Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| La cat timp de la data conceptiei sau data ultimei menstruatii pot indica o posibila sarcina ? Ce teste de sarcina folositi ? Care dintre testele de sarcina dau cele mai putine rezultate "fals pozitive" ?
Editare Ulterioara: Un articol detaliat despre testele de sarcina si cand se pot face gasiti aici. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Testul de sarcina poate fi pozitiv la 7 zile dupa data conceptiei. Teoretic, in functie de ultima data a menstruatiei, ovulatia are loc in a 14-a zi a ciclului menstrual, daca este vorba de un ciclu regulat, cu perioada de 28 de zile. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Nu stiu prea multe despre testele de sarcina, dar eu cand mi le-am facut ( 6 teste au iesit pozitive ) sa vad daca sunt insarcinata aveam doar cateva spatamani. A doua zi am fost la control si la ecograf nu-mi aparea nimic, dar mi-au mai facut inca un test si a iesit pozitiv...deci, testele depisteaza sarcina destul de repede. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Nu stiu prea multe despre testele de sarcina, dar eu cand mi le-am facut ( 6 teste au iesit pozitive ) sa vad daca sunt insarcinata aveam doar cateva spatamani. A doua zi am fost la control si la ecograf nu-mi aparea nimic, dar mi-au mai facut inca un test si a iesit pozitiv...deci, testele depisteaza sarcina destul de repede. Spre deosebire de tine, eu am facut 5-6 care au iesit negative, abia ultimul mi-a indicat doua liniute, si ultima era asa amarata...Asa ca am fugit la doctor si a reiesit ca eram insarcinata in 6 saptamani. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| mie toate mi-au iesit negative pana acum.... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| eu aveam de 3 saptamani bebe in burtica si testele tot negative imi ieseau. Imi luam de alea care se pot face la orice ora ca nu aveam rabdare sa stau pana dimineata. Pe la o luna si doua zile a binevoit sa se coloreze a doua liniuta. N-am stat sa-mi pun problema daca e sau nu, desi liniuta era tare anemica.Saream in sus impreuna cu sotul pe la 5 dimineata, cu betisorul in mana si cu paharasul cu pipi in cealalta |
|
| kry wrote: mie toate mi-au iesit negative pana acum....
Mai ai rabdare si mai incearca. Nu iti pierde speranta si increderea, ca o sa apara si bebe. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| La mine au iesit pozitive din prima (am facut doua teste). Si nici macar nu imi intarziase ciclul. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Si eu am facut mai multe teste pana sa se vada clar liniuta...la primele iesea o liniuta clara, iar cea dea doua foarte vaga (probabil nivelul hormonului de sarcina -gonadotropina- nu crescuse atat de mult incat sa se vada foarte clar la testele de urina, dar cred ca la un test de sange s-ar fi vazut clar!) |
|
| Ca sa fii sigura ca e sarcina se poate face betaHCG - o analiza de sange in urma careia vezi exact daca esti sau nu insarcinata. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| La mine a iesit pozitiv testul abia la 3 saptamani... anterior facusem vreo 10 teste... eu eram convinsa ca-n luna de miere am ramas insarcinata, si pana la urma am avut dreptate! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/23/2006 Mesaje: 81
| buna fetelor, eu va spun ca am avut o luna in noiembrie in care cm a fost de 36 de zile si eu deja credeam ca sunt graviduta si am facut domnule la teste si tot negative imi ieseau asa ca am toata increderea in ele. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Eu am facut o singura data testul de sarcina si ala a iesit pozitiv! Dar acum, de cand cu voi, mi-a cam intrat morcoviorul... Ma duc la farmacie sa-mi cumpar unul, ca eu nu am menstra inca... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| De cite ori am facut testul de sarcina si s-a dovedit a fi negativ,nici nu am fost insarcinata.Ultima data l-am facut la 5 saptamini de la ultima menstruatie cu rezultat pozitiv si cu un final asteptat atitia ani:un bebe!:006: |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Primul test facut, punct ochit, punct lovit!...dupa simptomurile ce s-au instalat dupa prima luna era sarcina sigur, iar testul mi-a confirmat clar de tot, cu un linioi rosu-rosu ce m-a dat pe spate cand l-am vazut...mi-a luat ochii, nu-mi venea sa cred, ca mie deja imi intrase in cap ca am ceva la stomac...si chiar aveam: o aveam pe delfinasa in burta si imi facea semne si eu nu ma prindeam
Acum, referitor tot la testele de sarcina care aici sunt precise, nu te lasa in coada de peste...mie- mi-a venit primul ciclu in decembrie cam de Craciun si m-a tinut 2 saptamani, abundent, ciudatel la culoare si consistenta, dar asa am inteles ca se poate intampla...boooon, acum il tot astept si n-a mai venit din nou...speriata rau, desi ne-am protejat, de Valentine's day m-am dus si mi-am luat un test de sarcina si a iesit negativ...n-am nici un alt simptom asociat sarcinii, inca o alaptez pe delfinasa de 4-5-6 ori/zi, deci ce poate fi? dereglare hormonala? eu n-am avut asa ceva in viata mea, am avut un ciclu stas, ceas mergea...pe 9 martie ma duc la doctor, dar stau asa ca pe ace ce naiba am, ca de la nasterea asta parca mi s-a dat tot organismul peste cap. |
|
|