Temele pentru acasa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Friday, March 22, 2013 10:41 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Cu siguranta ca nu voi mai gandi chiar la fel cand voi fi implicata direct, dar asa, la o analiza superficiala, ma cam sperie cand citesc cat de mult dau de lucru unele invatatoare (cele considerate "the best" de obicei) cum zicea cineva mai sus 10 pagini de culegere, plus de scris si citit nu stiu cate pagini.. nu stiu daca voi avea EU atata rabdare cu el si timp sa lucrez zilnic, si in weekend, si in vacante.. d-apai bietul copil. Totusi, in cls 1 sunt inca mici zic eu, pe primul loc e joaca. Plus il vad pe nepot, pe langa scoala mai merge la engleza si informatica si se aduna.. ii ramane putin timp pt joaca/recreere, iar la engleza e mai exigenta profa si copilul e stresat, plange ca nu vrea sa mai mearga.. adica da, e ok sa ceri mai mult de la copilul tau, dar cum iti dai seama cand e prea mult? Inteleg ca, impunandu-i un anumit ritm de la inceput va face fata mai bine pe viitor, dar uneori am impresia ca invatatoarele exagereaza putin ca sa se ridice la asteptarile parintilor si sa-si pastreze renumele. Eu nu ma refeream strict la voi, ci asa in general.. ca la fel e situatia peste tot in tara.. si totusi, sistemul nostru de invatamant lasa de dorit, desi cerintele sunt mari, nu scoatem genii pe banda din scoala..
sousourel
Scris: Sunday, March 24, 2013 11:08 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Din trei puncte (in spatiu), aici, de vedere, sic ar trebui sa se poata stabili un plan. Unul coerent. In planul dezvoltarii cognitive si al abilitatilor unui copil de cls I acest "plan" (rezultat in mintea mea din cele citite de la voi)ar trebui sa reflecte media si ceva in minus, respectiv ceva in plus. Ar fi si conform curbei lui Gauss. Insa distributia, dupa cum o afirma parerile scrise aici aduc mai degraba cu o curba in J, ascendenta, totul mergand spre mai mult. Mi-ar placea sa vad evolutia in timp. Si s-a putea afirma pe baza unor date adunate in atatia ani ras daca realmente exista corelatii intre efortul depus incepand chiar de la cls I si "succesul", stima de sine, capacitatea de concentrare a atentiei, gradul de automultumire, de fericire si de ce nu chiar cu venitul copiilor de azi, adultilor de maine.
mikaela
Scris: Sunday, March 24, 2013 2:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Eu ma intreb cum reactioneaza un copil care la un moment dat clacheaza in fata temelor de un volum impresionat pana si pt adulti...cum isi va mentine stima de sine ...bine, parintii au rolul lor aici in a-i indruma si incuraja dar daca parintii ies din cadru si raman doar elevii cu temele? Si mie mi se pare extrem de mult, mai ales in cazul copilului Ligiei, si pt pedepsire tot teme de facut?NuStiu
aurishta
Scris: Sunday, March 24, 2013 4:51 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
sousourel wrote:
Mi-ar placea sa vad evolutia in timp. Si s-a putea afirma pe baza unor date adunate in atatia ani ras daca realmente exista corelatii intre efortul depus incepand chiar de la cls I si "succesul", stima de sine, capacitatea de concentrare a atentiei, gradul de automultumire, de fericire si de ce nu chiar cu venitul copiilor de azi, adultilor de maine.
Rezultatele de la examenul de la bac din ultimii ani raspund la aceasta intrebare.
mikaela
Scris: Monday, March 25, 2013 12:16 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
bereea
Scris: Tuesday, February 25, 2014 9:44 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In ultima vreme Alessandra are extrem de mult de invatat.Dupa 8 ore de scoala, nu stiu daca este normal sa ai cate 4 pagini de manual de invatat de pe o zi pe alta + teme + experimente.In ultimul timp vine de la scoala si fuge la lectii.Si are doar 9 ani jumatate.O vad obosita nu mai are timp de joaca , de citit...nu stiu cum sa reactionez.Ieri m-a intrebat daca poate sa chiuleasca azi pentru ca avea foarte mult de studiat.alcool
Cris-DL
Scris: Tuesday, February 25, 2014 10:23 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Categoric nu este normal, iar eu personal, nici nu vad rostul a "milioane" de teme... amintirile lor din copilarie, vor fi temele. Copilul trebuie sa fie responsabil, da, sa aiba si sa-si faca temele, insa nici sa abuzezi de el...
Bineinteles ca as lua masuri, as lua legatura si cu alti parinti, apoi cu doamna.

A mea, de pe o zi pe alta, are numai cate o compunere, sau fisa de lucru la romana, iar la mate 4-5 probleme, sau fisa.
TatyKS
Scris: Tuesday, February 25, 2014 10:53 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Saracuta , cum sa ajunga sa zica asaa !uff

Si noi cateodata avem mai multe teme , dar pe langa trebuie sa facem si suplimentar , mai ales cand vad ca nu a inteles.
Zilnic facem cate un test suplimentar si ii dau nota Lol . Pana acum, la ce am gasit pe net de la diverse evaluari/concursuri, a luat numai peste 90-95 puncte ... dar sunt mai usoare decat face ea la scoala. NuStiu
bereea
Scris: Tuesday, February 25, 2014 12:01 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Si eu zic ca nu e normal. Nu mai are sambata , nu mai are duminica. Ieri trebuia sa iasa cu bicicleta dar n-a mai avut timp. Multi copii din clasa vin cu lectiile nepregatite, chiar am sa ma duc sa vorbesc cu maestrele.
Anelise
Scris: Tuesday, February 25, 2014 12:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Cred ca scoala e cel mai mare bau-bau in viata mea la ora actuala desi mai avem pana acolo... alcool Oricum timpul trece extraordinar de repede...
Bereea, sper sa rezolvati situatia cumva... pupici Mi se ridica parul in cap cand citesc pe aici.
TatyKS
Scris: Tuesday, February 25, 2014 1:25 PM
Nivel

Sa stii ca la noi nu e chiar asa mult, deocamdata ... la ei este mai greu ca ies mai tarziu ca noi . Eu la 12 sunt acasa cu copilul si daca este organizata, face si teme si activitati extra.
Bere, rezolvati problema ! Nu e normal nici sa se duca cu temele nefacute.Cheek Kiss
kali
Scris: Tuesday, February 25, 2014 2:13 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Bietii copii! Macar de s-ar concretiza munca lor de peste ani intr-un job bine platit, pe masura implicarii, dar cel putin la noi in tara...NuImiPasa NuStiu
ingerash
Scris: Tuesday, February 25, 2014 3:15 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Cray ....teme si iar teme....si irlandezi se plang ca scolareii lor au prea multe teme....e joaca,O PLACERE sa le faca!Era curioasa o mamica ce teme sant in clasa a 6 a in Romania,i-am explicat din ce faceam eu,ce stiam....a raspuns.... "dar pentru ce scoala,academie?La colegiu,universitate e mai usor asa-i?"Greu de explicat NuStiu
TatyKS
Scris: Tuesday, February 25, 2014 3:27 PM
Nivel

La voi programa este mult mai relaxata DistanceKiss ...
giulia_mamik
Scris: Tuesday, February 25, 2014 3:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Si Daria mea e cam supra solicitata.Dupa 8 ore si ceva la scoala,ajunge acasa si mai face cateva probleme la matematica si lectura timp de vreo 25 de minute.E cam epuizata Boredom ...si e doar la clasa 1!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.