Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| taki wrote:
Nu prea conteaza sistemul de înva?amânt!
Ba da! Acum se practica sistemul turbo! Mult, complicat, foarte multe informatii care depasesc pragul culturii generale, obsesie pentru competitivitate, iar rezultatul este ca sunt multi absolventi de liceu care citesc silabisit si scriu cu mari greseli de ortografie, care nu stiu sa se exprime corect romaneste, care nu deschid in veci vreo carte, care presupun ca faraonii au fost contemporani cu Napoleon si care cauta Brazilia prin Asia! Si, crede-ma, nu exagerez. Am copii intre 3 si 19 ani, locuiesc in Bucuresti, nu la Cuca Macaii, si cu tristete am constatat cele spuse mai sus! Nu vorbesc de "varfuri", ci de cei de la mijloc in jos care sunt multi! Copiii care pierd trenul in vartejul programei scolare trag cu greu ca sa se mentina pe linia de plutire. Dar, scuze, intru deja in alt subiect Si, , ca sa nu fiu complet off-topic, nu sunt adepta trandaviei de vara, chiar incurajez copiii sa aiba diferite activitati, dar NU temele de la scoala, asta aduce asupra lor un stres inutil si le strica bucuria pe care orice copil o are in vacanta! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Daria care este la clasa zero,are deja teme pt vacanta.Fise bineinteles,de citti doua povesti si de povestit la scoala dupa. AUurishta are dreptate.Totul se invata intr un ritm alert in zilele noastre.Pai copii de 6-7 ani,de la clasa 0,citesc din carti si scriu dupa dictare(cu litere mari).Eu nu mi aduc aminte sa fi scris la 6 Pe Daria,uneori o simt cam impovarata.A avut in vacanta de primavara de transcris o povestioara dintr o carte pe un caiet.Va zic sincer ca mai pierdea cuvantul,sarea randul,daca n as fi fost langa ea ar fi gresit!Si noi vrem in vacanta sa lucram jumate de ora pe zi,macar la 2-3 zile.Si o vom face sub forma de joaca doar sa mentinem proaspete informatiile acumulate in timpul anului scolar.La sedinta acum,ne au propus niste caiete speciale de teme pt vacanta.Nu stiu cum sa mai faca niste bani asa ca noi parintii le am refuzat! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Noi nu facem teme in vacanta nici obligatorii nici neobligatorii,avem lucruri mai importante de facut E adevarat ca la inceperea scolii nici unul nu mai stie cat fac 2+2 dar isi amintesc pe parcurs
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Noi inca nu am primit nimic ptr vacantza mai avem timp ,normal ca ceea ce trebuie sa facem vom face si asta fara nici un stress lui Eden chiar i face mare placere sa faca temele deocamdata si mai mereu chiar isi gaseste cate ceva in plus de facut prin exercetiile ptr clasa intai de pe net!Dar binenteles ca vacantza este ptr distractii la maxim si eu una chiar astept! (cu toate ca nu am nimic planuri) |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| t-mihaela wrote: E adevarat ca la inceperea scolii nici unul nu mai stie cat fac 2+2 dar isi amintesc pe parcurs Daaaa, voiam sa spun si asta! Si ce daca uita? Isi amintesc ei, nu e musai sa fie "ceas" la predictive! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| t-mihaela wrote:Noi nu facem teme in vacanta nici obligatorii nici neobligatorii,avem lucruri mai importante de facut E adevarat ca la inceperea scolii nici unul nu mai stie cat fac 2+2 dar isi amintesc pe parcurs
cautam sa iti dau "like" Noi am cumparat niste caiete de vacanta, recomandate, nu impuse de doamna invatatoare. Asi vrea sa lucreze mai mult la cunoasterea limbii romane, inca citeste pe litere, dar la matematica a trecut si la inmultiri, asa ca ii place lui |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| taki wrote: Cânta foarte bine la pian, dar ei fac muzica la scoala si invata sa cânte la ce instrumente î?i aleg la începutul anului ?colar!
In ce mod studiaza pianul la scoala: au lectii individuale sau in grup? Si noi trebuia sa studiem un instrument la scoala , la alegere intre pianina si flaut, dar n-au fost de acord toti parintii din pacate. Scuzati off-topicul. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| in vacanta un copil ar trebui sa lucreze atat cat sa nu uite, eventual sa recupere din lacune, daca le are, iar daca citeste si din placere e cu atat mai bine. important e sa adaptezi volumul si dificultatea exercitiilor la fiecare copil in parte.
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Alice are pentru vacanta un caiet de vacanta destul de maricel la romana, iar la mate, au de lucrat o culegere (vreo 70 pagini ). Ea a trecut acum in clasa a 6-a...
Andrei are la romana de citit 5 povesti si de copiat din fiecare poveste cate 1 fragment de 1 pagina pe un caiet tip 2 plus un caiet de vacanta cu exercitii de romana, mate si cunoasterea naturii...
Sa vedem cand o sa apuce sa le faca pentru ca sunt destul de mult timp plecati (ba in tabere, ba in concediu cu bunica, ba cu noi in concediu...) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Dar ce lecturi de vacanta vi s-au indicat? Ma intereseaza în special la clasele mici (1 - 2).
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Le transcriu eu cand ajung acasa - insa sunt ataaaat de multe!! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| AdrianaC wrote:Alice are pentru vacanta un caiet de vacanta destul de maricel la romana, iar la mate, au de lucrat o culegere (vreo 70 pagini ). Ea a trecut acum in clasa a 6-a... .)
Deci practic nu au vacanta . |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Da, cam asa... mai ales ca au si planuri pentru vacanta, fiecare merge cate 1 saptamana in tabara, apoi merg amandoi o saptamana la Vila Bran, in Bran, cu bunica, apoi 2 saptamani la mare... posibil si 1 saptamana cu bunicii din partea lui Tzepii la salina in Praid...
Cred ca le mai raman vreo 5-6 saptamani in care nu fac nimic... dar in care vor trebui sa isi faca din teme |
|
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Am gasit pe net o lista cu lecturile recomandate copiilor de cls. 1. Daca mai aveti ceva in plus.....vreau si eu, please....
Nr. Crt. Titlul Autorul 1. Povesti Ion Creanga 2. Poezii George Cosbuc 3. Când stapânul nu-i acasa. Marinimie Emil Gârleanu 4. Poezii Mihai Eminescu 5. Basme Petre Ispirescu 6. Într-o zi când lucram. Face orcine ce vrea Ana Blandiana 7. Cântec de primavara St. O.Iosif 8. Bunicul. Bunica. Neghinita. Palatul de clestar B. St. Delavrancea 9. Câti ca voi ! Balada unui greier mic George Topârceanu 10. Scufita rosie. Motanul încaltat Ch. Perraul 11. Alba-ca Zapada. Cenusareasa.Frumoasa din.. Fratii Grimm 12. Muzicantii din Bremen. Hansel si Gretel. Prichindel.. Fratii Grimm 13. Fetita cu chibrituri. Soldatelul de plumb. Ghiocelul.. H. Ch. Andersen 14. Omul de zapada. Ratusca cea urâta H. Ch. Andersen 15. Pinocchio. Hanul Racul Rosu. Carlo Collodi 16. Frumoasa si bestia. Basm popular. Cei trei purcelusi J.M. Beaumont
|
|
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Vin si eu aici, cu ajutor
Lecturi suplimentare -> Clasa I :
Greierele si furnica - Jean De La Fontaine Gandacelul - Elena Farago Ana si albina - Paul Anghel Gospodina - Otilia Cazimir Iarna - George Cosbuc Capra cu trei iezi - Ion Creanga Punguta cu doi bani --------------- Ursul pacalit de vulpe --------------- Cand stapanul nu-i acasa - Emil Garleanu Somnoroase pasarele - Mihai Eminescu Cati ca voi - George Toparceanu Bunica - Barbu St. Delavrancea Bunicul --------------- Fluierul fermecat - Victor Eftimiu Alba-ca-Zapada - Fratii Grimm Scufita Rosie - Ch. Perrault Zdreanta - Tudor Arghezi O furnica --------------- O lacusta --------------- Proverbe,zicatori
Sursa : http://www.didactic.ro/materiale-didactice/87334_lista-lecturilor-suplimentare-clasa-i
Lecturi suplimentare -> Clasa a II-a :
Barbu ?tefanescu-Delavrancea - Bunicul ; Bunica Mihai Eminescu - Revedere; Copii eram noi amândoi Ion Creanga - Fata babei ?i fata mo?neagului; Povestea unui om lene?; Soacra cu trei nurori George Co?buc - Vestitorii primaverii; Noapte de vara Ion Luca Caragiale - Vizita ; D-l Goe Vasile Alecsandri - Bradul ; Porojan Ioan Slavici - Pacala în satul lui ; Flori?a din codru Emil Garleanu - Fricosul ; Caprioara ; Pui?orii Petre Ispirescu - Aleodor Imparat Basm popular - Zâna vulpilor Basm francez - Frumoasa din padurea adormita Basm flamand - Fiul unui maturar Basm maghiar - Ciobanul cu ochi stralucitori
Sursa : http://zambetulinimii.blogspot.ro/2013/02/lista-cu-lecturi-suplimentare-clasele.html |
|
|