Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| In ce fel as putea organiza timpul lui Andrei astfel incat sa nu-i afectez vacanta dar sa si lucreze suplimentar fata de temele primite de la scoala. Teme obligatorii nu are putin dar nici mult. Sta cam slabut la limba romana fata de pretentiile scolii (apartine de un colegiu cu renume in Iasi) la care vrem sa-l insciem si se da un examen. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ai putea sa il rogi sa-i citeasca povesti Leei? In felul asta va exersa si cititul si intonatii si poate nu i se va parea ca il pui sa invete ci ca ai tu nevoie de ajutorul lui.. Sau sa il pui sa spuna povesti dupa imagini, dupa fotografiile de familie eventual. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cand eram in scoala si aveam teme de vacanta (impuse de ai mei, mai putin de scoala), mi le faceam dimineata si asa dupa amiaza o aveam exclusiv pentru joaca. De asemenea, sambata si duminica nu faceam lectii.
Legat de limba romana, mama ma punea sa citesc diverse carti (era parca la sfarsitul cartii de romana lista cu lecturi suplimentare) si sa fac rezumatul cartii in cateva pagini. Succes! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Lui Robert la sfarsitul cls. I cam asta i-a dat ca tema de vacanta: - 1 caiet special de vacanta, de 40 pagini( 20 abecedar, 20 matematica) - 50 probleme -25 adunare, 25 scaddere- pe care sa le compuna singuri - 25 de povesti de citit, la care sa scota pe caiet personajele principale si sa transcrie un text din poveste, care le-a placut lor mai mult.
Mi se pare mult , dar nu avem incotro..... Avand in vedere ca el nu doarme la pranz, dupa ce venim de afara, mananca, sta in pat cam 1 ora apoi scrie aprox 2 ore cu pauza inte ele. Dupa amiaza iesim iar in parc si ...cam asa facem noi temele de vacanta! |
|
| S.ELENA wrote:Lui Robert la sfarsitul cls. I cam asta i-a dat ca tema de vacanta: - 1 caiet special de vacanta, de 40 pagini( 20 abecedar, 20 matematica) - 50 probleme -25 adunare, 25 scaddere- pe care sa le compuna singuri - 25 de povesti de citit, la care sa scota pe caiet personajele principale si sa transcrie un text din poveste, care le-a placut lor mai mult. Mi se pare mult , dar nu avem incotro..... Avand in vedere ca el nu doarme la pranz, dupa ce venim de afara, mananca, sta in pat cam 1 ora apoi scrie aprox 2 ore cu pauza inte ele. Dupa amiaza iesim iar in parc si ...cam asa facem noi temele de vacanta! Pt fiecare poveste sa scoata personajele principale si sa transcrie si un text? Mi se paer foarte mult pt sfarsitul clasei I. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| cam mult pt clasa I , parerea mea |
|
| va multumesc pentru raspunsuri.
lori16ro wrote:cam mult pt clasa I , parerea mea
de ce? daca rezolva cate o problema pe zi, iar din caietele face cate ceva in fiecare zi totul e ok. si cu cititul la fel. daca ar lasa totul spre finalul vacantei ar fi mult mai dificil si in plus se mai intampla cazuri in care se uita alfabetul.
|
|
| mariuta wrote:va multumesc pentru raspunsuri. de ce? daca rezolva cate o problema pe zi, iar din caietele face cate ceva in fiecare zi totul e ok. si cu cititul la fel. daca ar lasa totul spre finalul vacantei ar fi mult mai dificil si in plus se mai intampla cazuri in care se uita alfabetul. Mie mi se pare mult ca trebuie sa extraga personajele principale din fiecare poveste si sa si scrie un text care ii place din povestea aia. Daca ar fi fost doar una din cele doua mi se parea mai acceptabil. |
|
| MNiko wrote: Mie mi se pare mult ca trebuie sa extraga personajele principale din fiecare poveste si sa si scrie un text care ii place din povestea aia. Daca ar fi fost doar una din cele doua mi se parea mai acceptabil.
Mihaela nu le spune nimeni sa scie un taxt kilometric, ci ceea ce le place lor. Caietelul tip I sau II nu are mai mult de 15 randuri, iar in situatia in care lasa rand liber dupa titlu si dupa fiecare povestire, 1-2 pagini pe zi nu le strica, daca stau bine sa magansesc noi munceam mai mult. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu sunt impotriva temelor de vacanta Nici eu n-am facut cand eram copil |
|
| mariuta wrote:
Mihaela nu le spune nimeni sa scie un taxt kilometric, ci ceea ce le place lor. Caietelul tip I sau II nu are mai mult de 15 randuri, iar in situatia in care lasa rand liber dupa titlu si dupa fiecare povestire, 1-2 pagini pe zi nu le strica, daca stau bine sa magansesc noi munceam mai mult.
E adevarat ca nu ma prea pricep la categoria asta de varsta si nici nu-mi aduc aminte cat de multe teme faceam atunci. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu aveam teme de vacanta de ma durea caputl. Le imparteam pe zile si le faceam la inceputul vacantei, ca nu se stie niciodata la sfarsit ce se intampla. Am uitat o data sa fac o tema si am stat sambata si duminica sa scriu si nu a fost placut Mariuta si Elena, spor la teme si vacanta placuta baietilor! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si noua ne dadeau de ne omorau , veneau colegii la inceputul anului cu caiete peste caiete .Se dadea cate un 10 pentru temele astea dar se pare ca pe mine nu ma impresiona, preferam vacanta Poate daca le faceam ajungeam si eu vreun doctor ceva... e bine si asa |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| stii de ce am spus asta .pentru ca e vacanta, pentru ca o poveste se citeste destul de greu de un copil de clasa I ( da i macar povesti in varianta prescurtata acum am vazut si eu ca exista asa ceva , si cu poze mari si litere mari , macar sa fie atractive , pentru ca sa scrie personajele principale e destul de dificil + o problema de scris si rezolvat eu zic ca ii ia cam 4 ore intr-o zi . macar incearca varianta o zi romana o zi mate, sau o zi citit , o zi scris romana, o zi mate si sa nu depaseasca 2 ore pe zi, ca e vacanta doar asa e pretentiile la scoala respectiva sunt mari si din cite stiu eu cam toti copii de acolo fac lectiile de vacanta si chiar mai mult |
|
| Lori baiatul meu a trecut in clasa a IV a. Baiatul cel mare al Elenei a terminat clasa a Ia.
|
|
|