testul Papanicolau
Subiectul anterior · Subiectul urmator
latifa
Scris: Saturday, July 2, 2011 8:55 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/5/2011
Eu nu inteleg un lucru.
Dr meu la care merg zicea ca faza de carcinom in situ inseamna cancer in faza O, deci inca nu e cancerul instalat, si in aceasta faza se face conizatia inca. Dupa carcinomul in situ se adopta masuri mai mari.
latifa
Scris: Saturday, July 2, 2011 8:56 AM
Nivel

fizicuta wrote:
Mela nu trebuie sa te sperie asa de tare o histerectomie.Dupa cum am mai scris,eu am facut asa ceva la sf lui oct 2010 si ma simt foarte bine acum.De multe ori ma gandesc la rezultatul examenului histopatologic si imi dau seama ca am luat cea mai buna decizie.Da,aceasta operatie,este reprezentata de eliminarea unei parti din tine...........DAR si ce ar fi urmat daca nu as fi facut era ireversibil!!!!Daca exisa varianta de a trai de ce sa nu o aplic?Depinde enorm de mult de starea psihica, daca esti optimista va fi ok , daca esti mai putin optimista treci putin mai greu...Eu am stat si m-am gandit bine la ceasta problema si am gasit 2 variante :fac sau nu operatia....apoi m-am gandit la rezultatele deciziilor:
-fac operatia,elimin ceva din trupul meu,sunt modificari hormonale dar TRAIESC!!!!
-nu fac operatia si........modificarile celulare merg spre carcinom in situ....rezultatul:cancer si...........nu ma mai gandesc mai departe!
Fiecare face ce vrea cu viata lui ,dar sa nu uitam ca este O SINGUR VIATA!!!!!!!coeur

Ce nu a fost in ragula la papul tau?
ce anume ti-a iesit?
fizicuta
Scris: Saturday, July 2, 2011 4:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/7/2010
In martie 2009 testul Papanicolau a fost C3+,biopsia a confirmat CIS,am facut conizatie in iunie ,biopsia partii eliminate prin conizatie a fost CIN2,am repetat testul Papanicolau in feb 2010 a iesit C2 iar in septembrie 2010 testul Papanicolau a fost C3+,a urmat histerectomia iar biopsia la tot ce s-a extirpat prin histerectomie era CIN 2 -CIN 3,deci celulele se modificau spre cancer.
Prin conizatie s-a eliminat zona cu primele modificari dar uite ca s-a extins in tot aparatul genital .
CIS inseamna ca deja sunt transformate in celule canceroase si trebuie eliminata zona respectiva ptr ca sa nu se extinda.Modificarile duc intotdeauna spre asa ceva,nu exista alternative.
latifa
Scris: Tuesday, July 5, 2011 2:15 PM
Nivel

Fizicuta, cum si-au dat seama ca si restul, in afara de col prezenta celule precanceroase? Ca prin pap se poate verifica doar colul.Ecografia a arata ceva in neregula?Nu mai tii minte, la acel pap 3 ce fel de atipii ai avut?

Astept ziua de vineri. Am f mari emotii.

Mela
Scris: Tuesday, July 5, 2011 3:41 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Latifa,din cate citesc eu,Fizicuta a explicat ca ea a facut si biopsie si conizatie,doar din testul pap nu ai cum sa stii cat de adanc a patruns boala.

pot sa spun si eu ca la conizatia mea s-a luat nu doar o bucata de tesut din col,deci de pe fundul uterului, ci si din miometru,care e mai spre mijlocul uterului,la mine celulele canceroase nu ajunsera inca acolo in martie.

la mine deja se poate citi pe diagnostic cin3,hsil,micro-invazie,carcinom...in fine,mi-e foarte greu,extrem de greu sa va scriu si sa vorbesc despre asta...cred ca nici nu mai intru pe-aci pana ce nu scap definitiv de problema.
daca scap...
Anelise
Scris: Tuesday, July 5, 2011 4:00 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Hei, Mela! coeur Te inteleg si cred ca iti este extrem de greu, dar sa nu cumva sa-ti pierzi optimismul! Suntem aici sa ajutam macar cu o vorba buna, cu incurajari! iloveyou Fruntea sus, sus! Uite o imbratisare maaaaaare!!! computerlove
bereea
Scris: Tuesday, July 5, 2011 5:33 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mela, daca ai sti cum te inteleg.Dar ai sa vezi ca va veni vremea cand vei povesti despre asta mai usor .Chestia cu "daca scap" sa nu o mai spui.Esti mama si ai trei prunci asa ca ingrijeste-te si sa auzim numai de binecomputerlove

multa sanatate tuturorpupici
monica irimia
Scris: Tuesday, July 5, 2011 5:43 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mela, Dumnezeu e mare si nu te va lasa la greu. floare2 Credinta de fier, curaj din plin si incredere mare ca vei dansa la nunta nepotilor tai. flowers Sanatate multa. coeur pupici
shirel
Scris: Tuesday, July 5, 2011 7:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mela wrote:
Latifa,din cate citesc eu,Fizicuta a explicat ca ea a facut si biopsie si conizatie,doar din testul pap nu ai cum sa stii cat de adanc a patruns boala.

pot sa spun si eu ca la conizatia mea s-a luat nu doar o bucata de tesut din col,deci de pe fundul uterului, ci si din miometru,care e mai spre mijlocul uterului,la mine celulele canceroase nu ajunsera inca acolo in martie.

la mine deja se poate citi pe diagnostic cin3,hsil,micro-invazie,carcinom...in fine,mi-e foarte greu,extrem de greu sa va scriu si sa vorbesc despre asta...cred ca nici nu mai intru pe-aci pana ce nu scap definitiv de problema.
daca scap...

Scapi si inca cum ai sa vezi ca totul va fi bine ,viatza merge inainte ai grija mai ai de plans ras sic si la terminarea liceului copiilor si pe urma la terminarea facultatii ,la nunta si in asteptarea nepotiilor asa ca draga mea capul sus fii puternica si ai sa vezi ca totul va fi bine.Nici nu trebuie sa te gandesti ca nu vei scapa vrei sa vin la tine cu toata gasca sa-ti facem galerie la poarta spitalului ,hai nu te mai gandi suntem alaturi de tine ,familia este alaturi de tine asa ca ai sa vezi ca si D-zeu va fi alaturi de tine si te va ajuta.computerlove pupici pupici iloveyou
denisa_rachid
Scris: Tuesday, July 5, 2011 11:40 PM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Mela, sanatate multe si din partea mea, si te rog, nu pierde speranta si increderea in Dumnezeu!pupici iloveyou
myha84
Scris: Wednesday, July 6, 2011 6:18 AM
Nivel

Inregistrat: 2/6/2009
Mela multa sanatate!!!computerlove computerlove computerlove
roxinthya
Scris: Wednesday, July 6, 2011 8:52 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mela multa sanatate si ai incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine!angel computerlove computerlove
kali
Scris: Wednesday, July 6, 2011 8:59 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mela, draga de tineiloveyou ... sanatate multa si putere sa le infrunti pe toate! Ai muuulte motive sa iesi cu bine din asta, nu?
ingerash
Scris: Wednesday, July 6, 2011 9:24 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mela,sunt alaturi de tine,mult curaj si fi optimista!computerlove iloveyou
mamibogdan
Scris: Wednesday, July 6, 2011 9:40 AM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2011
Mela, sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste toate problemele. Iti doresc sanatate multa, multa si te rog sa ne promiti tuturor ca vei incerca sa gandesti pozitiv. Dumnezeu e mare si nu ne lasa la greu, chiar daca uneori ne mai incearca. computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.