TESTAMENTUL...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cris Rusu
Scris: Thursday, December 7, 2006 4:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2006
Testamentul... A devenit de la ceva normal, un lucru extrem de complicat... De ce sa nu ne scarpinam cu mana dreapta dupa urechea stanga...
Cel care ne-a crescut pe mine si pe mama, pe care-l consider mai mult decat bunic, tata, si prieten, singura mea ruda apropiata ramasa in viata, dar care nu e ruda de sange cu mine, e doar cumnatul bunicului meu adevarat, are un testament vechi de 12 ani, in care suntem numite mostenitoare eu (la acea vreme minora, aspect de retinut!) si mama mea, care intre timp a trecut si ea in lumea celor drepti. I-am sugerat sa refaca acel testament pe numele Alexei. Pana aici, toate bune si frumoase... Aici incepe adevarata curiozitate (si adevaratul calvar, de altfel...)

Nu se mai fac testamente in favoarea minorilor, fara aprobarea Autoritatii Tutelare, indiferent de faptul ca tutorii beneficiarului din testament sunt in viata sau nu... inteleg ca Autoritatea Tutelara se baga in caz de vanzare sau cumparare de catre un minor, dar ce legatura are cu un testament facut in favoarea lui? Adica am nevoie de incuviintare de la stat ca sa las o casa cui vreau eu (minor fiind persoana respectiva), in conditiile in care dpdv legal eu nu mai am mostenitori (cazul bunicului meu, ca eu asa il consider...) si in cazul in care parintii minorului sunt de acord? Sula si prefectura o data...
Pe urma... Suna al meu bunic la autoritate... Ok... Ce i se spune: pai sa veniti cu tutorii minorului (parintii in acest caz) la noi, la o data pe care o programam noi (poate fi acum sau peste 6 luni what what ) si noi delegam o persoana care sa mearga cu dvs la un notariat ales de noi, si acolo veti reface testamentul... Al meu bunic a zis ca nu se stie daca el va mai trai pana atunci... (a mintit, fie vorba intre noi, ca la 80 de ani, are o sanatate de fier si o constitutie de om de 60 de ani firstprize). Raspuns de functionari :"Riscurile vi le asumati..." toanerele tunete boxing
Pai, pana mea, voi ce mai intelegeti? Pe de alta parte, al meu bunic, sclipitor, intreaba la notariat (unde i s-a spus ca nu se mai fac testamentele asa blabla...) cat mai costa un certificat de mostenitor... Raspunsul a fost surprinzator: "Pai, cam 60 % din costul unui act de vanzare-cumparare pentru acelasi apartament..."
Sincer va spun, tremur si acum de nervi... Astea sunt legile noi? De ce ma intreb ca prostul: eu si varul meu (inca MINOR) avem un testament facut acum cativa ani (vreo 3,4) de catre o alta ruda, tot fara mostenitori dpdv legal... Oare ala o mai fi valabil? Sau trebuie sa il refacem si pe ala, cu acceptul autoritatii tutelare???
Pana la noi sfaturi juridice, cred ca bunicul meu va reface testamentul numai in beneficiul meu (ceea ce eu as fi vrut sa evit, de altfel...) Acum, sa vedem...

Ce parere aveti?
stele_pe_cer
Scris: Thursday, December 7, 2006 4:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Ce n-as da sa mostenesc si eu vreo carutza de bani!Nici o vila n-ar fi de lepadat...d'aia mareatza, cu arhitectura de acum cateva sute de ani...si sa fie ultima vila cum mergi spre Charle de Gaulle, pe partea dreapta, cea de pe colt....ah, ce-as vrea sa o mostenesc, de ani de zile ma benoclez la ea de cate ori trec pe acolohohot !Ei, dar ar putea sa fie mostenirea si pe undeva pe Magheru, Unirii,Kogalniceanu, ultra-central sa fie!

Gluma-gluma, Cris, dar cand vine Eugen acasa, il intreb si pe el, ca e jurist...poate te-o lamuri el, sau vreo cunoastinta de-a lui!
Cris Rusu
Scris: Thursday, December 7, 2006 4:25 PM
Nivel

Stele, saru'mana... e vorba de un nenorocit de apartament cu 2 camere, in Colentina... Si eu as fi vrut o vila...ras
stele_pe_cer
Scris: Friday, December 8, 2006 1:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Cris Rusu wrote:
Stele, saru'mana... e vorba de un nenorocit de apartament cu 2 camere, in Colentina... Si eu as fi vrut o vila...ras

Eu zic ca orice imobil pe d'a moaca ras e mana cereascasic !L-am intrebat pe Eugen in treacat aseara, fara a-i da sa citeasca el tot ce ai scris, si a zis ca sapt viitoare se intereseaza de legislatie.
Cris Rusu
Scris: Friday, December 8, 2006 2:00 PM
Nivel

firstprize

Nu vroiam pe d-a moaca, dar chiar asa... Pai asta in cazul de fata ar insemna cam 20-25 milioane...what
petro
Scris: Thursday, June 30, 2011 12:06 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Salut fetelor! Care imi puteti spune si mie cat dureaza procedura de efectuare a unui testament autentificat la notar? Si cam cat costa?
kali
Scris: Thursday, June 30, 2011 12:17 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu cred ca ar trebui sa dureze mult. E de preferat de facut si o expertiza psihiatrica ( sau cum s-o numi ) - cum ca esti cu toate alea acasa -, sa nu poata fi atacat cu usurinta.
Habar nu am de cost; ne gandim si noi sa facem treaba asta.
oanamaria
Scris: Thursday, June 30, 2011 12:24 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mergi la orice birou notarial si o sa te lamureasca cei de acolo.
Si cu preturi si cu toate procedurile.
petro
Scris: Thursday, June 30, 2011 12:31 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
oanamaria wrote:
Mergi la orice birou notarial si o sa te lamureasca cei de acolo.
Si cu preturi si cu toate procedurile.

Vom ajunge si acolo, pana atunci doream doar informativ aceste informatii... Daca cineva a trecut prin asa ceva stie sa dea un raspuns mai exact. Mersi oricum de sfat.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.