-o seara a vrut sa ii dea cu telecomanda in cap, a doua zi zicea ca nu e adevarat. Acum copilasul e micut , dar nu vreau sa realizeze ca mami e batuta de tati si sa creada ca e normal sa fie asa intr-o casa. Copilul e pe numele tatalui, insa noi nu avem actele facute. A inceput sa ne recunoasca si vizual si gangureste mult cu taica-su , dar nu stiu ce sa fac. Cu toata jena, sau ma rog cumva mie ciudat taica-su imi reproseaza zilnic ca nu mai avem viata sexuala de dinaintea nasterii.Sunt multe , multe de spus. Daca inainte sa nasc ma ajuta in casa acum nici macar un pahar nu mai spala, hainele le arunca pe oriunde, adica e totul pe dos. Cateodata baut imi spune ca pot sa plec ptr ca copilul ii ramane lui, el avand casa si ca o sa trebuiasca sa ii dau 35 % din venitul meu, pensie ptr bebelus. Sper ca am fost coerenta...:(...Asadar imi pare rau ca am plans dupa tatal micutului. Parintii mei nu au habar de ce se intampla la noi in casa, ei cred ca totul e roz si imi iubesc copilul enorm.
|
Nu am stiut unde sa intreb asa ca am postat tot aici, fiind legat de lapte praf. Bebelusul meu de 2 luni, adus din maternitate cu 3,2 kg, alaptat 3 saptamani dupa care hranit numai cu milumil a ajuns sa aiba 8 kg...Nu e prea mult? Pediatra zice ca se dezvolta bine , dar nu e prea mult?
|
Astazi am fost cu bebelusul meu la pediatra pentru vaccinul de 2 luni.Doamna doctor a spus ca intai scapam de mucisori si abia pe urma facem vaccinul, asadar mi-a dat reteta pentru picaturi preparate din ser fiziologic si dexametazona , sa ii pun de 2 ori pe zi cate o picatura pe fiecare nara. Merg la farmacie sa ii iau reteta si sunt refuzata la 5 farmacii pe motiv ca ele( farmacistele) nu ii asuma raspunderea deoarece dexametazona la sugari este interzisa.Alt comentariu al farmacistelor a fost ca pe reteta nu era trecut numele si varsta copilului si ca parafa o puteam pune si eu.... Mai sunt mamici care au dat picaturi cu dexametazona l abebe de 2 luni? E normal ca la 2 luni de la nastere sa nu mai scapam de mucisori?(folosim batista bebelusului si ser fiziologic zilnic)? Pot sa merg sa cer si parerea altui pediatru chiar si contra cost?
|
Astazi am fost sa depun dosarul pentru indemnizatie. Surpriza imi lipsea o adeverinta de la angajator in care sa fie specificat numarul de zile de concediu medical si tipul acestora.Asta pe langa adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni , anterioare nasterii copilului, unde era specificat cate zile de risc maternal si sarcina, lauzie am avut... Ok, facem rost, dar oare acum 2 saptamani de ce nu au stiut sa imi zica ca fara ea nu se poate primi dosarul ? In cat timp de la nasterea bebelusului trebuie depus dosarul, ptr ca mi-au zis ca daca nu il depun luna aceasta, nu voi mai primi indemnizatia ptr cresterea copilului(maine se fac 2 luni de la nasterea copilului). Sunt prima de la mine de la munca care a solicitat adeverinta cu zilele de concediu medical...Difera actele cerute de la judet la judet, sau am dat peste o tipa mai zeloasa ?
|