testul ADN este gratuit pana la un an?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela.elisabeta
Scris: Wednesday, January 30, 2008 8:25 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/27/2007
buna fetelor am si io o probleme defapt prietene de-a mea , nu sa casatorit cu prietenu el si nici nu a trecut copilu pe numele ei iardupa o luna de viata a copilului a lasat-o cu ochii in soare ce poatesa faca cum ca sa primeasca macar pensie alimentara sta si cu chirie nu ii ajung bani, trebuie sa faca testu adn? si este el gratuit sau nu pana intr-un an va implor spuneti-mi si ce asi putea sa o indemn sa faca sau unde sa -se duca?
danab
Scris: Wednesday, January 30, 2008 9:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu stiam ca nu exista gratuitate pentru testul ADN, si chiar am gasit informatia completa pe siteul Retelei Nationale de Medicina Legala:
"Costul unui test ADN de paternitate, stabilit de catre Ministerul Sanatatii, este de 26.488.000 lei (respectiv 2658,8 lei). In cost este cuprinsa prelevarea probelor biologice de la mama, copil si prezumptivul tata biologic, prelucrarea celor trei porbe si redactarea raportuluii de expertiza medico-legala. Costul analizei creste atunci cand sunt testate mai mult de 3 probe biologice."

Prietena ta ar trebui sa-l dea in judecata si sa solicite stabilirea paternitatii prin instanta, cheltuielile sa fie suportate de tata.
Multa bafta!

Uite inca un link AICI Poate e de ajutor.
Darria
Scris: Wednesday, January 30, 2008 11:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Testul nu este gratuit dar este suportat de catre tata(daca se dovedeste ca el este tatal). Este in interesul tatalui sa recunoasca de la inceput copilasul, fara a mai fi necesar testul - banii pot fi folositi pt. copilas decat pe un test care oricum confirma ca el este tatal.

Termenul de 1 an este pt. altceva: pt. introducerea actiunii de stabilire a paternitatii de catre mama in primul an de viata al copilului. Copilul poate introduce actiunea oricand(si la majorat), in timpul vietii.

ca punct de plecare, uite aici mai multe detalii pt. aceasta actiune:
http://www.dreptonline.ro/resurse/paternitate.php

Dumnezeu sa-i ocroteasca.
katy_lumika
Scris: Wednesday, January 30, 2008 11:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Eu stiam ca testul e gratuit dupa ce ai nascut si pana iesi din spital.scratch
mihaela.elisabeta
Scris: Thursday, January 31, 2008 8:01 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/27/2007
Fetelor sincer va multumesc din suflet:*:*:
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.