Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Amalia,e un gest de suflet din partea ta multumesc si,vorba ta, sa auzim de bine,amandoua
Ani,multumesc imi pare sincer rau ca ai trecut prin asemenea experiente.stii,testul asta nu doare deloc,nici nu simti cand iti recolteaza dr celulele de pe col,deci n-are de ce sa-ti fie frica.hai,curaj
fetelor,daca scap de asta,daca e tratabil ceea ce am eu, o sa o consider pe Alexandra o noua sansa la viata ce mi-a dat-o Dumnezeu,daca nu era ea si controlul de dupa nastere cine stie cand mergeam eu la ginecolog... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mela, la voi Papanicolaul nu este obligatoriu printre testele de sarcina? La noi primul test pe care-l fac cand confirma sarcina e asta. Controlul vizual si starea de bine a pacientei nu pot evidentia ca e totul in regula cu aparatul genital. Cateodata ma intristez cand citesc la alte fete ca fac de ex. ecografii la fiecare vizita medicala sau ca acum la a doua sarcina nici macar o ecografie nu mi-au facut la inceput ca nu au considerat-o necesara dpdv medical, dar uite ca n-am de ce sa fiu ofticata deoarece sunt alte chestii mult mai importante decat o ecografie ca sa-l vad pe bb pe care aici le fac obligatoriu si care se recomanda a fi facute anual, de ex. pap testul care este standard obligatoriu la inceputul sarcinii si apoi dupa nastere la prima vizita. Cand te iau in evidenta cu sarcina, te purica la sange cu privire la sanatatea ta si a familiei in general si in prezent (si de bunici te intreaba) si aduna date de la toti doctorii pe care-i vezi. Pe baza tuturor acestor informatii iti fac plan de supraveghere sarcina personalizat, in functie de nevoile tale si riscurile pe care le prezinti, de rezultatele testelor si analizelor pe care le faci pe parcurs. La voi tot asa banuiesc ca trebuie sa fie...nu stiu cum a scapat testul asta nefacut la toate sarcinile
Sunt convinsa ca multe femei isi depisteaza probleme de sanatate dupa nastere si nu neaparat cauzate de aceasta. Am o buna prietena care a fost la un pas de moarte la 2 zile dupa nastere (care-a decurs bine), cand a ajuns la urgente din cauza unei dureri de spate incredibile cauzate se pare de un anevrism pe care-l mostenea genetic si au bagat-o de urgenta in operatie scotandu-i rinichiul drept. Probabil ca ultima nastere a avut un rol in declansarea crizei, dar nu asta a fost cauza existentei lui. Doctorul nu a putut sa-ti spuna mai mult pana nu va avea rezultatul clar. Sa dea Dumnezeu sa se termine cu bine testarea asta!
Amalia, sa auzim de bine! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si aici se face testul ! Eu l-am facut cam la 2 luni dupa fiecare sarcina si urmeaza sa vina prin posta urmatoarea programare , la interval de 24 luni ! pentru toate persoanele de sex feminin care au trecut de 30 de ani ! Pt cele mai tinere fregventa e de 36 luni ! Dar e obligatoriu ( din punctul lor de vedere ) - ca sunt si persoane care nu se prezinta .... si free ! Aici a fost tam tam mare in presa dupa ce acum 2 ani o tanara din showbiz a decedat de cancer de col uterin ( 25 ani si doi copii mici ) nedetectat la timp .... urmat de o campanie nationala pro testat de la o varsta mai frageda , mai dese controalele plus vaccinul pentru fetite subventionat tot de NHS ! Doresc tuturor multa sanatate si ..... Daca nu avem noi grija de noi, atunci cine ... ??
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Mela iti doresc multa sanatate si putere sa treci si peste aceasta incercare. Vreau sa trag si eu un semnal de alarma cu aceasta ocazie, faceti anual testul,mama mea a fost depistata intamplator de cancer la ovar in faza de debut a bolii,a fost operat si face preventiv citostatice.Din fericire acuma analizele au iesit bine.Si ea a neglijat controalele periodice si uite unde s-a ajuns. |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Mai, si eu am obsesie de catva timp cu testul asta...Sa nu va spun cat imi este de rusine ca n-am fost la controlul de 6 saptamani de la nastere...din lipsa de timp, ignoranta, tampenie... . Am tot amanat luna de luna...Si uite ca s-au implinit ieri 13 LUNI de la nastere si n-am mai ajuns la ginecolog.
Acum m-am inarmat cu curaj si ieri am sunat sa-mi fac o programare pt saptamana viitoare...Pana sa o am pe Alexandra ma investigam anual. Acum am "sarit" pur si simplu 1 an. Imi vine sa ma bat singura. Sper sa fie totul ok ...
Mela, doctorul nu se poate pronunta fara biopsie. Oricum, orice chestie descoperita in faza incipienta se trateaza...Hai curaj!!! Si eu ma mir ca n-ai facut PAP-ul inainte sau la inceputul sarcinii...Si eu tot atunci l-am facut...
Curaj, fetelor..totul va fi bine... |
|
| la inceputul,in timpul si la sfarsitul sarcinii am facut teste de sange,urina,scaun,secretie vaginala,ca sa vada dr daca n-am probleme cu ciuperci sau mai stiu eu ce,sincer,din ignoranta nici nu m-am gandit la testul pap,nici nu m-am gandit ca cineva ar putea avea cancer de col inainte de 30 de ani dar uite ca se poate,am auzit atatea cazuri in ultimele zile dr de fam insistase la mine sa fac testul dar mi-era rusine de el,am zis ca ma duc la ginecolog,am tot amanat si...am ajuns la ezultatul asta care mi-a mancat cateva zile din viata ceva mai linistita sunt,pentru ca daca era ceva in faza terminala (cum ma temeam eu ) se vedea la colposcopia ce am facut-o,dar colul meu e normal,fara nici o modificare,asa a zis dr.deci,ma straduiesc sa fiu optimista,ceva stiu ca e dar,gasit la timp se poate trata,nu-i asa? multumesc din suflet pentru mesaje,conteaza ca nu trec singura prin atatea framantari,am suportul vostru si chiar daca e virtual,face mult |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Mela, indiferent care va fi rezultatul, Cineva acolo sus, te iubeste si iti va purta de grija. Pentru El, nimic nu e imposibil. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Of, Mela, prin ce griji si ganduri treceti! Multa putere si curaj iti doresc, iubita, si sper din suflet sa vina vestile bune pe care le astepti! Ma gandesc ca nu are cum sa fie ceva tragic... nu are cum... e depistat din timp. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Gasit la timp se trateaza.La mine era deja gradul patru si tot s-a tratat.Si nu trebuie sa te gandesti numaidecat la cancer, poate e cu totul altceva.Ai incredere |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Mela scumpo,offf acuma am citit si eu prin ce treci
si eu am facut acest test pe la 13 saptamani daca imi aduc bine aminte si mi-a iesit negativ,doctorita mi-a zis ca e bine.
ma rog ca Dumnzeu sa te ajute sa treci cu bine peste toate si sa iti dea multa sanatate!! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Mela, imi pare rau ca ai primit vesti proaste, dar nu te descuraja.. iti tin pumnii sa iasa totul bine, stiu prin ce treci, am avut si eu de facut o biopsie inainte de sarbatori (la san) si stiu cat de stresata am fost, nu am dormit cateva nopti bune pana am aflat rezultatul.. Te imbratisez si-ti tin pumnii, o sa fie bine, sunt sigura!
Am facut si eu testul papanicolau luna asta si e ok. Nu facusem niciodata pana la varsta asta, si la cate vad prin spitale, plus povestea cu sanul, m-au pus pe ganduri serios.. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Si eu tot am mananat si gata, imi fac programare, neaparat. Cred ca ma bate doctorita asa ca am sa incerc sa merg la alt ginecolog chiar in cartier la mine.
Mela, fruntea sus si fara ganduri negative, ca astea fac mai mult rau. Stiu ca nu e usor, ca am trecut printr-un stres de genul asta acum 2 ani, cand simteam ceva in sanul stang. Am fost la eco si nu era decat nodul normal, curat, care se formeaza la unele femei inainte de c.m. - eu aveam mereu sanii durerosi inainte de c.m. pana sa raman gravida. |
|
| ieri n-am avut timp sa ma gandesc la asta (m-am concentrat pe Mircea care a avut o mini-operatie la picior),abia azi-dimineata mi-am adus aminte cand mi-a zis Lara "mami,m-am rugat la Dumnezeu sa nu mori nici cand o sa fii batrana ca eu nu pot trai fara tine".m-a socat putin pentru ca nu m-am manifestat fata de ei decat la aflarea primului rezultat,acum 3 saptamani,atunci am plans mult,ca n-am reusit nicicum sa ma linistesc...credeam ca a uitat dar nu,chiar daca n-am mai pomenit in fata lor de problema asta ea e foarte sensibila si se pare ca i-a ramas in cap ca as putea pati ceva. vreau sa va spun ca nu mai sunt asa speriata,mare lucru nu pot sa schimb sau sa fac,urmeaza biopsia si apoi rezultatele,daca trebuie tratament il iau si ... asta e.
eu chiar ma bucur sa citesc ca vi-ati facut testul Pap sau macar o programare la medic,o sa va aduc aminte in fiecare an de analiza asta
Dana ,Buli (cred ca ti-ai luat un bolovan de pe umeri cand ai descoperit ca n-ai probleme) ,Anabella ,Bereea ,Kali ,Irinuta |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Iubita, offf-of!!! Treci tu si peste asta, cu bine normal- sunt convinsa ...multa sanatate sa ai, Mela, rabdare si putere muuuulta sa treci totul cu bine
|
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Draga Mela imi pare tare rau ,dar sigur o sa fie bine ai sa vezi .Vorba fetelor nu te gandi la ce e mai rau,poate fi doar o infectie care va fi tratata.Ufff mititica Larisa ,o sa treaca si perioada asta grea si va veni soarele,sunt sigura de asta.Sanatate multa va doresc .
Si eu de cand am avut prima nastere imi fac in fiecare an.Aici la clinica de care apartinem inainte de a ramane insarcinata nu au vrut sa-mi mai faca ,ca au o noua regula daca iese bine testul atunci la persoanele sub 50 de ani se face o data la 3 ani.Nu mi s-a parut corect asa ca dupa nastere am fost la clinica particulara unde am asigurare asa ca mi l-am facut din nou. |
|
|