Temele pentru acasa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Wednesday, March 20, 2013 12:07 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Dumnezeule daca acuma au asa de multe teme ce vor face mai incolo?
La noi nu exista asa ceva avem aproape zilnic teme acasa maxim 2 pagini la matematica cu diferite exercitii si la scris si explicat la "puterea de a citi"(asa se cheama cartea noastra sic o pagina sau doua deci nu depasim zilnic o ora cu temele ptr acasa.Copii la aceasta varsta trebuie mai intai sa se obisnuiasca cu ritmul temelor si incetul cu incetul sa ajunga la un nivel mai ridicat in clasele mai mari unde cerintele sunt cu mult mai mari dar si capacitatea elevilor de a rezolva mult mai mare numai spun si de rabdareA LOR.
kALI, se vede ce invatatoare buna aveti Bravoo Bravoo este exact ceea ce se indica si unui elev de clasa intai aici la noi.Noi la sfarsit de saptamana fiindca nu primim teme de facut fac eu cu Eden diferite exercitii atat la mate cat si la citit si scris.Eden multumesc lui D-zeu isi face singura temele ,citeste cartile ei de povesti singura fara greseli ma mir si eu cat de bine inainteaza si cred ca una dintre secretele acestor rezultate(fiindca am realizat ca sunt c-am la toti copii din clasa ei)ca au o invatatoare superba care le invatza fara sa-i streseze si cu multe desteptaciune si dragoste!
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 2:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
La noi e foarte leger totul, nu se cere mare lucru ...cred ca sist romanesc merge cam cu doi ani inaintea sist de aici, faceti voi in cl 1noi facem in a3-a. si tot asa.Copiii fac calcule in cap pana in cl a4-a apoi tre sa poarte iminicalc cu ei nu le da voie fara ca" pierd" timp ,putini stiu tabla inmultirii in cl a 8-a...nu ca asta e o problema.nu cere nimeni sa o stiihohot dar daca la un test uiti calc in dulap salut, esti pe cont propriu.
Ce scoala elementara vad eu aici ma apuca rasul, uneori plansul, alteori disperarea dar in final vad ca copiii au succes,intra la universitati si ca adulti iau joburi pe masura iar romanii toba de carte stau la coada sa egaleze diplome sau mai rau sa faca liceul asta de retardati de la zero.Big Surprise
shirel
Scris: Wednesday, March 20, 2013 4:47 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
La noi e foarte leger totul, nu se cere mare lucru ...cred ca sist romanesc merge cam cu doi ani inaintea sist de aici, faceti voi in cl 1noi facem in a3-a. si tot asa.Copiii fac calcule in cap pana in cl a4-a apoi tre sa poarte iminicalc cu ei nu le da voie fara ca" pierd" timp ,putini stiu tabla inmultirii in cl a 8-a...nu ca asta e o problema.nu cere nimeni sa o stiihohot dar daca la un test uiti calc in dulap salut, esti pe cont propriu.
Ce scoala elementara vad eu aici ma apuca rasul, uneori plansul, alteori disperarea dar in final vad ca copiii au succes,intra la universitati si ca adulti iau joburi pe masura iar romanii toba de carte stau la coada sa egaleze diplome sau mai rau sa faca liceul asta de retardati de la zero.Big Surprise

Asta este adevarat si la noi !alcool alcool Dar asta este doar un exemplu ca nu trebuie sa inveti din obligatie la scoala si din frica cum majoritatea am invatat in comunism ci pur si simplu sa inveti cum trebuie sa inveti ca sa reusesti nu ca un robot totul automat si sa iubesti si ceea ce inveti si ceea ce vei face in viitor.
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 5:44 PM
Nivel

Ei, inavatatul din obligatie e de multe ori necesar, putini copii sunt constiinciosi de la sine...pe unii daca nu ii impingi cat sunt mici ii pierzi de tot.Cei mari sunt si mai greu de strunit ca au facebook in cap si se grabesc pierd intalniri importante .Mie imi spune Darya uneori ca nu mai vrea la scoala ca e prea greu...greu, auzitihohot ,ea ar desena toata ziua, e artista .Diana la fel, ca ea cica " nu e facuta " pt mate ...nu ma intereseaza pt ce esti facuta mademoiselle , fa bine si tine carma bine si la mate ca-ti dau cortul si dormi in curte.Eu nu ma las in voia sistemului, fac scoala a la romanica acasa cu Diana, pe Darya o mai iert cativa ani .Bineinteles ca dupa ce curriculum avem noi desi mai sar calul,am facut si kestii de exemplu la fractii care nu erau in programa dar s-au dovedit foarte utile in alte aplicatii.Cu cititul si scrisul stam cam prost mai ales ca adolescentii au un limbaj al lor si il confunda ajung sa creada ca ala e normalul ,cum textuiesc ei pe tel.bataus
mikaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 6:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
t-mihaela wrote:

Eu nu am copil in scoala deocamdata, dar la gradi fii-mea are deja lectii de facut, isi scrie numele cu litere de tipar, au invatat numerele si acum fac adunari si scaderi simple si face si spelling. Ce am vazut la doi nepotei in clase primare e ca au teme acasa zilnic, ca lucreaza fara calculator si ca se accepta tema asa cum este, fara a o transcrie sau mai stiu eu ce, asta este, cu asta se defileaza, la asta se lucreaza sa se indrepte si esti notat in conformitate. Cand m-am mutat aici aveam impresia ca romanii sunt buricul pamantului, cei mai destepti din lume, pana m-am lovit de altii mai destepti ca mine si atunci am deschis si eu ochii. Sunt multi care nu stiu gramatica, care socotesc pe degete ca bunica din satul de munte care nu a facut scoala dar sunt si multi inteligenti de la care ai ce invata. Ca si in RO de altfel, poti avea un job "bun" chiar daca nu scrii gramatical corect, diferenta e aici il obtii pt ca ori ai experienta, ori esti intr-adevar capabil, pe cand acasa se obtine prin metoda nepotismului si mita, indiferent cat de bun esti. Societatea le ofera aici sanse si ii ajuta dupa cum se ajuta singuri, nu ai liceul, nu-i nimic, lucrezi la McDonalds pana devii expert in prajitul cartofilor si apoi avansezi ca manager si tot asa, deci nu-i bai, ai calculatorul care te ajuta, se intelege insa ca cei cu studii superioare au o viata mai usoara si cu venit mai mare.
Cred ca depinde mult de la scoala la scoala, de la profesor la profesor, unii merg pe premisa ca o formula o poti gasi oriunde, intr-o carte, pe net etc, nu e nevoie sa memorezi asta, e nevoie sa intelegi logic rezolvarea, mai ales ca sunt atatea forme de invatamant aici, cei care fac scoala on-line sau homeschooling au la discretie si calculator si acces la formule. Eu de ex, la cursuri am musai nevoie de calculator, de fapt mapa mea e dotata cu calculator, nu tre' sa fac nimic decat s-o deschid si calc. e acolo, in buzunarasul lui. NU-mi permit sa fac greseli la functii mai dificile sau sa pierd timpul calculand ceva cand am test de dat si sunt presata de timp, aici se pune accent pe inventivitate, pe adaptabilitate, vii cu solutii si idei si proiecte realizate k-lumea si atunci se discuta altfel.

In fine, problema pe care o vad eu in sistemul de invatamant romanesc e ca nu se selecteaza ce e necesar pt viitor, multa materie se uita oricum, e prea stufoasa si inutila dar e un cerc vicios in care cam toti joaca la fel iar cand se doreste o schimbare multi parinti sar in sus. SI mai depinde si de moftul si starea de dispozitie a invatatorului, ori a-ti face meseria inseamna a-ti lasa viata personala la usa in momentul cand te duci la munca.

Copiii sunt stresati si de materie care este peste puterea lor de intelegere, si de parinti care vor sa aiba plozii cei mai buni si de profesori/invatatori care vor cine stie ce mai vor si ei...

Postase Delfinasa un link cu ce facea K. la kindergaten, e similar clasei 0, mie mi se pare destul de avansat, nici aici nu e chiar batjocura de sistem desi ies tot felul de fenomene din liceu, fiecare dupa puterea lui. Fiecare scoala isi posteaza curriculum, instructions& assesment, iti convine ce predau iti inscrii copilul, nu-ti convine, te duci la scoala particulara cu plata, unde probabil au cam aceleasi chestii.

Fii-mea la clasa 0 va face la matematica 3 zile Time, 30 de zile Number Sense, 20 de zile Geometry, 5 zile Graphing, 25 de zile Number Sense (partea a 2a), 5 zile Measurement, 15 zile Money, 30 de zile Adunati si scaderi, 5 zile Simetrie si fractii, 20 de zile Number Sense (cap. 3), fiecare parte are deja planul lectiilor cu obiectivele de rigoare, cu vocabularul de rigoare, cu surse pt informatii aditionale. Deci asta va face fii-mea anul viitor, la 5 ani. Imi pare rau ca nu va pot copia un plan de lectii sa vedeti cam cum arata ca v-ati cruci cu siguranta, partea buna e ca se nu se face doar barbologie ci exista exemple concrete pt orice, asa se invata mai usor si se uita mai greu.

Am blocat netul Blushing

Edit: La scoala se poate aduce orice, si calculator si tableta si laptop si NOOK, programul se numeste BYOD =bring your own device
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 7:03 PM
Nivel

Mikaela, la gradi eu nu prea ma agit,ce fac ce nu fac ,au teme simbolice, sa le faca nu e mare scofala.Ai mei stau la scoala pana la ora 15 ar fi prea obositi pt teme complicate .Arti vine acasa cu cate o carticica depinde de ce level este el.Le cere insa teme pe IXL ca are scoala membership dar eu nu accept si le-am spus ca copilul meu nu va sta cu ochii pe monitor sa numere ratze cand le poate numara pe hartie.

Problema mea e cu clasele mai mari si minicalc e ce ma doare pe mine cel mai tare ,sunt curioasa in ce clasa sunt nepoteii tai ,probabil sist noastre nu sunt mult diferite dar Diana din cl a 5 a a introdus calc .Abia acum intr-a 8 a am pus piciorul in prag si l-am spart cu ciocanel de snitzele intr-un exces de draci ...am luat altul ca la scoala ii trebuie, acasa insa nu are voie.
Mie nu imi place cum functioneaza scoala elementara, am spus-o mereu dar nu fac comparatii aberante cu Ro ca stii tarile astea doua nu prea au nimic in comun...De fapt eu in Germania as vrea sa mi scolesc copiii daca as avea sansa...in alta viata .

mikaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 7:35 PM
Nivel

La gradi temele ne par noua simbolice insa pt nivelul lor de intelegere temele devin corvoada, mai ales ca attention span e de scurta durata, oare cum e considerata clasa 0 in Ro, e gradinita sau nivel primar? IXL incanta ochii cu imagini, culori si sunete, scoala salveaza banii dati pe hartie si copacii din paduri iar noi salvam banii dati pt ore de calculator separate. Nepotii mei sunt intr-a 2a si a 3a, cei din scoala primara, o nepoata in liceu intr-a 9a si una intr-a 7a, plus o bucata cumnata profa de istorie la clasa a-7a si un popa in familion chitara hohot hohot hohot

Auzi si tu, cu ciocanelul de snitele la calc hohot Big Laugh
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 20, 2013 7:56 PM
Nivel

In cl 2-3 sunt mici ,nu au voie .Sa nu cadeti in plasa cu minicalc , e foarte periculos.Eu faceam snitele ,Dia facea teme in living cand arunc un ochi pe ea si o vad ca face 3x9 la butoane ...atunci l-am pocnit ,exact ca pe un snitzel.Copilul stie tabla inmultirii dar nu stie ca o stie ,o ia pe scurtatura daca il lasi .I -am zis,iti trebuie doua secunde sa cauti in propriul cap 3x 9 ...si chiar la 24 x 32 te costa patru secunde sa pui pe hartie unele sub altele ...deci cine pe cine pacaleste , tu pe tine insati ca o sa ai in cap o mamaliga cenusie.NuImiPasa
IXL folosesc eu si Dia, astia mici nu au voie ,fiecare cu piticul luiras
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, March 20, 2013 10:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
la clasa 0 in Romania se face exact ce se facea in gradinita la grupa pregatitoare, au mutat doar locatia, de la gradi la scoala, nu exista sistem de notare cu catalog.

s-a mai schimbat cate ceva si in Romania, materia nu mai e chiar asa stufoasa.
examenul de capacitate la final de clasa a VIII a mi se pare mult mai simplu acum, decat cel de admitere in liceu pe care l-am sustinut noi. la limba romana nu se mai invata pe dinafara comentariile literare interminabile. trebuie sa stii doar genuri literare si sa exemplifici din operele studiate. doar gramatica a ramas aceeasi.
in liceu se studiaza in functie de profil, la un liceu economic au de ex 2 ore de mate pe saptamana, nu 6 cum aveam eu, fizica si chimie doar in clasa a IXa. s-a mai cernut din materie.

partea proasta ca inca se pune baza pe capacitatea de memorare si reproducerea cu strictete a manualelor, uneori chiar si la nivel universitar. stam prost tare la libera exprimare si initiativa.
t-mihaela
Scris: Thursday, March 21, 2013 1:23 AM
Nivel

Lilly of the valley wrote:
la limba romana nu se mai invata pe dinafara comentariile literare interminabile. trebuie sa stii doar genuri literare si sa exemplifici din operele studiate..

Aleluia, vesti bune.Comentariile alea...Vai ce risipa de timp,cat toceam la ele plans
shirel
Scris: Thursday, March 21, 2013 8:42 AM
Nivel

t-mihaela wrote:

Aleluia, vesti bune.Comentariile alea...Vai ce risipa de timp,cat toceam la ele plans

Mie imi placeau taaare si eram si foarte buna la ele scriam paginii intregi de comentarii de se saturau profi sa le citeasca!Daaa dar oricum era pierdere de timp si fara nici un sens educativ.
bulibuli
Scris: Thursday, March 21, 2013 5:51 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Pe mine ma apuca stresul cand citesc aici.. oare unde o sa-mi trimit copilul la scoala? Cred ca trebuie deja sa ma interesez, anul asta de gradi si la anul de scoala.. Auzi, sa intri cu pile si interventii, cu 2 ani inainte la o invatatoare.. ca mai apoi sa constati ca fac din clasa 1 mai mult decat poate duce. Sincer, nu vreau sa-l vad stresat si surmenat. Si cred ca o sa-l dau la o scoala din zona noastra sau pe langa job. Sper sa nimeresc si o invatatoare buna, sa-l faca sa-i placa scoala, nu sa aiba cosmaruri. Mi-as dori o invatatoare tanara, de care sa fie indragostit si sa i se faca dor in vacante, sa-l modeleze cu duhul blandetii... nu stiu, nu cred ca e genul de copil care s-ar adapta bine la un sistem prea dur. Cred ca ar fi un esec, ar uri scoala dupa cativa ani... am vazut copii care, datorita asteptarilor prea mari si constrangerilor au esuat in final. Nu mai bine sa-l lasi intr-un ritm normal, dupa puterile lui, sa invete de placere si sa mearga cu drag la scoala?!
Maria & Mario
Scris: Thursday, March 21, 2013 6:55 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Miha , ciocanelul de snitele e tareeeee Clap
Cred ca difera bine sisteme de invatamant si nu numai de la tara la tara ci si in aceeasi tara alcool

Noi ne facem temele relativ rapid si fara ajutor ( deocamdata )! La 7 ani stie toata tabla inmultirii , plus diviziunile aferente ( cati 3 in 27 ?) , fara ajutor Clap si am trecut la Grid Table .... adica long multiplications .....Adunari cu sute , unele sub altele deocamdata, Ceva fractii , masuri si submasuri ( kg, g , m , cm - etc ), forme geometrice , corpul omenesc etc
Citit = aici au stages - Maria e la 16 ( aferent year 6 ) si citim in fiecare seara apoi facem rezumat ...
Spellings - tot felul , pe grade de dificultate si aici .... testati la scoala saptamanal !
Compuneri cu termeni dati sau dupa imagini ..... cat de stufoase se poate alcool

Scoala se alege in functie de arondismentul in care locuiesti - de unde si mutatul in functie de scolile bune ! alcool Criterii muuulte de accept .... Daca nu bifezi, accepti ce ti se ofera Bye2
mikaela
Scris: Thursday, March 21, 2013 8:10 PM
Nivel

Maria & Mario wrote:
Scoala se alege in functie de arondismentul in care locuiesti - de unde si mutatul in functie de scolile bune ! alcool Criterii muuulte de accept .... Daca nu bifezi, accepti ce ti se ofera Bye2

Ooo, da, o intreaga nebunie si cu asta, cu cat e scoala mai buna, cu atat e zona/districtul mai bun, cu atat pretul caselor e mai mare si taxele la fel. Daca nu, poti alege pt scoli particulare, eu nu-mi permit scoala particulara, am noroc ca stau in zona buna cu scoala si liceul bun Hands angel
kali
Scris: Friday, March 22, 2013 9:40 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
bulibuli wrote:
Pe mine ma apuca stresul cand citesc aici.. oare unde o sa-mi trimit copilul la scoala? Cred ca trebuie deja sa ma interesez, anul asta de gradi si la anul de scoala.. Auzi, sa intri cu pile si interventii, cu 2 ani inainte la o invatatoare.. ca mai apoi sa constati ca fac din clasa 1 mai mult decat poate duce. Sincer, nu vreau sa-l vad stresat si surmenat. Si cred ca o sa-l dau la o scoala din zona noastra sau pe langa job. Sper sa nimeresc si o invatatoare buna, sa-l faca sa-i placa scoala, nu sa aiba cosmaruri. Mi-as dori o invatatoare tanara, de care sa fie indragostit si sa i se faca dor in vacante, sa-l modeleze cu duhul blandetii... nu stiu, nu cred ca e genul de copil care s-ar adapta bine la un sistem prea dur. Cred ca ar fi un esec, ar uri scoala dupa cativa ani... am vazut copii care, datorita asteptarilor prea mari si constrangerilor au esuat in final. Nu mai bine sa-l lasi intr-un ritm normal, dupa puterile lui, sa invete de placere si sa mearga cu drag la scoala?!

Nu trebuie s-o iei chiar asa. Bibi e inca mic... nu poti aprecia foarte bine modul in care va evolua ca personalitate.

Vezi, dupa cum spun si fetele din afara, la noi e un avantaj faptul ca-ti permiti - inca - sa alegi scoala si invatatorul.

Ideea e urmatoarea: fiecare parinte cunoaste capacitatile propriului copil si va alege in consecinta. Ori ca e tipul care trebuie motivat si incurajat ori ca trebuie captat si ghidat, intotdeauna parintele se va orienta catre persoana care ii este potrivita sa-l modeleze.

Oricum, ai tras niste concluzii partial gresite.
1. Da, mi se pare ok sa nu lasi la intamplare omul pe mana caruia ajunge copilul mai ales daca ai posibilitatea sa alegi.
2. Cel putin mie nu mi s-a intamplat sa constat ca materia la cls. I e mai stufoasa decat poate duce copilul. Ca mi se pare mie, ca adult, ca sunt prea multe cerinte in comparatie cu ce faceam noi la aceeasi varsta sau ca am o problema cu sistemul de invatamant ori cu societatea in care traim, e strict problema mea. Copiii o iau ca atare in ritmul impus de la inceput. Acesta e stabilit de comun acord cu parintii si se poate ajusta pe parcurs.
3. Nu sunt stresati si surmenati. Dupa cum spuneam, termina temele in max. 2 ore cu tot cu dictare si citire, deci asta inseamna ca la 12 ies de la scoala, zilnic intre orele 15.30 si - max. - 17.30 fac lectii, dupa care au program de voie.
4. Le place la scoala, le e drag de doamna. Inca nu au avut ocazia sa li se faca dor de ea, vacantele fiind mici, dar au vizit-o de sarbatori din dorinta proprie.
5. Nu, nu cred ca e mai bine sa-l lasi pe copil sa se descurce dupa puterile lui. E ca si cum l-ai limita, in primul rand ca nu ai de unde stii care sunt si pana unde duce capacitatea lui ( cu atat mai mult cu cat copilul prefera comoditatea si va prefera sa lucreze la un nivel scazut daca i se da ocazia ). E normal sa-i dezvolti dorinta de a evolua si de a se autodepasi.

Vei vedea cum in timp iti vei schimba modul de gandire... ai timp sa-ti faci probleme cand va fi cazul - acum e prematur.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.