Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Li se mai dau copiilor teme pentru acasa? In fiecare zi? Sunt obligatorii? Ce anume li se da? Vi se pare ca au mult de scris/citit/invatat? Cat timp petrec facandu-si temele?
K are teme in fiecare zi desi e in kindergarten -grupa pregatitoare- si sta la scoala pana la 3:40 zilnic. Nu are de scris zi de zi, dar la 2 zile le da ori litere si cifre, ori fise din caietele de lucru pt acasa. In ultimul timp au avut si 6 pagini de pe o zi pe alta, la care petrecem cam o ora facandu-le . In zilele cand nu le da de scris, le da de ex sa gaseasca in casa sau afara un numar de obiecte care incep cu litera pe care-o dezvolta in saptamana aia, obiecte care sunt de o anumita forma, culoare, sau sa deseneze ceva despre un eveniment din saptamana aia, sa citeasca, sa invete sa numere pe sarite, din 10 in 10, sa recunoasca numere pana la 100, individuale, nu puse intr-un sir s.a. Un alt exemplu de tema cica: sa exerseze sa-si lege sireturile singuri (ca sa scape ei de-o grija mai repede) sau sa invete pe de rost numarul lor de cont de 10 cifre de la cafeterie (cata lene au in ei!!! ce greu o fi sa se uite dupa nume intr-un calculator!). Mie una mi se pare ca au multe teme de facut de acum de la 5 ani. Mai incolo cat o sa le dea daca de acum ii incarca asa? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Alessandra e la program prelungit si are teme pentru acasa doar la sfarsit de saptamana.Si atunci nu sunt foarte multe.De obicei 3-4 pagini la matematica si 2-3 la italiana.Tema o face cam in 15-20 de minute. Am observat ca deseneaza foarte mult atat de manulae , cat si in caiete.au invatat vocalele deocamdata , dar au de scris doar cate 1 rand de litera (mare si mica). |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ionut are teme doar de luni pana joi,vineri este zi de joaca.Ca tema au sa scrie cuvinte si sa citeasca carti.Alt exemplu de tema ,sa faca impreuna cu parintii jocuri de matematica,din plastelina sa formeze litere cu care sa formeze cuvinte,sa scrie (intr-un caiet special)traducerea in romana a cuvintelor date in engleza,dupa ilustratii...pentru azi a avut o tema despre mediul inconjurator,deosebirile dintr-e copaci,frunze,seminte,conuri...etc si tema este practica,adica in mijlocul naturii...maine va duce "roadele"culese, la scoala
Madalina,inca nu are teme |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Daria mi-a venit cu tema ca m-am crucit. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| S-ar putea ca postul acesta sa fie raspunsul la intrebarile si framantarile mele referitoare la gradinita la care merge Victor. Credeam ca nu e atat de important dat fiind faptul ca oricum stie multe de acasa. DAr acum realizez ca nu e destul...e nevoie de operare cu achizitiile pe care le are. Ce folos ca citeste cursiv sau ca numara singur pana la 100 daca lucrurile astea nu se sistematizeaza prin activitate gradata.....hm....hm...ce semne de intrebare imi pun. |
|
| Sousourel, la americani e foarte diferit de cum e in tara. Ceea ce faceti acasa separat de scoala, este tot un exercitiu de invatare. Eu fac in plus acasa, ghidata de ceea ce fac la scoala si putin inainte chiar, ca astia ii baga-n toate sa se acomodeze de pe acum. Ce ma nedumereste pe mine aici e ca la teste nu ti se spune exact ce ai de invatat, cum se face in tara: ai de invatat lectiile asta si asta, trebuie sa stii asta si asta, din cartea asta si asta, paginile x-z...nuuu, aici testele se dau pe ce stie deja copilul, din toate sursele, nu numai ce invata de la scoala, ci tot ce a acumulat pana atunci. Cand am intrebat-o pe invatatoare ce sa invete pt test, a ramas surprinsa si mi-a scris inapoi ca nimic, copiii au invatat mult timp pt el si sunt pregatiti sa dea testul fara sa faca pregatire acasa in mod special . Dupa ce m-am uitat pe foile de la test la conferinta pe care-am avut-o cu ea, am vazut ca nici nu se putea sa ne pregatim in special in prealabil, ca efectiv testul e atat de complex si liberal, total diferit de cum eram obisnuita. Sa va clatiti ochii cu ce se cere si ce teste se dau aici la scolarii piticotzi http://pals.virginia.edu/. Din clasa a 3-a dau SOL, alta mancare de pesthte si testu' asta .
Mihaela, ce fel de teme are Daria? Ca timp, cat petreceti efectuandu-le?
Ingerash, asa e si aici, temele scrise sunt alternate cu temele practice.
Bereea, temele de weekend pe care le are Ale sunt rezonabile, nu plictisesc copiii ca nu petrec mult timp facandu-le. Cand o apuca pe invatatoarea noastra sa le dea 6-7 pagini pt a doua zi, in ziua aia e clar ca intram in noapte facandu-le, se lasa cu miolaieli si ton ridicat, pauze, uneori time-out, ca dom'soara se plictiseste cand vede cate are de facut, se moshcaie si se frichineste, le face intr-o doara, ca ma apuca nervii pe ea. Si cica la noi tema pt acasa nu e obligatorie (asa zice regula la scoala noastra si invatatoarea nu trebuie sa puncteze copiii tinand cont cine si-a facut-o mereu si cine nu), da' daca n-o face si nu facem si-n plus, la teste nu ia scorul care trebuie . Engleza e mai dificila la vocale si consoane, au invatat deja care si cate sunt la gradi, au facut din nou la scoala, acum vad ca lucreaza si la subcategorii: consoane hard si soft :008: , vocale lungi si scurte , vai de capul meu ca nici eu nu stiu sa le pronunt cum trebuie, care cum e, invat cot la cot cu ea . |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bun venit in club !
Maria a inceput cu teme pentru acasa de anul trecut , lb engleza , citit ! Si au inceput cu litere , pana la pagini intregi ! Acum avem zilnic teme pentru acasa : 1. de citit acasa o carticica din modulul la care a ajuns . Ex : Scufita rosie , cap coada , 30 de pagini , carticica cu imagini ! 2. 4 cuvinte , de invatat , dupa dictare , sa le scrie corect ( in fiecare joi test dictare din ce invata in saptamana respectiva ) 3. adunari si scaderi cu cifre ...... si amestecate insa si asocieri.... ex : 3+2=5 insa si unu si cu unu , doi , doi si cu doi , etc .... prin asociere ..... crescator si descrescator ..... si jocuri cu multimi ..... Cam o ora zilnic sunt temele Mariei !
Si tinand cont ca stam impreuna 3 , 4 ore pe zi .... toti 3
|
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| delfinasa wrote:[color=green]Mihaela, ce fel de teme are Daria? Ca timp, cat petreceti efectuandu-le?
Delfinasa, Daria vine acasa cu o hartie sau doua cu exercitii grafice.Trebuie sa traseze cercuri ,bastoane ,linii etc.Si am primit bilet sa o invat sa-si scrie numele ceea ce eu nu fac ca nu coincide cu principiile mele ,numele se scrie facand analiza fonetica nu asa sa ma aflu in treaba ca am copkil destept si-si scrie numele.Deci cum spuneam foile astea de la scoala sunt bagate in tipla de plastic si peste plasticul asta Daria tre sa traseza cu marker liniile si ce mai are acolosi sa stearga ( se sterge usor pe plastic) si iar sa faca tot asa pana face corect . |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Maria & Mario,la anul vor fi zecimale adunate si scazute,cam asa face Ionut si exercitiile le mai rezolva si invers ,ex.20=10+10... Uneori stau si ma gandesc ce faceam eu la varsta lui la scoala,faceam bastonase,litere,cifre...el aduna zecimale si citeste poveste,propozitii...alta generatie! |
|
| Oana, Ingerash, astia nu se gandesc ca principala ocupatie a unui copil e sa se joace. Pe bune, dupa mai bine de o jumatate de zi petrecuta la scoala, o ora de lectii acasa, cat ii mai ramane sa se joace, cat sa manance, cat sa se pregateasca de culcare? Daca mai face si un curs de nu stiu ce, aleluia, ziua devine prea scurta si pentru saracul copil, nu numai pentru parinti .
Mihaela, si aici se cere sa stie sa-si scrie numele inca de cum pun piciorul in gradinita, chiar daca copilul nu stie sa scrie bine toate literele. Aiurea rau mi s-a parut si mie la inceput, dar m-am luminat de ce se cere memorarea si scrierea datelor de identitate (nume, data nasterii, adresa, tel) de la o varsta asa mica: safety! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| La mate am terminat materia din programa. Tinand cont ca majoritatea copiilor exceleaza la calculul matematic si la cererea multor parinti, invatatoarea a dorit sa lucreze si altceva. Astfel au avut ca tema pt acasa (dupa ce au lucrat in clasa exercitii asemanatoare): stiind ca a=41, b=a+14, c=b-33, calculati: (a+c)-b=?. Insa azi era invazie de parinti in jurul catedrei. Cum a putut doamna sa le dea la tema un astfel de exercitiu?
Eu nu am nimic impotriva.
Vi se par atat de dificile, incat chiar daca i se explica la clasa copilului, nu le-ar putea rezolva? Multi parinti au sarit arsi ca sunt mult prea grele. |
|
| Pentru ce clasa? |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/17/2011 Mesaje: 46
| eu zic clasa a.I.a sau a.II.a ... ceva de genul asta a facut si baiatul meu care e intr-a II.a |
|
| Pentru clasa intai poate e putin complicat, dar nu imposibil. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Karina face multe exercitii de genul asta la clasa I dar cu valori mai mici ale necunoscutelor ! Nu le vad complicate tinand cont ca valoarea lui a este data.
Depinde mult si ce a facut doamna cu ei pana la acesl exercitiu. Daca dintr-o data s-a apucat sa fac cu ei asemenea exercitii, normal ca parintii s-au sesizat! |
|
|