Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Si Alice are un caiet pentru vacanta, desi atunci cand s-a pus problema sa il cumparam, unii parinti au strambat din nas, unii copii i-au zis doamnei invatatoare ca ce rost mai are sa lucreze in vacanta ca nu ii mai verifica nimeni ... Probabil la asa parinti, asa copii...
Alice lucreaza in fiecare zi cate putin din el, cat sa nu uite ce a invatat in clasa a IV-a si sunt incantata ca nu are numai romana si matematica, are si ceva educatie civica, stiinte ale naturii, istorie, etc...
O sa ii prinda bine cand o sa inceapa clasa a V-a sa nu fi pierdut complet contactul cu scoala... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| E important sa lucreze si-n vacanta pentru ca unele lucruri se fixeaza in "memoria de lunga durata" prin repetare,prin pastrarea contactului ,in plus orice profesor vede daca acsa s-au ocupat parintii de copil sau l-au lasat in voia celui de sus.Copiii au un program,se obisnuisc cu el si nu le mai e atat de greu cand incepe iar scoala |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| carla wrote:E important sa lucreze si-n vacanta pentru ca unele lucruri se fixeaza in "memoria de lunga durata" prin repetare,prin pastrarea contactului ,in plus orice profesor vede daca acsa s-au ocupat parintii de copil sau l-au lasat in voia celui de sus.Copiii au un program,se obisnuisc cu el si nu le mai e atat de greu cand incepe iar scoala Da, si eu consider ca e important sa lucreze si in vacanta, dar de aici si pana la exagerarile pe care le-am citit la topicul asta..e cale lunga. Pai cum sa-i ceri la un pusti de clasa a 3-a sa citeasca 50povesti si sa le faca rezumatul,sa faca o culegere de mate,zeci de propozitii la 3 limbi straine, sa citeasca cateva romane si astea toate impreuna intr-o vacanta?Mi se pare ceva incredibil!Pai ganditi-va cate carti cititi voi in concediu si cat dureaza dapoi un copil de vreo 10 ani..Nu zic sa nu faca nik pt scoala si sa stea calare pe calculator,dar ar trebui sa aiba ceva masura tot ce lucreaza si daca se poate sa fie placut, mai ales in vacanta. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Noi mai avem un pic pana la teme de vacanta....ani.... dar ce am citit aici ca ar fi teme de vacanta mi se pare ENORM, exagerat pentru un copil. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu ca parinte imi asum dreptul sa spun da sau nu temelor de vacanta. Deci daca ar da teme asa cum se plang unii parinti nu as lasa-o sa le faca si sa indrazneaca invatatoara sa zica ceva sau sa o noteze |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Corect Bereea, este dreptul nostru. Eu stiu o fetita care nu are de nici unele acasa si a terminat clasa a 5a cu 10, si e un copil de nota 100 si la scoala si in viata de zi cu zi, o placere sa mergi cu ea intr-un loc nou, o iau in fiecare an cu mine in concediu si ma binedispune, chiar daca e o grija in plus mai ales ca acum am si eu un copil mic. Pentru ea e o placere sa faca teme , si are multe activitati extrascolare, face dansuri populare, fluier si pian , e pasionata de pictura si mai are timp si de jucat cu papusile si copii de varsta ei. Nici invatatorii nu pot face o selctie, unuia sa ii dea teme si altuia nu, ca unul e mai bun ca altul.Oricum nu sunt de acord cu temele astea ca pentru un an intreg.Cred ca ar trebui sa fie un minim de teme , ceva de facut intr-o ora in fiecare zi, si daca unii vor sa faca mai mult , sa faca. |
|
| bereea wrote:Eu ca parinte imi asum dreptul sa spun da sau nu temelor de vacanta. Deci daca ar da teme asa cum se plang unii parinti nu as lasa-o sa le faca si sa indrazneaca invatatoara sa zica ceva sau sa o noteze exact asta spun si eu,n-am citit mai inainte,ce teme s-au dat,parintii sa-si asume responsabilitatea pentru vacanta la indrumarea profesorului.Dar,parintii e bine sa-i spuna profesorului ca nu sunt de acord cu multe teme,cu anumite teme,etc,sa comunice cu profesorii |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Corect, Carla! Eu cand nu sunt de acord cu ceva ii spun invatatoarei |
|
| bereea wrote:Corect, Carla! Eu cand nu sunt de acord cu ceva ii spun invatatoarei E super asa,e normal, e greu de lucrat cu copiii si parintii cand vorbesc doar pe la spate.Eu de ex. nu le dau copiilor de lucru la fizica,considerand ca au destul la matematica,romana,etc,dar cand vad ca da la tehnologie de ex zeci de pagini de copiat am sa le dau de acum dar diferentiat,nu la toti la fel,dupa ritmul de lucru |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Off, Carla, ce ma sperii tu cu fizica asta Pentru mine parca ai fi de pe alta planeta si ai toata admiratia mea. Prevad ca o sa te stresez cand va face Luana fizica, daca nu ma insel din clasa a sasea, nu? Sper sa ii placa si sa inteleaga, eu am uitat tot. De ce nu pot studia copiii ce stiu si parintii?
Am fost off topic, va rog sa ma scuzati!
Apropos de temele de vacanta, ma incadrez si eu in randul mamicilor care vocifereaza cand au prea multe, cel putin in Constanta mi se par ridicol de neintelegatori profesorii, prea multe teme. Ar trebui sa faca o medie a zilelor de vacanta, sa ia in considerare timpul liber, timpul pentru tabere, timpul petrecut cu parintii si sa dea totusi teme pe care copiii sa nu le considere corvoada. Si Luana le face in fiecare zi, putin cate putin, sa nu se aglomereze la sfarsitul vacante....cum facea mami In vacanta de iarna a avut foarte multe si absolut toti parintii s-au revoltat la sedinta. Acum se pare ca profesorii de romana si mate se intalnesc si iau impreuna decizii n privinta numarului de exercitii/probleme de rezolvat atat in timpul scolii cat si in timpul vacantelor. Sincer mi-ar placea mai mult sa se axeze pe limbi straine si pictura. Vom vedea in urmatorul an scolar ce va fi si daca vor fi ascultate doleantele copiilor si ale parintilor ca noi tare saritori si receptivi suntem. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Noi nu avem teme de vacanta, dar i-am dat lui Robert cateva carti de citit, la care sa-mi faca si o scurta povestire, ca sa ma conving eu ca a citit si nu a stat doar cu cartea in mana sa-l vad eu..........iar cu Denis fac de 2-3 ori pe saptamana din niste caiete speciale ptr prescolari (ptr 5-7 ani) si un set de fise (ambele luate din librarie), asta ca sa nu se simta vreo diferenta intre copiii care au fost la gradi si el (care nici macar in vizita nu a fost) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/15/2011 Mesaje: 224
| Si eu sunt de acord cu temele de vacanta dar nici sa se exagereze. Nu e corect sa ii rapim vacanta dar nici sa piarda contactul cu cartea. Baiatul si-a impartit temele in asa fel sa le termine pana la sfarsitul vacantei. Lucreaza cam trei ore pe zi (jumate din timpul care il sta de obicei la scoala), mai putin sambata si duminica plus zilele cat suntem plecati in concediu. Eu cred ca e ok! |
|
Inregistrat: 1/26/2010 Mesaje: 1902
| Cu nepotii am lucrat si in vacanta cite putin tocmai sa nu uite1-2 ore, citit, exercitii mate etc. Carla fizica o facem prin experiente si expicatii fenomene deoarece asa vor intelege la momentul portivit! |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Nu sunt de acord cu temele pentru acasa in vacanta! Parerea mea este ca un copil invata singur din situatiile in care traieste. Parintii ii pot oferi doar situatii prielnice - exemplu sa ii citeasca, sa citeasca ei insisi ce ii intereseaza, sa il duca la biblioteca, expozitii concerte, sa se plimbe in natura, sa discute, sa ii explice, sa fie mereu prezenti in explicatiile pe care le dau, sa i ofere carti, materiale, enciclopedii, sa faca lucruri impreuna. Matematica se invata si in bucatarie - atatea oua, atatea grame de ... cu atatea grame de... stiind ca ... Copii nu duc lipsa de exercitiu, ci de sens. La ce foloseste matematic? dar fizica?(Cum scria si Vali - ii pregatim pentru fizica de la scoala explicandu-le diverse fenomene, trezindu-le curiozitatea, invatandu-i unde sa caute.)
Multi profesori se plang de demotivarea elevilor. Cauza principala este suprastimularea lor cu informatie si cu teme pana la refuz.
Elena, cred ca e minunat ca nu l-ai dus la gradi. Si mai cred ca daca tu ai timp sa ii fii alaturi si sa ii pui la dispozitie ceea ce il intereseaza va fi mult mai castigat decat colegii de scoala care au fost la gradinita.
Gradinita si scoala creaza confomritate, disciplina, dar adesea sting creativitatea si spontaneitatea, capacitatea de a combina creativ, de a se adapta, gandirea critica si motivatia. Ori toate acestea sunt esentiale in viata reala.Scoala te invata sa ai succes scolar, nu neaparat si in viata. Cei mai multi dintre cei realizati in viata personal, social, financiar nu au fost si cei cu performantele scolare cele mai remarcabile.
Uitam sa ii invatam pe copii sa se bucure de viata, sa inteleaga viata, lasandu-i inundati de informatii si activitati al caror sens uneori nu il inteleg... Atat de mult imi place ce povesteste Shirel de copiii ei si de ceea ce fac impreuna, ceea ce face Angel (Mihaela) cu copiii ei... Cu riscul de a fi interpretat pe alaturi ceea ce am scris, scriu totusi pentru ca eu cred ca pe undeva am rupt legatura cu realul, cu Viata, cu noi insine si ne-am facut robotei mici si disciplinati. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Noi avem teme in vacanta. Toate caietele, fisele si cartile de citit sunt gratis. Cartile de citit le ia de la libraria scolii. Isi alege ce vrea ea, dar trebuie sa o citeasca pentru ca trebuie sa prezinte ceea ce a citit in vacanta, verbal, in clasa.
In vacanta primesc un fel de calendar si in dreptul fiecarei zile isi scriu singurei, la cat s-au trezit, ce au facut in ziua respectiva si ora de somn. Totul pe scurt, timp de X zile, cat este vacanta de lunga.
Tot in vacanta primesc de la scoala o floare la givechi si trebuie sa aiba grija de ea pe perioada vacantei iar in prima zi de scoala o duce sa o prezinte *publicului*.
Nu au nimic complicat, dar trebuie sa aiba grija de maruntisuri in fiecare zi.
Nu e bine nici asa, pentru ca copilul uita daca nu repeta zilic adunarile, scaderile, mai ales cititul ca noi avem Kanji si daca nu exerseaza uita denumirea lor.
Eu fac cu ea zilnic, nu conteaza ca e vacanta sau nu, cate 2 ore de lectii. Cateodata nu vrea dar si-a invatat programul.
Mai spune ca alti copii ies afara dupa scoala si ea nu poate pentru ca are de facut lectii, dar i-am zis ca nu ma intereseaza ce fac alti copii. Daca vrea sa ajunga ceea ce isi doreste, medic veterinar, trebuie sa invete si apoi sa se joace.
Poate multa multa lume ma judeca gresit, dar chiar nu ma intereseaza. Fiecare isi creste copilul cum stie! |
|
|