mazdravela wrote:Mie imi place enorm de mult sa conduc, mai conduc cam o data pe saptamana 70 Km singura si fata nici nu se misca, mai rau ma stresez cand conduce sotul, e calvar... acum 2 saptamani era colul 6 cm, am zis ca o sa merg sapt viitoare la medic doar sa ii pun intrebari in legatura cu calatoria. Cu avionul nu pot calatori ca noi plecam cu caini cu tot cand mergem in Romania...Daca imi zice medicul ca dupa saptamana 32 nu mai pot calatori pe distante mari, joi am si plecat spre Romania
Eu pe la 31 de sapt am fost in concediu in tara si am facut Transalpina, Transfagarasanul, am facut cam 1500km in 3 zile...am mers destul de mult cu masina. Am fost f ok:) depinde de fiecare cred. Daca tu te simti ok si colul nu e scurtat si ai grija sa faci pauze pe drum si sa te mai intinzi, ar trebui sa fie ok:)
|
BabyGimi wrote:Da, si eu am inceput cu 60 kg, dupa ce fusesem la nutritionist si dadusem jos deja 7 kg. Dar na, a venit bebe si apoi, oricat mi-as fi dorit sa continui cu sfaturile alimentare primite deja, nu puteam din cauza poftelor/greturilor :) Eu am luat enorm in sarcina (18 kg) si cum sunt pe invers in tot, dupa nastere mananc in disperare si am mai multe pofte ca inainte Alaptarea asta imi da o pofta de dulce ca niciodata, deja este exasperant! Nu am mancat atata ciocolata in viata mea! Si eu care ma culcam pe o ureche ca dau jos kg imediat dupa nastere, c-am regimul de la nutritionist... pfff, sunt varza  Sunt cel mai bun exemplu de "Asa NU!" Asa ca sper ca voi sa fiti tari, ca eu nu am putut
Credeam ca sunt singura! Si eu as manca non stop, mai ales dulciuri! Ma abtin cu ciocolata sa nu il agit pe ala mic..nu sunt sigura ca il afecteaza, dar mai bine evit. In ceea ce priveste kg, le-am dat jos pe toate cele 9 acumulate in sarcina din primele 2 sapt...plus inca 1kg...vedem de acum cum evoluam:))
|
Mire wrote:Iti multumesc!! Nu sunt abundente..din cand in cand,la toaleta,sau cateva pete pe protej slip.Putin bej inchise,apoi mai galbui,se mai schimba. Sper sa fie in regula!
Vezi sa nu fie de la Utrogestan. Si eu luam 3 ovule pe zi si aveam scurgeri de la ele.
Sonya mie imi masura colul la eco...se vedea...inainte de nastere mi l-a verificat "manual" :D dar eco intravaginal nu am facut mai tarziu de 12 sapt parca.
|
Fetelor noi folosim patutul de lemn si deocamdata sunt f multumita. Folosesc si masuta de infasat.
BabyGimi f frumos spus, bravo!
Eu am avut protectii pt sani in geanta de spital, imi era ca o sa imi curga din sani siroaie:)) aiurea! Mie abea mi-a venit colostrul. Din pacate nu am fost norocoasa sa am inca din sarcina dar stiti cum, totul e bine cand se termina cu bine.
Danamat curaj, ca nu e un capat de tara. Tu stii ca faci tot ce poti si e mai ok pt bebe. Si eu ma consumam cand credeam ca nu am lapte si o sa ii dau formula, dar sa stii ca mama mea nu a avut deloc lapte si am crescut si eu si sora mea ff bine si cu formula. Si nu am fost sensibile, aleergice, fara imunitate, etc. Ideal e sa alaptezi clar! DAR cand nu se poate nu e o tragedie. Tu bucura'te de momentele minunate cu bebe ca alea conteaza. Si noua ne curg ochisorii, la fel dam cu ser fiziologic. Sa NU cumva sa te iei dupa babe si sa dai cu ceai de musetel ca mai rau faci!! Cu bubitele pe fata stiu ca nu e ceva iesit din comun, au pielea sensibila si se irita usor. Din pacate aici nu te pot ajuta cu sfaturi. In clinica la noi era ff cald si bebe a avut niste mici bubite pe corp, se iritase. De cand am venit acasa dimineata ii faceam toaleta, il stergeam pe tot corpul cu un tampon cu spirt (asa mi-au zis de la clinica!), am acasa temperatura mai ok pt el si acum nu mai are probleme. Bine, putin icter si repet, problema cu ochisorii, dar trecem noi peste toate.
Eileen, adauga si alcool de 70 de grade. O sa il folosesti in prima faza la buric. Eu mi-am luat si o sticluta de gel antibacterian sa il am la indemana. Ma spal mereu pe maini, dar e ok si ala, sa fie la indemana. Pt fundulet la clinica foloseau Sudocrem.
Ah si inca ceva..eu pentru masajul lui bebe luasem ulei de masline, dar doctora mi-a zis ca e cam gras si mai bine nu ( si dupa cum am spus bebe avea si bubitele alea pe corp) si ca cel mai bine sa folosesc ceva mai usor si mi-a recomandat o crema de la Bioderma si vad ca ne merge bine cu ea. Sampon si gel de dus folosesc de la Topfer si vad ca sunt ok. Bebe al meu are mult par si ramane fiiiin si matasos dupa baita;) si usor de aranjat:))))
|
Roxyfoxy wrote:Buna,stai linistita ca deocamdata bebe nu are cum sa se invete in brate,abia mai tarziu creierul lui face niste legaturi,deocamdata este o nevoie de tine pe care o are din instinct,si pune-l mereu la san pt. ca asa o sa stimulezi si lactatia pe principiul cerere-oferta.Legat de cursul ochisorilor curata-l cu ser fiziologic si comprese sterile,iar daca nu trece ia legatura cu pediatrul pt ca s-ar putea sa fie o conjunctivita luata din spital.Asa am patit si eu cu bebe.
Mersi mult de sfaturi! Asa si fac cu ochisorii, ii curat cu ser fiziologic pana luni cand vine doctora de fam sa ne vada si vedem ce ne zice. Il pun la san la fiecare carait...ma dau cu crema pt rani deja...nu e ceva grav, dar cum a mai zis cineva, mai bine previn.
Anastassia, mersi si tie de sfaturi si incurajari. Am fost mai breaza in sarcina, dar ma acomodez eu si acum:D
|
Ori m'ati inteles gresit, ori m-am exprimat mai degraba eu gresit. Primele 2 zile au fost f grele dar acum a inceput sa imi vina bine laptele, bebe pare sa se sature si doarme mai bine, deci cred ca suntem pe drumul cel bun. Se pare ca mi-a venit greoi laptele, eu fiind la primul copil, desi am citit f mult, nu stiu mereu cum sa procedez. Bebe sta la san cat si de cate ori cere, dar neavand zilele trecute prea mult ce sa pape, la un mom dat se enerva si se dadea la o parte, nu statea decat vreo 5 min la san, adormea cu el in gura si daca il puneam in patut in 5 min plangea iar si nu se odihnea si...nu stiam exact cat de ok e. Acum parca ne-am mai acomodat, slava Domnului si lucrurile merg ok. Cred ca m-am panicat eu putin:D Cand am zis ca nu vreau sa invat copilul la san sau in brate nu ma refeream ca nu vreau sa alaptez sau sa ii fac program, departe de mine acest gand! Am plans 2 zile cat am crezut ca nu o sa am lapte si in spital cand i-am dat de 2 ori formula am plans de frica sa nu se obisnuiasca si sa nu il pot alapta! Asta e, e mai greu la inceput. Dar credeti-ma ca vreau sa alaptez si o voi face!
|
Fetelor an ajuns si noi ieri acasa. Recuperarea pt mine nu ar fi fost grea daca nu aveam prob cu balonarea, dar dupa a fost mai ok. Anyta felicitari si tie sa cresteti mari! Nici eu nu am inca lapte cum trebuie dar incercam sa ne descurcam. Nu vreau nici sa il invat mereu la san, nici in brate. Din pacate azi am vzt ca ii curg putin ochisorii..sa vedem ce e si cu asta. E greu dar frumos! Va pup mamici si va astept cu vesti bune, mai ales pe cele ce urmeaza.
|
Burtici la 11:05 a venit pe lume baietelul meu de nota 10! 3440gr, 52 cm...un baiat frumos ca tati si galagios ca mami. Eu sunt bine, astept sa treaca efectul anesteziei si sa mi-l aduca pe bebe sa vedem ce stim sa facem cu tatzica:D va multumesc mult pt urari si incurajari.
|
anyta88 wrote:Teutza,maine e ziua cea mare? Eu luni merg la spital....am niste emotii si o frica de nedescris!!!
Frumos ca ai retinut! Mersi! Da, maine dim trebuie sa fim la clinica. Eu nu am deloc emotii. Eu mai tare imi fac griji sa ii las sotului totul ok acasa, sa ii las mancare, sa fie rufele spalate...:)) Oricum avem totul pregatit. Urmeaza ultima masa, baita, mani-pedi si sunt pregatita sa imi cunosc baiatul:)
Am urmarit aici toate discutiile, nu am lipsit:D
Iti tin pumnii Anyta! Relaxeaza-te weekend-ul asta si sa dea Domnul sa incepi cu bine urmat saptamana:)
Va pup fetelor si o sa incerc sa va dau maine vesti bune:) weekend placut!
|
Fetelor nu stiu daca poti naste undeva la stat si sa nu dai nimic . As fi chiar fff surprinsa. Mai ales daca vrei si sa fii tratata cum trebuie. Eu sunt din Constanta. Daca nasti la spital trebuie sa dai la doctor si restul echipei; cat dai depinde de medic. Cu cat e mai bun, cu atat dai mai mult. Eu nasc la privat. Totul ma costa 1000euro:nasterea indif cum o fi, naturala,cezariana, sub apa si indiferent de anestezie + 1 zi la terapie intensiva+3 zile spitalizare rezerva proprie, partenerul poate sta mereu cu mine acolo, 3 mese pe zi pt aman2 in regim catering (de la un restaurant)+ toate consumabilele incluse,eu merg doar cu pijamalele si periuta de dinti, vaccinurile gratuite, consultul neonatologului si in prima sapt dupa nastere un control gratuit al copilului. Eu zic ca e ff bine. Nu fac mare economie daca nasc la spital si nu am aceleasi conditii. Am auzit de doctori carora la spital li se dau 250euro..doctorului meu de ex nu as putea sa ii dau mai putin de 500euro...deci repet, depinde de doctor, de spital,de oras..si pana la urma de posibilitatile fiecaruia. Normal ar fi sa te trateze la fel indiferent de onorariu, dar stim prea bine ca nu prea se intampla asa.
Si inca ceva..eu nu am facut eco saptamanal in ultima perioada..doctorul a zis ca daca totul e ok de ce sa stresez copilul?:P am facut morfo la cam 33sapt, eco la 37sapt parca si ne mai vedem la nastere:)
Va tin pumnii mamici. Sa luati cele mai bune decizii si sa aveti parte de cele mai bune servicii.
Anastassia mersi mult de info. Nu am apucat sa accesez linkul trimis de tine, dar sigur o sa il vad cat de curand. Multumesc!
|
|