Temele de vacanta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, September 19, 2007 4:13 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Felicitari Robert! Ai umplut inima mamei de bucurie!angel
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, September 19, 2007 10:25 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Nu stiu altii cum sunt dar eu....detest ideea de suprasolicitare scolara, de teme si obligativbitatea elevului de a munci cu sarg cand ar trebui sa se odihneasca.Si totusi, daca trebe, i-as explica copilului ca temele sunt obligatorii, dar ca timpul il vom stabili de comun acord (nu mai mult de o ora pe zi).Ora de teme as pune-o la 15 minute dupa micul dejun, astfel incat "supliciul" sa poata fi uitat pe parcursul zilei iar concentrarea copilului sa fie maxima la prima ora a zilei.Apoi, program de voie, doar e vacanta.

Stau si ma intreb: oare tot ceea ce invatam noi, in Ro, kiar este folositor?

Eu consider ca dupa ce "copiii fara copilarie" invata 16 ani , macar vacanta sa fie vacanta.Acum...eu privesc ideea de "teme" si "vacanta" mai mult din perspectiva fostului elev si mai putin din cea a parintelui.Cand vom avea si noi teme si vacante, vom vedea daca vom huzuri (cum pledez acumras ) sau vom pune osul la treaba pt niste balarii pe capsic !
S.ELENA
Scris: Wednesday, September 19, 2007 1:21 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
mariuta wrote:
Felicitari Robert! Ai umplut inima mamei de bucurie!angel

pupici pupici pupici
Numai eu stiu prin ce am trecut pana am gasit toate povestile si cat lam "tocat" pe bietul copil la cap, de-mi zicea uneori, cu lacrimi in ochi,:asta parca nici nu ar fi vacanta!!!!!!! plans uff uff uff
Alina
Scris: Wednesday, September 19, 2007 1:26 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Eu, ca profesor, nu dau niciodata teme pe vacanta, nu las niciodata corigenti (pentru ca sunt convinsa ca nu vor invata mai mult, ba din contra, vor incepe sa aiba alte sentimente fata de mine, negative evident). Acum, ca parinte de scolar, cred ca temele sunt necesare, dar intr-o limita care sa-i tina pe copii in stand by, adica sa nu uite tot ce au invatat un an, astfel ca munca lor sa nu se risipeasca. Va mai zic dupa prima vacanta daca mai am aceeasi parere.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 5, 2008 5:25 PM
Nivel

Pana acum ma plangeam mereu ca sunt putine. Acum as putea spune ca e chiar prea mult, mai ales pt vacanta de iarna, cand sunt Sarbatoriwhat Bietul copil a scris in fiecare zi, chiar si de Craciun si pe 1 Ianuarie, altfel nu ar fi facut fata. what what what Oi vedea ce o fi in vacanta dintre semestreoare
Alina
Scris: Saturday, January 5, 2008 5:45 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mariuta, nu stiu ce sa zic. Ca parinte, eu zic ca nu-i strica, prea le plangem de mila, dar noi cum am facut? Si vad ca nu am patit nimic. Ca profesor, eu nu dau teme. Never.
raly
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:18 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Si eu sunt de parere ca temele pentru vacanta sunt bune ca sa nu uite din ce au invatat,mai ales ca Cosmin e acum in clasa a treia si tocmai a invatat inmultirea,dar trebuie sa recunoastem ca e putin prea mult pentru bietii copilasi!
Uf fetelor......stiti ce am facut eu azi toata ziua?
Am umblat prin tot orasul,din florarie in florarie ca sa fac rost de flori pt ca la Cosmin i-a dat tema de vacanta la cunostinte sa faca o plansa cu flori presate,Inteleg ca e folositoare si plansa,si faptul ca se ocupa cu aranjatul in pagina,are activitate......dar plansa cu flori ....la inceputul lui ianuarie?????Nu se putea face cand existau mai multe flori?Si trebuie sa mentionez..tema nu e inventata de d-na invatatoare...e portofoliu scris in cartea de cunostinte!Oare cei care fac cartiile nu s-au gandit cam prin ce data ajung copii la lectia respectiva???
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:20 PM
Nivel

e-he-henervi nervi nervi manualele si portofoliile imi provoaca deseori crize de nervi
MNiko
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:47 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
what what
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:48 PM
Nivel

MNiko wrote:
what what

Da miha, ai idee cate greseli am gasit prin "minunatele" manuale alternative!
oanalaurisa
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:53 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Mie deja mi-e groaza la gandul acestor manuale alternative,care sincera sa fiu mi se par o tampenie.
De ce nu s-a putut elabora un singur tip de manual la fiecare materie , cum era mai demult? Nu a fost mai simplu asa?
MNiko
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:55 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
mariuta wrote:

Da miha, ai idee cate greseli am gasit prin "minunatele" manuale alternative!

de astea cunosc. Si eu cand am predat in preuniversitar am gasit o gramada de greseli in manualele alternative, dar si in culegeri.

Ce nu inteleg eu insa, desi e adevarat ca n-am mai avut contact cu preuniversitarul cam de 4-5 ani, dar profesorul avea posibilitatea sa fac materia in ce ordine dorea, atat timp cat se putea intelege si se termina materia pana la sfarsitul clasei. De ex daca in manual erau trecute capitolele in ordinea : Combinatorica, polinoame, numere complexe, atunci profesorul putea preda Combinatorica, numere complexe, polinoame. Asa nu inteleg de ce nu s-a lasat tema cu florile pt mai tarziu. Oare nu mai e valabila chestia asta?
Lilly of the valley
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:55 PM
Nivel

oanalaurisa wrote:

Mie deja mi-e groaza la gandul acestor manuale alternative,care sincera sa fiu mi se par o tampenie.
De ce nu s-a putut elabora un singur tip de manual la fiecare materie , cum era mai demult? Nu a fost mai simplu asa?

pai mai sunt prin inspectorate persoane care tre` sa incaseze drepturi de autor si edituri care vor profit!closedtopic
oanalaurisa
Scris: Saturday, January 5, 2008 9:59 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
mariuta wrote:

pai mai sunt prin inspectorate persoane care tre` sa incaseze drepturi de autor si edituri care vor profit!closedtopic

Pai daca asa se pune problema,inseamna ca rau am ajuns.N-or fi fost simple manualele de pe vremea mea,ca erau destul de incalcite,insa mi s-au parut frumoase,nu erau atatea dubii,era un singur manual la o materie si cu asta basta.
S.ELENA
Scris: Sunday, January 6, 2008 1:20 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
1. Noi nu am avut teme in acesta vacanta, deoarece d-na invatatoare a spus ca e prea scurta si noi prea ocupati cu sarbatorile ptr a-i putea verifica!!!!!yes yes dance

2. D-na noastra nu i-a prea pus sa execute portofoliile din manualul de stiinte (doar fasolea am pus-o la incoltit), iar de flori si frunze presate ne-a spus de la inceputul anului scolar si le-au folosit abia in noiembrie-decembrie (timp suficient sa le adunam si presam) flowers

3. Greseli am gasit si noi, in special in manualulele de matematica (si in cls I si in aIIa)fool foolpana la urma nici nu mai sti ce e bine si ce nu(sau cum e bine si cum nu...) uff uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.