Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Testul Papanicolau ,care detecteaza celulele canceroase pe cervix ,este o procedura simpla si neinvaziva .Vi-l recomand Daca sunt detectate din timp aceste celule se pot elimina cu laser si esti ca nou .Vinovatul pentru cancerul de cervix in multe cazuri este HPV ( virusul papiloma human).Am deskis acest topic s ava aduc aminte sa va faceti testul anual ,poate salva viata...si sa-mi tineti pumnii pentru maine ,testul meu a iesit prost adica "abnormal".Celulele pot avea aspect " abnormal" din trei motive; -infectie recenta ( la mine nu e cazul ,testul de infectie e curat ca lacrima) -celulele sunt precanceroase -celulele sunt canceroase Cred ca ateul se dezateieste urgent la asemenea stiri . Deci tu de cand nu ti-ai mai facut testul? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Anul trecut mi l-am facut pt prima data si totul e ok. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ultima oara acum aprox 2 ani. In Iasi se face si gratuit, cu buletinul de manuta, la subsolul policlinicii nr 1 (Policlinica Mare sin Independentei), sau contra cost la privat.
Sa auzim de bune, Miha! |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Eu am platit 45 ron, nu e mult. |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si eu tot anul trecut l-am facut ultima oara,se face din an in an,acum trebuia sa merg in februarie,....dar nu m-am dus |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu nu mi l-am facut niciodata dar urmeaza,la controlul de dupa nastere.
Mihaela,sanatate multa |
|
| Marivic, fuga la test ,Mariuta, in fiecrae an mamni, Mela, niciodata???maine ai programare de urgenta.Fetelor, sa profitam ca traim in secolul asta si sa-l exploatam la maxim pe nenea Papanicolau .Vorbim despre un cancer care se poate arde cu laser dar tre sa-l depistezi din timp si nu poti sa-l depistezi decat cu testul Pap .Stiti vorba " ti se poate intampla chiar tie" |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Mihaela,ma sperii, ce ai patit?Ti-a gasit ceva?
|
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Mihaela,eu am 29 de ani,ma gandeam ca-s prea tanara pentru ca sa ma imbolnavesc chiar asa...dar daca stai sa te gandesti boala nu face diferente de sex sau varsta...
|
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Primul test l-am facut dupa ce am nascut primul bebe acum 4 ani,apoi in fiecare an pana anul trecut cand am ajuns in Spania si mi-au zis ca acum testul se face la 3 ani daca ti-a iesit bine ultimul test,asta fiind la stat .Dar avand si asigurare privata,acum dupa ce am nasut am facut din nou testul ,mi se pare normal mai ales dupa ce nasti si nu numai. |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Intrebarea mea este:doar femeile de peste 30 de ani il fac sau...orice femeie care a nascut ?Eu asa stiam ca testul asta se face dupa 30.Eu inca nu ajuns la 30 de ani...dar vorba aia: ce mi-e Cluj,ce mi-e Ardeal! Sanatate multa |
|
| Fetelor, testul se face din 3 ani incepand cu varsta de 18 ani.Femeile care au facut 30 de ani tre sa-l faca in fiecare an,cancerul asta apare mai ales intre 30-35 de ani .Eu am 34 .Mela, cred ca tu n-ai de ce sa te temi, nu stiam ca esti asa tinerica |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| l-am facut acum 2 sapt si a iesit bine. aici tot la 3 ani se face papa nicolau. miha iti doresc sanatate. |
|
| Se face la 3 ani daca n-ai facut inca 30 de ani,nu? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si eu ma chinui sa-mi fac programare la dr. pentru testul papanicolau. Pana luni, doctorita mea a fost in concediu. Astept sa treaca menstruatia si ma duc si eu sa-l fac, ca sunt restanta de cativa ani... Mihaela, sper ca esti ok! |
|
|