TEST POSTCOITAL
Subiectul anterior · Subiectul urmator
roxy_oxxy
Scris: Wednesday, February 23, 2011 3:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/11/2008
nici nu mai stiu de cand incercam sa avem si noi un bebe... toate analizele ok, trompele ok, spermograma la fel... si vine intrebarea: "DE CE NU APARE MINUNEA??" am cautat si am cautat si uitati ce am gasit... TESTUL POSTCOITAL este un test ptr depistarea numarului de spermatozoiizi dupa actul sexual, mai precis dupa 8 ore... ptr ca din cauza mediului acid din vaginul femeii acestia pot fi distrusi.

TESTUL POSTCOITAL
Testul postcoital, cunoscut si ca testul Sinus-Huhner (dupa cei care l-au imaginat) are scopul de a demonstra posibilitatea fizica a spermatozoizilor de a penetra stratul de mucus cervical si este util in evaluarea infertilitatii. Testul trebuie realizat in apropierea perioadei de ovulatie, cand mucusul este abundent. Femeia se prezinta la cabinetul medical la 2-24 de ore dupa consumarea actului sexual, iar doctorul recolteaza o anumita cantitate din mucusul cervical pe care apoi il examineaza la microscop pentru a determina daca exista sau nu spermatozoizi. La normal, sperma viabila este capabila sa supravietuiasca in stratul de mucus multe ore. In cazul in care nu se pot evidentia spermatozoizi vii sau nu exista nici o urma de sperma, mucusul trebuie supus unor teste speciale in vederea determinarii eventualelor infectii. Alte cauze pentru un test negativ pot fi legate de calitatea spermatozoizilor sau de prezenta unor agenti imuni care le inactiveaza. Diverse probe de ovulatie sau o tehnica defectuoasa de realizare a testului pot sta la baza unor rezultate indoielnice, motiv pentru care in unele situatii testul trebuie repetat. Testul postcoital nu este insa util in aprecierea motilitatii spermatozoizilor catre tubele uterine si nici capacitatea lor de fecundare a ovulului, acestea fiind unele din motivele pentru care testul postcoital nu este la fel de frecvent utilizat de catre clinicile de fertilizare.

Examen al glerei cervicale prelevate de pe colul uterin dupa un raport sexual cu scopul de a analiza compozitia acesteia si de a evalua numarul si mobilitatea spermatozoizilor prezenti.
Testul lui Huhner completeaza spermograma (analiza spermei) in cursul studiului cauzelor unei sterilitati. Prelevarea este facuta la8 ore dupa un act sexual, la cabinetul ginecologului sau la spital cu ajutorul unui specul si al unei pipete. Ea dureaza, cel mult, cateva minute si nu antreneaza nici un efect secundar.

acum urmeaza intrebarea measic ... daca stiti ceva despre acest test, daca mai are rost sa-l fac daca incerc inseminarea artificiala adica mediul poate fi acid doar in vagin sau si in uter??.... ptr ca daca fac inseminare artificiala IA... spermatozoizi sunt introdusi direct in uter.. deci daca doar in vagin se gaseste aciditatea am scapt si poate vine si minuea mica care o asteptam cu atat ardoare... of of..
delfinasa
Scris: Wednesday, February 23, 2011 6:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Off, Roxy, de la tine invatam o gramada despre testarile de fertilitate...din cate stiu, aciditatea e data de alimentatie, de medicatie si exista in anumiti parametri in vagin pt a-l apara de infectii. In perioada in care vei face inseminarea artificiala va trebui sa-ti monitorizezi atent hrana si sa verifici cu doctora ta medicatia pe care eventual ai luat-o sau o vei lua dupa.
M-ai facut curioasa si am citit ca exista niste teste pt acasa care-ti spun nivelul de ph existent in vagin.
Abia astept ziua in care vei fi insarcinatatopai!
roxy_oxxy
Scris: Wednesday, February 23, 2011 8:47 PM
Nivel

Delfinasa ma bucur ca ai intrat la subiectul deschis de minecomputerlove computerlove ... luna aceasta as vrea sa ma spal in fiecare zi in interior cu ceai de galbenele... dar acum vine intrebarea: nu-mi fac mai rau????
bulibuli
Scris: Wednesday, February 23, 2011 9:49 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
ba eu cred ca faci mai rau.. spalaturile astea nu-i prea bine sa abuzezi de ele... distrugi flora saprofita a vaginului si-l predispui la alte infectii, eu n-as face asa ceva, poate asa... odata la 2 sapt ceai cu putin bicarbonat sau bai de sezut, nu spalaturi in interior... dar tu nici nu stii sigur ca ai ph-ul modificat si vrei sa-ti faci spalaturi zilnice...
in fine, faci cum vrei...
Anelise
Scris: Wednesday, February 23, 2011 9:53 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Roxy, eu nu as mai face niciun fel de test daca as fi in locul tau. Macar pentru o perioada de 2,3 luni. pupici Incearca sa te mai detasezi putin de toata situatia. Stiu ca e greu si cel mai usor e sa dam sfaturi, dar suntem alaturi de tine si cu siguranta surpriza nu va intarzia prea mult! angel Pup cu drag! pupici pupici pupici
roxy_oxxy
Scris: Thursday, February 24, 2011 1:14 PM
Nivel

bulibuli eu am cerut sfaturi in nici un caz nu voi face ceva fara sa vb cu dr ptr ca nu vreau sa fac mai mult rau.....
Liz iti multumesc mult pentru sfaturi ... vom incerca macar doua luni sa ne deconectam... sper sa reusim.. computerlove computerlove
bulibuli
Scris: Thursday, February 24, 2011 2:11 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
aaa, pai intreaba-ti medicul, poate iti ia intai o proba si faci lucrurile ca la carte.. eu credeam ca vrei sa faci tu asa ca ai citit pe undeva... fara sa stii daca ai sau nu nevoie chiar...

sunt de aceeasi parere cu fetele ca prea te stresezi, te gandesti deja cu cativa pasi inainte la ce probleme ar mai putea fi si ce investigatii ai mai putea face.. nu e bine, fii mai relaxata si lasa lucrurile sa vina de la sine, ia-le pe rand asa cum vin, nu toate-odata...
Lina
Scris: Monday, October 20, 2014 5:06 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/20/2014
roxy_oxxy wrote:
nici nu mai stiu de cand incercam sa avem si noi un bebe... toate analizele ok, trompele ok, spermograma la fel... si vine intrebarea: "DE CE NU APARE MINUNEA??" am cautat si am cautat si uitati ce am gasit... TESTUL POSTCOITAL este un test ptr depistarea numarului de spermatozoiizi dupa actul sexual, mai precis dupa 8 ore... ptr ca din cauza mediului acid din vaginul femeii acestia pot fi distrusi.

TESTUL POSTCOITAL
Testul postcoital, cunoscut si ca testul Sinus-Huhner (dupa cei care l-au imaginat) are scopul de a demonstra posibilitatea fizica a spermatozoizilor de a penetra stratul de mucus cervical si este util in evaluarea infertilitatii. Testul trebuie realizat in apropierea perioadei de ovulatie, cand mucusul este abundent. Femeia se prezinta la cabinetul medical la 2-24 de ore dupa consumarea actului sexual, iar doctorul recolteaza o anumita cantitate din mucusul cervical pe care apoi il examineaza la microscop pentru a determina daca exista sau nu spermatozoizi. La normal, sperma viabila este capabila sa supravietuiasca in stratul de mucus multe ore. In cazul in care nu se pot evidentia spermatozoizi vii sau nu exista nici o urma de sperma, mucusul trebuie supus unor teste speciale in vederea determinarii eventualelor infectii. Alte cauze pentru un test negativ pot fi legate de calitatea spermatozoizilor sau de prezenta unor agenti imuni care le inactiveaza. Diverse probe de ovulatie sau o tehnica defectuoasa de realizare a testului pot sta la baza unor rezultate indoielnice, motiv pentru care in unele situatii testul trebuie repetat. Testul postcoital nu este insa util in aprecierea motilitatii spermatozoizilor catre tubele uterine si nici capacitatea lor de fecundare a ovulului, acestea fiind unele din motivele pentru care testul postcoital nu este la fel de frecvent utilizat de catre clinicile de fertilizare.

Examen al glerei cervicale prelevate de pe colul uterin dupa un raport sexual cu scopul de a analiza compozitia acesteia si de a evalua numarul si mobilitatea spermatozoizilor prezenti.
Testul lui Huhner completeaza spermograma (analiza spermei) in cursul studiului cauzelor unei sterilitati. Prelevarea este facuta la8 ore dupa un act sexual, la cabinetul ginecologului sau la spital cu ajutorul unui specul si al unei pipete. Ea dureaza, cel mult, cateva minute si nu antreneaza nici un efect secundar.

acum urmeaza intrebarea measic ... daca stiti ceva despre acest test, daca mai are rost sa-l fac daca incerc inseminarea artificiala adica mediul poate fi acid doar in vagin sau si in uter??.... ptr ca daca fac inseminare artificiala IA... spermatozoizi sunt introdusi direct in uter.. deci daca doar in vagin se gaseste aciditatea am scapt si poate vine si minuea mica care o asteptam cu atat ardoare... of of..

roxy_oxxy, ai facut testul pana la urma? Ai reusit sa ramai? Si la noi analizele ies ok, de-asta intreb!
Succesuri! angel

RalukM
Scris: Monday, October 20, 2014 5:08 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Lina
Scris: Monday, October 20, 2014 5:32 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/20/2014
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.