testul Papanicolau
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Monday, August 13, 2012 1:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mela wrote:
eu platesc in jur de 50 de euro pentru Pap,asigurarea nu deconteaza decat unul la 2 ani...celulele se recolteaza cu periuta,normal.
Lia,dar in Italia ti-ai facut testul,dupa ce ai nascut? CIN 2 nu e un rezultat chiar de trecut cu vederea...

iar cu uterul...dr zice ca nu e nevoie sa-l scot,se pot face maxim 2 conizatii,eu sunt la a doua,daca in timp va mai aparea problema asta nu voi avea nici eu alta alternativa.deocamdata il mai duc cu mine ras

pup fetele pupici computerlove sanatate maxima angel

in Ro pap 2 nu e de speriat. cica ar indica o infectie. poate ne lamureste Buli. mie mi-a iesit 1 si il voi repeta peste 2 ani
sweet angel
Scris: Monday, August 13, 2012 3:28 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
mela eu l-am facut cand eram insarcinata de 2 ori si tot timpul a iesit c 2 si a zis ca e ok. l-am facut in italia vreo 2 luni in urma si a iesit tot c 2 si a zis ca e totul bine ,sa il refac dupa 2 ani. eu in tara am fost sa imi faca lama ca undeva cand ajung la ovulatie si atunci e mai ud acolo ma ustura si vream sa vad daca e totul ok. si cum am mai scris eu am cerut lama si el a luat secretie cu degetul din vagin (cu manusa pe mana), a sters degetul pe o bucatica de sticla si mi-a cerut bani pt papa nicolau. aici au niste periute ceva de genul cum sunt cele pt exudat faringian, doar ca astea au vata in varf si celelalte au o periuta.
deci buli daca ar fi avut asa ceva sau ar fi folosit as fi vazut.
Mela
Scris: Tuesday, August 14, 2012 12:37 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
deci,in noiembrie testul meu era cin 1,la 7 luni dupa era deja cin 3...daca as fi asteptat 2 ani fara sa repet pap-ul cine stie in ce stadiu de cancer de col uterin as fi fost.
dr mi-a povestit ca a avut o doamna cu cin 3 care a refuzat sa-si faca orice tratament si la 5 ani dupa,cand a venit iar la el,era deja in stadiul in care nu s-a mai putut face nimic pentru ea...

Alexandra,in tara se foloseste inca sistemul vechi de clasificare,care e pe 5 grade,nu se numeste CIN...imi scapa numele acum...si 2 nu e considerata o problema majora.nu stiu ce sistem au in Italia...

Edit:am gasit; sistemul Bethesda se numeste si un rezultat de 2 indica o infectie minora.CIN 3 sunt leziuni precanceroase si de-aia o avertizam pe Lia sa isi repete testul,de la CIN 2 la 3 poti ajunge in cateva luni.
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, August 14, 2012 12:47 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
Mela wrote:
deci,in noiembrie testul meu era cin 1,la 7 luni dupa era deja cin 3...daca as fi asteptat 2 ani fara sa repet pap-ul cine stie in ce stadiu de cancer de col uterin as fi fost.
dr mi-a povestit ca a avut o doamna cu cin 3 care a refuzat sa-si faca orice tratament si la 5 ani dupa,cand a venit iar la el,era deja in stadiul in care nu s-a mai putut face nimic pentru ea...

Alexandra,in tara se foloseste inca sistemul vechi de clasificare,care e pe 5 grade,nu se numeste CIN...imi scapa numele acum...si 2 nu e considerata o problema majora.nu stiu ce sistem au in Italia...

se poate, noi ne luam dupa ale noastre. 3 corespunde carei gradatii la noi oare?
sweet angel
Scris: Tuesday, August 14, 2012 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
mela uite chiar am cautat foaia sa vad ce scrie pe ea, deci pe aia din ro e c2, pe asta din italia nu este nici un c, deci scrie asa : NEGATIVO PER LESIONI INTRAEPITELIALI O MALIGNITA. cred ca se intelege nu mai trebuie traducere , asta e scris la fiecare papa nicolau facut in italia si dr spune ca e bine.
bulibuli
Scris: Tuesday, August 14, 2012 8:43 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
sunt clasificari diferite, stadiul 2 indica inflamatie, dar cand se gasesc celule modificate se face o clasificare separata pt gradul de diferentiere.. sper sa nu ma insel, revin cu informatii exacte ca nu mai stiu exact clasificarile astea..

angel, exista o mare varietate de periute sau spatule pt recoltare, uite aici doar un ex.

dar presupun ca ai fi vazut daca zici ca te-ai uitat si nu avea cum sa-ti scape (eu nu pot sa ma uit niciodata, nu vad nimic din pozitia aia sau.. in fine, nici n-am incercat..) poate ti-a luat numai lama, oricum si aia se plateste.
gagaritz
Scris: Wednesday, August 15, 2012 7:13 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2009
DACA STITI CAREVA SA IMI SPUNETI SI MIE CE IMPORTANTA MAI ARE CIND ESTI INSARCINATA SA FACI REC DE PAP ?
Mela
Scris: Thursday, August 16, 2012 3:08 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Asa arata periuta cu care se recolteaza celule de pe colul uterin: (se ia capatul alb si se trimite la laborator)

mie dr imi explica tot ce face,pas cu pas,sunt eu mai linistita stiind ce ma asteapta;daca nu o face,intru in panica,el stie si e extrem de rabdator cu mine.

Alexandra,anul trecut dr imi spunea ca cin 3 al meu corespunde cu gradul 5 din sistemul Bethesda...o sa vedem saptamana viitoare,dupa conizatie,care mai e situatia...o sa mi se ia dublu din cat s-a luat data trecuta si speram ca va fi bine de data asta,sa nu ajung la histerectomie.
ingerash
Scris: Friday, August 17, 2012 12:32 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mela,numai bine iti doresciloveyou grup
steluta
Scris: Thursday, September 20, 2012 2:48 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/20/2012
Buna fetele.Sunt noua pe forum .Astazi ma duc sa repet un pap si sa scot steriletulpus de 4 ani.Va rog tine-ti-mi si mie pumnii,pentru ca urmeaza o colposcopie si biopsie.Ultimul pap (acum 2 luni)a indicat ASC-H,candida,e.coli.Am urmat un tratament pentru infectie,si sa vedem mai departe.Oricum imi cam este teama.Pupici la toate fetele de pe forum.
bereea
Scris: Thursday, September 20, 2012 9:05 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Sanatate, Steluta! Sa vii cu vesti bune!
marivic
Scris: Friday, September 21, 2012 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Sanatate Steluta si rezultat bun iti doresc!
Nu stiu daca am scris,dar chiar daca,ma repet,....mi-a iesit si mie foarte bine PAP,....dr mea a zis 10 cu felicitari,dar as vrea sa-mi fac si o transvaginala,numai ca ma costa mult si programarile sunt numai la ore imposibile pt mineuff
bereea
Scris: Friday, September 21, 2012 8:21 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
mioara, bine ca esti binepupici
alinus
Scris: Thursday, October 4, 2012 2:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2008
eu trebuie sa telefonez ca sa ma programez pt Pap-test. Imi este cam frica pentru ca de doua saptamani am o durere teribila in partea de jos a abdomenului ( partea stanga). Doctorita de familie a zis sa merg sa il fac si apoi sa fac si o ecografie. Sper sa fie doar o raceala si sa treaca cu antibiotic.
giulia_mamik
Scris: Wednesday, November 7, 2012 1:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Eu aseara am mers dupa mai bine de jumatate de an,la control.Stiti ca eu aveam o ditamai rana pe col....si curios, s a inchis.Mai e deschisa intr o mica parte.Doctorita era super incatata ca 80% credea ca nu voi scapa fara cauterizare.Inca nu ma grabesc sa ma bucur pe deplin fiindca rezultatul testului Pap ajunge abia joia viitoare.Ala e decisiv dar cert e ca am scapat de cauterizare,cel putin pt momenttopai .Singura problema ar fi o metrita subacuta care se trateaza f usor.Ce sa zic,eu sunt f multumita fiindca ne dorim mult un al doilea bebe si cred ca vom reusi la anul:018: ,dat fiind ca problema mea pare a fi rezolvata!Sa aveti numai rezultate pozitive,fetelorpupici computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.