Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Sanatate, Bia! Si eu tocmai mi-am facut PAP-ul si e ok. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Si eu imi fac pap-ul anual, eventual la 6 luni cand nu iese perfect. Din cand in cand folosesc ovulele Cervugid, care mi-au fost recomandate si inainte de a mi se face pap-ul. Am citit despre ele ca ajuta foarte mult flora si are spectru larg de actiune. Cred ca ajuta si in caz de rana pe col, HPV, inflamatii si vaginite nespecifice. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Bia Bianca wrote:Revin cu vesti bune. Am primit rezultatul la biopsie care e ok. Pana la urma am optat pt histerectomie cu pastrarea anexelor. Asta pt linistea mea pt ca in ultimele doua luni totul a fost un cosmar. Am facut un control de rutina cum faceam anual. Rezultatul testului anul acesta a fost ASCH tip 3, cu toate ca cele din urma au fost gr 1sau 2 (NILM). Am facut acel ERAD si rezultatul a fost un soc displazie severa (CIN3). Asa ca a urmat urmatoarea operatie amputatie de col sau histerectomie. De frica am optat pt cea de.a doua deoarece dna dr mi-,a explicat ca in urma amputatiei de col posibil ca marginile tesutului sa fie tot cu displazie. Fetelor va spun sincer daca mai statea cateva luni ajungeam la cancer. Uitati ca intr-un an de zile de la papanicolau ok am ajuns la CIN3. Multumesc bunului Dumnezeu ca s-a terminat totul cu bine. Si apropo operatia de histerectomie nu e cum cititi pe net. M-am recuperat foarte repede si sunt ca inainte. Nu am facut depresie, nu am avut insomnii cum am citit pe net. Singura mea problema era acel rezultat care a iesit bine. Deci cosmarul a luat sfarsit. Va doresc mula sanatate si mergeti la control.anual. Acel papanicolau salveaza vieti cum a fost si la mine!
Super , ma bucur ca a iesit totul ok
Si eu obisnuiam sa-mi fac pap anual insa ultima data am fost dupa aproape 1 an jumate , aveam ceva emotii si am intrebat dr ...daca poate fi ceva grav ca am intarziat cu juma de an ...la care dr mi-a zis hai sa asteptam rezultatul...dar da se poate , au fost cazuri de la 1 sa ajunga la 3 . cand am auzit asta m-am panicat..o saptamana eram alba ca varul , gandul meu era numai acolo ...ce greseala am putut sa fac ca nu am mers la timp . In fine , rezultatul meu a iesit ca de obicei pap2 care e ok . De acum inainte categoric il repet la 1 an , inainte il faceam uneori si la 6 luni ..cand cum , depinde de dr ce zicea. Sanatate ! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si eu am emotii de fiecare data, desi nejustificat - pana in prezent. |