Temele pentru acasa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Monday, March 18, 2013 5:22 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Kali, nu pot sa nu-ti dau dreptate, dar am niste intrebari fara sa vizez pe nimeni.Se pare ca de cand nu mai lucrez eu in invatamant (aproape 13 ani) multe lucruri s-au schimbat.
In primul rand, cum apreciem cand o invatatoare este foarte buna? Care sunt criteriile dupa care este categorisita: dupa auzite/ recomnadare, elevi olimpici, etc?Eu stiu din surse foarte sigure, invatatoare care sunt considerate foarte bune la noi in oras, si totusi , unele dintre ele, nu si-au ocupat postul pentru ca erau eleve foarte bune(ma refer la repartia posturilor), nu au participat la concursuri, au lucrat in oras datorita transferarilor anuale ( a se citi banilor) si , dintr-o data, se laudau cu un post permanent in oras.
Ziceai ca inscririle la invatatoarea preferata se fac cu 2 ani inainte.Atunci cum isi selecteaza elevii caci imi imaginez ca nu ii ia pe primii 22 de copii inscrisi si nici nu cred ca acestia dau nu stiu ce teste de capacitate.
M-ar interesa sa stiu ce lucreaza copiii de clasa intai care sunt la o invatatoare de pretentii.Ce fel de exercitii si probleme?

Aici, daca vrei scoala cu pretentii, inscrii copilul la scoala particulara, asta insemannad cheltuieli cam de 2000 de euro pe luna.Dar, din cate stiu eu, lucreaza dupa aceleasi manuale ca si copiii din invatamantul public.Clasa din care face parte Ale este o clasa cu copii foarte buni cu mici exceptii(zic maestrele ei)si se vede pentru ca lucreaza mult in plus, in afara manualului.Dar asa s-a nimerit, noi nu putem alege invatatoarea preferata.
Sincer, ma ingrijoreaz de ce s-ar intampla daca as fi nevoita sa ma intorc in tara.Felul de predare este atat de diferit, cerintele la fel.Ceea ce aud la voi ca fac in clasa intai e diferit de ce se face aici.Fiica-mea nu cred ca a auzit inca de ecuatii, desi eu i-am dat asemenea exercitii sa vad daca o duce capul sa le rezolve.
In schimb la gramatica a invatat conjugarea verbelor la 4 din cele 8 timpuri ale verbului.Plus a unor verbe neregulate.
Lilly of the valley
Scris: Monday, March 18, 2013 6:20 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Cred ca raspunsul la intrebare e mai potrivit aici
bereea
Scris: Tuesday, March 19, 2013 8:07 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Lilly of the valley wrote:
La mate am terminat materia din programa. Tinand cont ca majoritatea copiilor exceleaza la calculul matematic si la cererea multor parinti, invatatoarea a dorit sa lucreze si altceva. Astfel au avut ca tema pt acasa (dupa ce au lucrat in clasa exercitii asemanatoare): stiind ca a=41, b=a+14, c=b-33, calculati: (a+c)-b=?.
Insa azi era invazie de parinti in jurul catedrei. Cum a putut doamna sa le dea la tema un astfel de exercitiu?

Eu nu am nimic impotriva.

Vi se par atat de dificile, incat chiar daca i se explica la clasa copilului, nu le-ar putea rezolva? Multi parinti au sarit arsi ca sunt mult prea grele.

Ieri, cand am ajuns acasa am chemt-o pe fiica-mea si i-am dat sa rezolve acest exerciziu.La urma urmei are 8 ani, cat un copil de clasa a II-a si nu au rezolvat niciodata acest gen de exercitiila scoala.L-a rezolvat corect, desi nu a stiut sa-l rezolve ca o ecuatie ci a venit direct cu rezultatul final, restul socotind in cap.Serios ca ma simt usurata.
ligia27
Scris: Tuesday, March 19, 2013 8:30 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2010
cand aud de teme acasa mi se ridica parul in cap. nu vreau sa mai aud de eleNuImiPasa NuImiPasa NuImiPasa .

sa va dau un exemplu : de vineri pentru luni baiatul meu in clasa 1 a avut de rezolvat 90 de exercitii din culegere de la clasa, 10 pagini din paralela 45 din 2004( de la pag 90-100 deci nu mai avem mult si terminam culegerea.Bye2 ). asta doar la matematica . si de joi pana azi la citire 5 pagini de scris in caietul de tip 1 ( de copiat cuvinte si propozitiile de la grupul litere "ge" si din culegerea de citire 2 scurte povestioare). si o poezie de 3 strofe de invatat.

si pentru ca a fost obraznic suplimentar 100 de pagini de citit in 2 sapt.

oare ce ii va da de scris in vacanta de vara..........stopnervi nervi nervi .

voua tot asa de mult va da de scris?
precizez ca exercitiile au fost rezolvate pe culegeri.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, March 19, 2013 9:03 AM
Nivel

nu e chiar exagerat tinand cont ca sunt teme pe we si in plus a scris pe culegere si nu toate sunt atat de dificile, dar ma intreb unde a avut loc sa scrie rezolvarea la pb pt ca nu la toate ex este spatiu pt rezolvare?

mi se pare de domeniul fantasticului 100 de pagini de citit, indiferent de marimea fontului si nr de randuri pe pagina, abia la clasa a III a, a IV a se poate vb despre nr de pagini citite.
g_miha73
Scris: Tuesday, March 19, 2013 10:40 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/17/2011
Ligia27... mie mi se pare exagerat de mult, la matematica ma refer! In week-end copii trebuie sa se relaxeze! Invatatoarea voastra nu e normala la cap.
Cu cititul celor 100 de pagini... la fel. Eu zic ca ar trebui sa aveti o discutie cu d-na... Argue
TatyKS
Scris: Tuesday, March 19, 2013 3:30 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
ligia27 wrote:
cand aud de teme acasa mi se ridica parul in cap. nu vreau sa mai aud de eleNuImiPasa NuImiPasa NuImiPasa .

sa va dau un exemplu : de vineri pentru luni baiatul meu in clasa 1 a avut de rezolvat 90 de exercitii din culegere de la clasa, 10 pagini din paralela 45 din 2004( de la pag 90-100 deci nu mai avem mult si terminam culegerea.Bye2 ). asta doar la matematica . si de joi pana azi la citire 5 pagini de scris in caietul de tip 1 ( de copiat cuvinte si propozitiile de la grupul litere "ge" si din culegerea de citire 2 scurte povestioare). si o poezie de 3 strofe de invatat.

Exagereaza fff mult , nu mult ... sa fim seriosi ... cum d-abia asteptam noi week-end-ul, asa asteapta si ei mititeii yes . Nu face decat sa-i epuizeze mai mult decat sunt . Sfarsitul de saptamana este pentru plimbari cu familia, relaxare, odihna, activitati sportive si putine teme ca sa nu-si piarda exercitiul.
Daar 90 tunete
In acest ritm inseamna ca nu am mai iesi din casa cry .
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, March 20, 2013 9:28 AM
Nivel

ligia27 wrote:

nu e chiar exagerat tinand cont ca sunt teme pe we si in plus a scris pe culegere si nu toate sunt atat de dificile, dar ma intreb unde a avut loc sa scrie rezolvarea la pb pt ca nu la toate ex este spatiu pt rezolvare?

mi se pare de domeniul fantasticului 100 de pagini de citit, indiferent de marimea fontului si nr de randuri pe pagina, abia la clasa a III a, a IV a se poate vb despre nr de pagini citite.

ce e ingrosat pot sa jur ca nu era cand am citit eu postarea, daca gresesc imi cer mii de scuze.
aurishta
Scris: Wednesday, March 20, 2013 9:37 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
g_miha73 wrote:
Ligia27... mie mi se pare exagerat de mult, la matematica ma refer! In week-end copii trebuie sa se relaxeze! Invatatoarea voastra nu e normala la cap.
Cu cititul celor 100 de pagini... la fel. Eu zic ca ar trebui sa aveti o discutie cu d-na... Argue
Eu as rezolva mai simpluras L-as pune sa faca atat cat poate si pentru restul i-as transmite d-nei ca tema a depasit puterea de concentrare a copilului. Am facut-o de multe ori si tineras In plus, si copilul se simte protejat, nu suprasolicitat.
ligia27
Scris: Wednesday, March 20, 2013 9:49 AM
Nivel

ce e ingrosat pot sa jur ca nu era cand am citit eu postarea, daca gresesc imi cer mii de scuze.

era scris. nu ai observat tu.
ligia27
Scris: Wednesday, March 20, 2013 9:50 AM
Nivel

aurishta wrote:
Eu as rezolva mai simpluras L-as pune sa faca atat cat poate si pentru restul i-as transmite d-nei ca tema a depasit puterea de concentrare a copilului. Am facut-o de multe ori si tineras In plus, si copilul se simte protejat, nu suprasolicitat.

sa stii ca voi incerca si varianta ta. multumesc de sfat.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, March 20, 2013 9:54 AM
Nivel

ligia27 wrote:

era scris. nu ai observat tu.

imi cer scuzeangel
aurishta
Scris: Wednesday, March 20, 2013 10:22 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
ligia27 wrote:

sa stii ca voi incerca si varianta ta. multumesc de sfat.
Cu placereCheek Kiss Chiar daca la inceput va fi putin vexata, curand isi va da seama ca nu merge asa. Eu am luat mereu masuri protective cand mi s-a parut exagerat si am afirmat-o deschis, la sedinte sau in discutii particulare cu invatatorii, profesorii si directorul. Mi-am argumentat deciziile si nu am intampinat niciodata probleme cu copiii.
Cris-DL
Scris: Wednesday, March 20, 2013 11:01 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
ligia27 wrote:

sa va dau un exemplu : de vineri pentru luni baiatul meu in clasa 1 a avut de rezolvat 90 de exercitii din culegere de la clasa, 10 pagini din paralela 45 din 2004( de la pag 90-100 deci nu mai avem mult si terminam culegerea.Bye2 ). asta doar la matematica .

Exagerat!!!! Nici fii-mea, care e clasa II-a nu are atat... si pentru copil e we. si nu trebuie sa si-l petreaca numai facand teme!
Si eu as sta de vorba cu invatatoarea; chiar s-a si discutat acesta problema la sedinte si d-na a mai redus din ele.
kali
Scris: Wednesday, March 20, 2013 11:13 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
ligia27 wrote:

Si? Le-a facut?

Invatatoarea copiilor mei spune ca la varsta asta temele nu ar trebui sa depaseasca 1 h jumatate/zi. Bine, tinand cont ca si capacitatile copiilor difera, ma gandesc ca exista unii pentru care e simplu pe cand altii mai intampina dificultati - insa cu tot cu ele, nu cred ca depasesc 2 ore.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.