Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Delfinasa, te asteptam cu rezultatul. Ce sa fie oare ? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pe 5 martie mi-au venit rusii, deci am amanat vizita de 6 luni pt 23 martie, cand il voi intreba pe doctor de ce dereglarea asta hormonala sau ce-o fi...au trecut 5 zile si sper sa nu ma mai tina mult...oricum, e la fel de ciudat ca prima data: limpede si parca prea rosu :205: ...bine ca n-am dureri, dar nici inainte de sarcina nu aveam. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Testele de urina si de sange detecteaza prezenta hormonului specific al sarcinii. Conditiile de aplicare, fidelitatea si durata de la ovulatie dupa care testul detecteaza substanta respectiva difera – iata un ghid util al acestor teste!
Toate testele de sarcina functioneaza pe principiul detectarii unei substante hormonale specifice in sange sau in urina, substanta care este prezenta doar atunci cand femeia este gravida. Aceasta substanta, gonadotropina corionica umana, se numeste colocvial hormonul sarcinii.
In prezent, pentru a afla daca sunt sau nu insarcinate, multe femei utilizeaza un test de urina care are avantajele ca este relativ ieftin, usor de folosit si poate fi aplicat acasa fara asistenta medicala. Daca rezultatul este pozitiv – rezultatul fiind interpretat potrivit instructiunilor din prospectul testului de sarcina -, trebuie sa va programati cat mai curand o consultatie ginecologica. Medicul va confirma diagnosticul printr-un test de sange si o examinare pelviana. Exista doua tipuri de teste de sange: unul cantitativ (care masoara concentratia exacta de hormon al sarcinii in sange, putand detecta chiar cantitati foarte reduse ale acestei substante) si altul calitativ (care da un simplu raspuns “da” sau “nu” la problema daca sunteti gravida, fiind similar cu un test de urina in privinta acuratetei).
Testele de sange va pot spune daca ati ramas insarcinata in interval de 6-8 zile dupa ovulatie (dupa ce ovarul a secretat un ovul), iar testele de urina pot detecta sarcina dupa circa doua saptamani de la ovulatie. Insa unele teste de urina mai sensibile va pot spune daca sunteti gravida la 6 zile dupa conceptie sau la o zi de intarziere a menstruatiei. Testele de sarcina pentru acasa pot fi cumparate din farmacii dar si din multe magazine generale. Procedura de aplicare difera de la test la test: unele presupun colectarea urinei intr-un recipient si scufundarea unei tije in lichid, sau picurarea urinei cu pipeta intr-un container special. Testele variaza si in privinta intervalului cat trebuie sa asteptati pana apare rezultatul marcat prin culoare sau printr-un semn “+” sau “-“.
Testele de urina au o fidelitate mare, in general situata intre 97% si 99%. Daca insa testul nu este aplicat corect, fidelitatea scade. Trebuie verificat ambalajul, ca in cazul oricarui produs, pentru a vedea daca testul este in termenul de garantie, altfel el pierzandu-si fidelitatea. Majoritatea testelor recomanda sa se repete procedura peste cateva zile, pentru a diminua probabilitatea de eroare. Indiferent de rezultat, pentru mai multa siguranta va puteti contacta medicul. Testul de sarcina interfereaza preponderent cu tratamentele hormonale impotriva infertilitatii, deoarece aceste medicamente contin de regula hormonul de sarcina.
Sursa:www.suntgravida.ro |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Eu cand am ramas insarcinata mi-am facut testul la trei saptamani dupa data la care stiam eu ca s-a intamplat minunea si a iesit pozitiv. In ceea ce le priveste pe fetele pe care testele le-au 'pacalit' ati respectat instructiunile de folosire intocmai? Spuneti ca ati facut cate 5-6 teste... le-ati facut la cel putin o saptamana de la presupusa data a conceperii, testarea a avut loc dimineata cu prima urina?(caci se spune ca e cea mai indicata ptr o probabilitate mai mare a unui rezultat adevarat).M-ati cam pus pe ganduri...mie nu mi-a venit de trei luni...stiu ca in perioada alaptarii e posibil sa nu vina, dar totusi eu am nascut in nov si mi-a venit in dec,iar in ian de doua ori...in februarie mi-am facut un test dar a iesit negativ.De atunci...nimic.Totusi, cele care spuneti ca ati aflat abia pe la o luna si jumatate, nu ati observat nicio schimbare:greturi,varsaturi,etc?Ca eu de pe la o luna pana pe la patru tot am dat la pestisori! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Misha,citind ce ai scris tu,mi-am amintit ca anul trecut pe vremea asta,dadeam la rate de zor si banuiam ca de vina e colica mea biliara pe care o fac destul de frecvent Ciclul trebuia sa-mi vina pe la inceputul lunii aprilie iar testul de sarcina facut in 21 aprilie-ca nu se mai terminau greturile si gusturile ciudate,mai ales al cafelei-a iesit pozitiv! |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Alfonso s-a nascut pe 4 noiembri iar musafirii mi-au venit prima oara pe 16 decembrie la sfarsitul lui februaria pe 24 mai precis trebuia sa merg la toco-ginecolog pt o ecografie vaginala ca sa vada cum e uterul si cum e operatia...eu cum am intrat in cabinet i-am spus dr ca am 2 luni si o saptamana de cand mi-a venit ultima oara ..cum cu alfonso nu am avut nicio sintoma, nimica de vomitat etc..doar ca nu suportam mancarea bogata in grasimi...eu deja eram oleaca speriata cu toate ca am folosit protectie ..dr m-a linistit si mi-a spus ca atata timp cat dai piept e normal sa vina neregular datorita dereglarii hormonale.., imi face ecografia si imi spune ca nu am niciun chirias si ca totul e perfect si ca pe viitor sa nu ma ingrijorez si ca in caz de banuiesc ceva sau daca intarzie mai mult de 3 luni sa vin la el ... Pe 2 martie mi-a venit si m-a tinut o saptamana ....si de atunci astept iara dar de data asta sunt mai linistita |
|

| Testul de sarcina este relevant la cel putin 7 zile de la conceptie.Ce putin la mine s-a adeverit si prima si a doua oara.
Acum, am deja 2 teste pozitve, sa vedem urmatoarele 3 daca sunt ! |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| felicitari Stele pe cer si iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara si ca bebe sa vina sanatos..pupici |
|

| Laura&Alfonso wrote:felicitari Stele pe cer si iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara si ca bebe sa vina sanatos..pupici
Multumesc frumos ! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am facut testul la 2 saptamani de la data la care trebuia sa-mi vina. Am luatul unul pt dimineata, dar nu am avut rabdare si l-am facut seara (fusesem in delegatie la Buzau si eram atat de obosita ) A iesit pozitiv, s-au colorat ambele liniute imediat ce am picurat, deci Miruna |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Nu stiu care ar fi regula dar eu am avut ciclu pe 16 oct si pe 15 nov am facut primul test ca simteam ca am ramas gravida si chiar asa a fost a iesit pozitiv... .... ... |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/26/2006 Mesaje: 43
| Cand am facut testele pentru Lumi, au aparut doua liniute imediat. Acum nu a aparut decat o liniuta, desi am pastrat aceeasi perioada intre data UM si data testului (o luna). Si singurul simptom este lipsa menstruatiei, caci cu dureri de spate am ramas, despre sani, ce sa zic, inca o alaptez pe Lumi, greturi nu am avut nici la prima sarcina. Poate o fi testul prost, sau vechi. Voi de care ati folosit? |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Eu am folosit si FEMINA si BARZA si inca unul mai scump, dar nu mai stiu care. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| AdrianaC wrote:Eu am folosit si FEMINA si BARZA si inca unul mai scump, dar nu mai stiu care.
Si eu la fel, Femina si Barza, si inca unul mai scump ca am zis ca primele sunt proaste |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Dragele mele,
am citit comentariile voastre de pe acest forum si m-am decis sa ma alatur voua luand in considerare faptul ca si voi ati trecut prin ce trec eu acum. Mi-a intarziat menstruatia, dar toate testele ies negative, incat m-a apucat disperarea ca o fi alta problema si nu raspunsul pozitiv pe care mi-l doresc eu. Am incercat mai multe tipuri de teste , inclusiv Clear Blue, care cica e considerat cel mai sigur.... Maine ma duc la ginecolog pentru ca nu mai rezist in tensiunea asta... Tineti-mi pumnii! |
|
|