Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| AdrianaC wrote:Alice are pentru vacanta un caiet de vacanta destul de maricel la romana, iar la mate, au de lucrat o culegere (vreo 70 pagini  ). Ea a trecut acum in clasa a 6-a... Andrei are la romana de citit 5 povesti si de copiat din fiecare poveste cate 1 fragment de 1 pagina pe un caiet tip 2 plus un caiet de vacanta cu exercitii de romana, mate si cunoasterea naturii... Sa vedem cand o sa apuce sa le faca pentru ca sunt destul de mult timp plecati (ba in tabere, ba in concediu cu bunica, ba cu noi in concediu...)
Si ce se intampla daca nu le face pe toate?
Ale a terminat mai bine de jumatate din temele de vacanta (si ea are un caiet suplimentar din partea maestrei) Lucreaza in fiecare zi cate o ora dupa pranz la centrul de vara De citit, trebuie sa citeasca " a piacere", adica ce are chef si cat are chef, nu au lecturi impuse. |
|

| Ne-am hotarat sa mergem un pic mai departe cu cunostintele de matematica.Asa ca in fiecare zi o asteapta o "surpriza", adica o problema mai dificila decat ceea ce a facut ea pana acum la scoala, de multe ori cu cate o capcana ca sa vad si eu cum ii functioneaza mintea.Si ii functioneaza.De exemplu ea a lucrat pana acum doar probleme cu 2 aflari.Eu i-am dat una cu 5 si a rezolvat-o bine.A gandit-o.Si, pe deasupra, este si foarte incantata si abia astepata sa vada ce surpriza i-am rezervat. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Bravo, Ale! Foarte bine! Asa am procedat si noi. Intotdeauna i-am dat inainte sa faca ceva. Bereea, poti pune aici problema? |
|

| Da, am sa o pun, numai sa ajung acasa. |
|

| monica irimia wrote: Bereea, poti pune aici problema?
Deci, vorbeam de probleme de genul acesta:
"Patru ateliere au confectionat pentru o casa de copii uniforme scolare. Primul atelier a confectionat 485 uniforme, al doilea cu 37 mai mult decat primul, al treilea cu 300 mai putin decat primele doua la un loc, iar al patrulea cu 299 mai putine decat al treilea. Cate uniforme s-au confectionat in total?"
sau:
"La un magazin de incaltaminte s-au adus 375 perechi de sandale pentru copii, cu 89 mai putine sandale pentru femei decat sandale pentru copii si cu 258 mai multe decat perechile de sandale pentru femei, pantofi barbatesti. Care este diferenta dintre numarul perechilor de pantofi pentru barbati si numarul perechilor de sandale pentru copii?"
V-as fi recunoscatoare daca ati putea pune probleme si exercitii care se lucreaza in tara in clasa a III-a
|
|

| Multumesc, Bereea.
Al meu nu a lucrat la clasa cu numere asa mari (a terminat clasa I), dar nu ar intampina probleme sa o rezolve. Totul e sa vrea. O sa i-o scriu pe caiet sa o rezolve singurel. Pe site-ul Euclid (da cautare pe google si-l gasesti rapid), pe margine, in partea stanga, gasesti subiectele care s-au dat la toate etapele (1,2,3 si cea finala) anul acesta. Sunt destul de dificile. Daca nu te descurci, anunta-ma si-ti trimit pe PM link-urile direct. Interesante sunt si problemele de la concursul Florica T. Campan. Uite aici subiectele pentru clasa a 3-a :
http://bphasdeuiasi.ro/uploads/sub%20cls%203%20ftc.pdf
Si aici subiectele pentru clasa a doua:
http://www.bphasdeuiasi.ro/uploads/SUBIECT_SI_BAREM_CLS2.pdf
|
|

| Am salvat subiectele, grazie Pentru site-ul Euclid imi poti da un link direct? Mie imi da orice numai matematica nu. |
|

| Uite aici:
http://www.concurs-euclid.ro/ |
|

| Multumesc, Monica Le-am scos la imprimanta, are mandra de lucru. |
|

| Monica, Ale iti multumeste pentru exercitii si probleme.A fost atat de incantata incat aseara cu greu am oprit-o.A rezolvat subiectele din prima etapa fara probleme tinand doar foaia in fata, fara sa aiba nevoie d epix si creion.Chiar i s-au parut o joaca, foarte simple pentru ea.Singurul lucru la care n-a stiut tehnica de lucru este ecuatia, dar oricum a rezolvat-o.Dupa care am invatat-o sa rezolve ecuatii si a fost atat de excitata ca abia am trimis-o la culcare. Eu traiesc un pic cu frica ca daca e sa ne intoarcem in tara nu va fi la nivelul de acolo, dar se pare ca, cu mici exceptii, sunt inaintea celor din tara.Multumesc mult de tot |
|

| Cu placere, Bereea. Ma bucur ca Ale e incantata si-i plac. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| celena wrote:Dar ce lecturi de vacanta vi s-au indicat? Ma intereseaza în special la clasele mici (1 - 2).
Cls I:
Printul fermecat - Fratii Grimm Din nou acasa - idem Croitorasul cel Viteaz - idem Fluierarul Pestrit din Hamelin - R. Browning Alice in Tara Minunilor - cap. I + II - L. Carroll Greierele si furnica - J. de la Fontaine In ajunul Craciunului - A. Vlahuta Ion Roata si Voda Cuza - I. Creanga Povestea unui om lenes - idem Judecata vulpii - P. Ispirescu Fata saracului cea isteata - idem Muma lui Stefan cel Mare - D. Bolintineanu Puisorii - E. Garleanu Asa, o poveste - idem La mijloc de codru - M. Eminescu Cantec - G. Toparceanu Gruia - S.O. Iosif Craiasa Zapezii - Hans Ch. Andersen Mica sirena - idem Jucariile celui cuminte - G. Cosbuc Muresul si Oltul - idem Povestea printului cel neadevarat - W. Hauff Baba Dochia - Legende populare Legenda privighetorii - idem Legenda ghioceilor - idem Pinocchio - C. Collodi Cuore - E. de Amicis Cartea cu jucarii - T. Arghezi Ciubotelele Ogarului - C. Gruia Poezii - O. Goga - 3 poezii Amintiri din copilarie - I. Creanga Poezii - E. Farago - 3 poezii Poezii - O. Cazimir - 3 Poezii - G. Cosbuc - 3 Dumbrava minunata - M. Sadoveanu Sa radem fara catalog - M. Santimbeanu
|
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Kali - toate ? si le citesc singuri ?
Maria a luat-o pe buni in vizita la librarie joi si acum citeste Aventurile lui Tom Sawyer ! Sa vedem din 5 carti cate termina |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Oana, lista nu e obligatorie; doar orientativa. Iar eu respect si faptul ca nu toate titlurile de acolo ii incanta. Insa incercam sa bifam cat pot ei de mult.
In ce sens ma intrebi daca citesc singuri? Daca mai au nevoie de ajutor sau daca trebuie impinsi de la spate? |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| In sensul ca : iau ei carticica, stau singurei si citesc , nu chiar zilnic ( banuiesc ) , fara ajutor ( la citit ) !!! Ii verificati cu intrebari din cupris sau cu rezumat ? |
|
|