Chestionar intrebare: ce profile recomandati?
Alegere Voturi Statistici
PVC 23 76%
aluminiu 3 10%
lemn stratificat 4 13%

termopane, termopane
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Thursday, October 29, 2015 11:21 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Am tencuit deja si tot intunecos mi se pare. Am impresia ca nu am lumina suficienta desi am fost atenta la geamuri cand am facut proiectul si sunt, totusi, 66 mp.

Toti spun sa avem rabdare dar eu sunt cam desumflata. Nu stiu... poate ca am si eu niste idei fanteziste legate de casa asta...

La fel am facut si cu usa de intrare... phaaaaaai, ce entuziasm cand m-am hotarat si acum... parca nu e chiar asa extraordinara.Crazy Ca si cum mi-as fi luat o rochie noua iar acasa nu mi se mai pare asa grozava.Crazy Problema e la mine, clar, ca nu-i posibil sa nu-mi placa nicio usa!

Tzepii
Scris: Thursday, October 29, 2015 11:22 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Saptamana viitoare schimbam si noi doar geamurile la cateva camere. Initial vriam sa luam o combinate de geam Low_E cu 4 seasons, dar pana la urma am optat doar pentru Low_E.

Low e este un tratament cu ioni de argint aplicat pe foia din interior ca geamului, si are ca efect eliminarea transferului de caldura din interior in exterior (blocheaza radiatia in infrarosu), deci este utila iarna.

4 seasons este util vara, si impiedica transferul de caldura din exterior in interior. Acesta este un tratament care se aplica pe foia exterioara a geamului. Ideea este ca acest tratament, in timpul iernii blocheaza incalzirea interiorului in timpul zilei, si in plus sunt si mai intunecate.

Tratamentul 4 seasons nu poate fi testat cu metode simple, insa pentru low-e exista un test care se poate face usor:
Se tine o lumanare aprinsa la aproximativ 10 cm distanta de geam, pana se formeza 4 reflexii ale flacarii, cate 2 pe fiecare foaie de geam (o reflexie pentru fiecare fata a sticlei).
Acolo unde exte aplicat tratamentul low-e, reflexia va avea alta culore, de obicei mov. Astfel se poate verifica si ca exista tratamentul, si ca geamul este montat corect, cu foia cu low-e spre interior.

Dupa ce le schimbam si vine frigul, va spun si daca se simte vreo diferenta fata de geamurile termopan clasice.
kali
Scris: Thursday, October 29, 2015 11:52 AM
Nivel

Tzepii wrote:
Dupa ce le schimbam si vine frigul, va spun si daca se simte vreo diferenta fata de fgeamurile termopan clasice.

Chiar sunt curioasa.
Apropo' de ce zicea Zaza, noi avem un coecifient de transfer termic de 0.83 W/m2K iar de ceea ce povestea Tzepii despre geamuri am optat si pentru distantiere din fibra de sticla in loc de aluminiu.
kali
Scris: Sunday, November 8, 2015 8:22 PM
Nivel

Tzepii, gata geamurile? Sunt schimbate? Impresii aveti?

Noi am izolat casa si deja arata altfel. Nu ma mai deranjeaza geamurile - bine, poate si pentru ca sunt infoliate si nu le mai vadHaha - insa cert e ca incepe sa semene cu casa pe care mi-am imaginat-o. Cred ca va fi bine intr-un final...coeur
Tzepii
Scris: Monday, November 9, 2015 8:48 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Inca nu le-am montat. Si nici nu a fost foarte frig zilele astea.
kali
Scris: Tuesday, January 26, 2016 11:32 AM
Nivel

Am fost in vizita la cineva si, in conditii de -3 grade pe timp de zi, ii curgeau geamurile de zici ca facea sauna in casa. Cat conteaza, totusi, sa te informezi corect si sa nu faci rabat la calitate cand e vorba de lucruri importante!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.