Terapie pentru autism, cu rezultate dovedite, ajutorul sponsorizarilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AITA
Scris: Monday, March 23, 2015 11:45 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/7/2011
Mesaje: 45
Terapie pentru autism, cu rezultate dovedite, ajutorul sponsorizarilor

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) ofera familiilor copiilor cu autism sansa de a beneficia de terapie cu ajutorul sponsorizarilor, reducand astfel stresul parintilor si oferind copiilor o sansa mai buna la recuperare.
AITA este un ONG care in 2009 a deschis portile unuia din primele centre specializate in recuperarea copiilor cu autism din Romania. De atunci si pana astazi, peste 300 de copii au beneficiat de serviciile AITA (evaluari, terapie ABA, logopedie etc). Insa copiii care beneficiaza de terapie intensiva la AITA sunt putini la numar, intrucat specialistii AITA sunt centrati pe a oferi terapie la cele mai inalte standarde de calitate. Iar calitatea presupune terapie individualizata, lucrata 1 la 1 (terapeutul si copilul), si un numar mare de ore pe saptamana. In aceste conditii, costurile terapiei ABA sunt foarte ridicate.
Inca de la inceput, AITA si-a propus sa ofere cele ma bune servicii la preturi cat mai scazute. AITA este preocupata permanent de atragerea fondurilor, care sunt folosite in asociatie pentru copii astfel: 2o% din sponsorizari sunt folosite pentru cheltuieli administrative si pana la 80% din sponsorizari sunt folosite pentru a achita costurile cu terapia. Aceste costuri se refera nu doar la materialele de terapie, jucarii si rechizite sau recompense, ci si la costul cu terapeutii si coordonarea programelor de terapie. Iar cu ajutorul acestor sponsorizari, parintii pot beneficia de terapie la un pret foarte mic si accesibil, ei achitand doar 20% din costul terapiei. In anul 2014, din 13 copii inscrisi in programe de terapie intensiva la AITA, 10 au beneficiat de aceasta facilitate. AITA vine in sprijinul parintilor ajutandu-i cu informatii de fundraising pentru a avea succes in obtinerea sponsorizarilor. Autismul este doar una dintre problemele cu care se confrunta aceste familii care au un copil cu autism, si specialistii AITA incearca permanent sa ridice povara financiara de pe umerii lor, astfel incat, ei sa fie mai linistiti si mai concentrati pe terapie. Familia are responsabilitatea de a lucra impreuna cu echipa si coordonatorul pentru ca potentialul copilului sa fie valorificat la maxim.
Rata de recuperare a copiilor cu autism de la AITA este aceeasi cu cea obtinuta de specialistii din SUA: aproximativ 47% din copii pot deveni independeti si se pot integra cu succes in invatamantul de masa. Ceilalti copii invata sa comunice, verbal sau prin alte mijloace, si sa devina cat mai independenti.
Autismul este una dintre cele mai severe tulburari ale copilariei, copilul este afectat in arii foarte importante precum: comunicare si limbaj, socializare si comportament. Fara interventie de specialitate, inceputa timpuriu, simptomele autismului se intenstifica si sansele copilului la o viata independenta si fericita scad: copilul nu invata sa vorbeasca, nu imita adultii, nu invata sa se joace, nu interactioneaza cu alti copii, nu demonstreaza ca stiu informatii potrivite pentru varsta lor. Un copil cu autism fara terapie este condamnat la o viata de insingurare. Si uneori el invata doar cu terapie sa isi priveasca parintii, sa se joace, sa traverseze strada de manuta cu parintii sai, sa stea linistit in bancuta la gradinita si sa comunice cu cei din jur.
Pentru a sprijini activitatea AITA puteti directiona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit, in cazul in care aveti firma. www.autism-aita.ro
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.