Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Mela wrote:eu platesc in jur de 50 de euro pentru Pap,asigurarea nu deconteaza decat unul la 2 ani...celulele se recolteaza cu periuta,normal. Lia,dar in Italia ti-ai facut testul,dupa ce ai nascut? CIN 2 nu e un rezultat chiar de trecut cu vederea... iar cu uterul...dr zice ca nu e nevoie sa-l scot,se pot face maxim 2 conizatii,eu sunt la a doua,daca in timp va mai aparea problema asta nu voi avea nici eu alta alternativa.deocamdata il mai duc cu mine pup fetele sanatate maxima
in Ro pap 2 nu e de speriat. cica ar indica o infectie. poate ne lamureste Buli. mie mi-a iesit 1 si il voi repeta peste 2 ani |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| mela eu l-am facut cand eram insarcinata de 2 ori si tot timpul a iesit c 2 si a zis ca e ok. l-am facut in italia vreo 2 luni in urma si a iesit tot c 2 si a zis ca e totul bine ,sa il refac dupa 2 ani. eu in tara am fost sa imi faca lama ca undeva cand ajung la ovulatie si atunci e mai ud acolo ma ustura si vream sa vad daca e totul ok. si cum am mai scris eu am cerut lama si el a luat secretie cu degetul din vagin (cu manusa pe mana), a sters degetul pe o bucatica de sticla si mi-a cerut bani pt papa nicolau. aici au niste periute ceva de genul cum sunt cele pt exudat faringian, doar ca astea au vata in varf si celelalte au o periuta. deci buli daca ar fi avut asa ceva sau ar fi folosit as fi vazut. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| deci,in noiembrie testul meu era cin 1,la 7 luni dupa era deja cin 3...daca as fi asteptat 2 ani fara sa repet pap-ul cine stie in ce stadiu de cancer de col uterin as fi fost. dr mi-a povestit ca a avut o doamna cu cin 3 care a refuzat sa-si faca orice tratament si la 5 ani dupa,cand a venit iar la el,era deja in stadiul in care nu s-a mai putut face nimic pentru ea...
Alexandra,in tara se foloseste inca sistemul vechi de clasificare,care e pe 5 grade,nu se numeste CIN...imi scapa numele acum...si 2 nu e considerata o problema majora.nu stiu ce sistem au in Italia...
Edit:am gasit; sistemul Bethesda se numeste si un rezultat de 2 indica o infectie minora.CIN 3 sunt leziuni precanceroase si de-aia o avertizam pe Lia sa isi repete testul,de la CIN 2 la 3 poti ajunge in cateva luni. |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Mela wrote:deci,in noiembrie testul meu era cin 1,la 7 luni dupa era deja cin 3...daca as fi asteptat 2 ani fara sa repet pap-ul cine stie in ce stadiu de cancer de col uterin as fi fost. dr mi-a povestit ca a avut o doamna cu cin 3 care a refuzat sa-si faca orice tratament si la 5 ani dupa,cand a venit iar la el,era deja in stadiul in care nu s-a mai putut face nimic pentru ea...
Alexandra,in tara se foloseste inca sistemul vechi de clasificare,care e pe 5 grade,nu se numeste CIN...imi scapa numele acum...si 2 nu e considerata o problema majora.nu stiu ce sistem au in Italia...
se poate, noi ne luam dupa ale noastre. 3 corespunde carei gradatii la noi oare? |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| mela uite chiar am cautat foaia sa vad ce scrie pe ea, deci pe aia din ro e c2, pe asta din italia nu este nici un c, deci scrie asa : NEGATIVO PER LESIONI INTRAEPITELIALI O MALIGNITA. cred ca se intelege nu mai trebuie traducere , asta e scris la fiecare papa nicolau facut in italia si dr spune ca e bine. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| sunt clasificari diferite, stadiul 2 indica inflamatie, dar cand se gasesc celule modificate se face o clasificare separata pt gradul de diferentiere.. sper sa nu ma insel, revin cu informatii exacte ca nu mai stiu exact clasificarile astea..
angel, exista o mare varietate de periute sau spatule pt recoltare, uite aici doar un ex.
dar presupun ca ai fi vazut daca zici ca te-ai uitat si nu avea cum sa-ti scape (eu nu pot sa ma uit niciodata, nu vad nimic din pozitia aia sau.. in fine, nici n-am incercat..) poate ti-a luat numai lama, oricum si aia se plateste. |
|
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| DACA STITI CAREVA SA IMI SPUNETI SI MIE CE IMPORTANTA MAI ARE CIND ESTI INSARCINATA SA FACI REC DE PAP ? |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Asa arata periuta cu care se recolteaza celule de pe colul uterin: (se ia capatul alb si se trimite la laborator)
mie dr imi explica tot ce face,pas cu pas,sunt eu mai linistita stiind ce ma asteapta;daca nu o face,intru in panica,el stie si e extrem de rabdator cu mine.
Alexandra,anul trecut dr imi spunea ca cin 3 al meu corespunde cu gradul 5 din sistemul Bethesda...o sa vedem saptamana viitoare,dupa conizatie,care mai e situatia...o sa mi se ia dublu din cat s-a luat data trecuta si speram ca va fi bine de data asta,sa nu ajung la histerectomie. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Mela,numai bine iti doresc |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/20/2012 Mesaje: 1
| Buna fetele.Sunt noua pe forum .Astazi ma duc sa repet un pap si sa scot steriletulpus de 4 ani.Va rog tine-ti-mi si mie pumnii,pentru ca urmeaza o colposcopie si biopsie.Ultimul pap (acum 2 luni)a indicat ASC-H,candida,e.coli.Am urmat un tratament pentru infectie,si sa vedem mai departe.Oricum imi cam este teama.Pupici la toate fetele de pe forum. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sanatate, Steluta! Sa vii cu vesti bune! |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Sanatate Steluta si rezultat bun iti doresc! Nu stiu daca am scris,dar chiar daca,ma repet,....mi-a iesit si mie foarte bine PAP,....dr mea a zis 10 cu felicitari,dar as vrea sa-mi fac si o transvaginala,numai ca ma costa mult si programarile sunt numai la ore imposibile pt mine |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mioara, bine ca esti bine |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| eu trebuie sa telefonez ca sa ma programez pt Pap-test. Imi este cam frica pentru ca de doua saptamani am o durere teribila in partea de jos a abdomenului ( partea stanga). Doctorita de familie a zis sa merg sa il fac si apoi sa fac si o ecografie. Sper sa fie doar o raceala si sa treaca cu antibiotic. |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Eu aseara am mers dupa mai bine de jumatate de an,la control.Stiti ca eu aveam o ditamai rana pe col....si curios, s a inchis.Mai e deschisa intr o mica parte.Doctorita era super incatata ca 80% credea ca nu voi scapa fara cauterizare.Inca nu ma grabesc sa ma bucur pe deplin fiindca rezultatul testului Pap ajunge abia joia viitoare.Ala e decisiv dar cert e ca am scapat de cauterizare,cel putin pt moment .Singura problema ar fi o metrita subacuta care se trateaza f usor.Ce sa zic,eu sunt f multumita fiindca ne dorim mult un al doilea bebe si cred ca vom reusi la anul:018: ,dat fiind ca problema mea pare a fi rezolvata!Sa aveti numai rezultate pozitive,fetelor |
|
|