|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Victor asa citeste. Nimic impus, doar sugerat. Nu avem o lista, dar pana acum (de la inceputul vacantei) a citit Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn, ceva din Caragiale, Momente si schite. Nuvele si povestiri, si cate putin din poeziile lui Cosbuc, carte pe care a primit-o la sfarsitul anului scolar. In rest, ceva carticele cu Tom si Jerry, aventurile strumfilor si cate ceva din revistele pentru copii. Pentru copilasi exista sau a existat o colectie editata de Jurnalul National _ povestile Romanilor, mai multe volume, ceva care aduce a Povesti nemuritoare, cum aveam noi pe vremuri, reeditate frumos. Cu astea s-a delectat pana nu demult, dar, desi nu le-a terminat, volumele fiind destul de mari, momentan le-a abandonat.
Si ca sa scapam de avalansa, gen "mami ce inseamna cutare" l-am invatat sa-si caute in vechiul Dictionar Comparativ al Limbii romane, cuvintele necunoscute.
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria & Mario wrote:In sensul ca : iau ei carticica, stau singurei si citesc , nu chiar zilnic ( banuiesc ) , fara ajutor ( la citit ) !!! Ii verificati cu intrebari din cupris sau cu rezumat ?
Citesc zilnic cat suntem acasa, insa eu trebuie sa le amintesc dimineata ca trebuie sa-si faca timp pentru asta. Ei stabilesc perioada din zi - de obicei in jur de 11, am observat. Si tot de comun acord stabilim cat au de citit.
Citeste fiecare in camera lui fara ajutor si, da, ii pun sa-mi povesteasca. Cu ocazia asta ii invat sa sintetizeze, ca au tendinta sa se lege de amanunte. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cum stati cu temele pentru vacanta? Noi, aproape le-am terminat...noroc ca le-a facut in prima parte a vacantei. |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Raul le-a terminat,a avut un caiet special o pagina romana,una matematica,l-a rezolvat rapid! Cosmin nu a avut ,anul asta a scapat! |
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eve a invatat sa citeasca din cl 0 si in vacanta am scris si citit cate putin...nu le a dat doamna , doar mami |
| Noi am terminat de vreo luna cu temele de vacanta... acum doar citim. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| kali wrote:Noi am terminat de vreo luna cu temele de vacanta... acum doar citim. Idem!Dar ma bate gandul,ca de luni sa ii mai dau de lucru la mate... |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Si Andrei a terminat temele de vacanta si a si citit 5 povesti si a scris cate o pagina din fiecare pe caietul tip 2.
Alice mai are inca, pentru ca a avut din start foarte mult si a fost mai mult plecata in vacanta asta... |
| mirela74chris wrote:Idem!Dar ma bate gandul,ca de luni sa ii mai dau de lucru la mate...
Eu ii mai las 1 sapt. si mai lucram putin fix inainte de inceperea scolii. Si asa in prima sapt. nu prea fac nimic... zic eu ca au timp sa-si intre in ritm.
Drept e ca mi-e si lene... |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Kali, s-ar putea sa prinda si ei anul acesta evaluarea aceea nationala, care se da in clasa a 2-a, a 4-a, a 6-a si a 8-a....
Si noi o sa mai exersam putin, mai ales la romana, unde mai avem ceva probleme cu i si x, in sensul ca daca e un cuvant precum "sfarsit", sunt sanse mari sa scrie "sfrsit" si la "examen" sa scrie "ecsamen" sau "egzamen" .
Cu matematica statea bine, dar o sa mai recapitulam putin si acolo... |
| AdrianaC wrote:Kali, s-ar putea sa prinda si ei anul acesta evaluarea aceea nationala, care se da in clasa a 2-a, a 4-a, a 6-a si a 8-a....
O prind fara doar si poate... |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Uite ca am ajuns si eu aici de nevoie , de ciuda si frustrare nu ca chiar imi place sa fac teme in vacanta.Dar....copiii mei in cl 1 si a 2-a nu fac scaderi simple
Deci din seria A murit regele , traiasca regele " zic si eu "S-a terminat scoala , bun venit scoala" Darya si Arti sunt cei vizati, La Diana nu mai am trecere .In fiecare zi o ora de teme nu surmeneaza pe nimeni , plus internetul costa 4 exercitii de mate pt 5 minute online Pretul se modifica in timp dupa cum cred eu de cuviinta.La sfarsit de vacanta tre sa fiu la zi cu curriculum pt clasele respective |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Atunci ce fac la matematica?La sfarsitul clasei a doua,fiica-mea avea terminata inmultirea si impartirea deja.
Noi stam bine la capitolul acesta.Lucreaza aproape in fiecare zi, are o multime de schede lucrate deja + cartea de vacanta data de scoala aproape terminata.Vreau sa-i pèregatesc niste exercitii si probleme ceva mai grele, pentru clasa a cincia, sa vad daca reuseste sa le faca.Anul acesta a terminat cu 9 la matematica si acest lucru ma nemultumeste profund. |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Are si Madalina niste fise de completat,un fel de recapitulare,pregatire pentru alt nivel.Ionut nu are teme,dar pe perioada vacantei e meditat de o profesoara,va face teste ,exercitii...doua zile/saptamana. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Si noi avem teme de vacanta. Uf, cat de tare s-a suparat, cand a aflat ca am luat caietele. Dar a inteles ca e nevoie de ele. Si-a dat seama ca poate uita cum se fac unele semne daca nu exerseaza. A incurcat pe s mare de mana cu c mare de mana. |
|
|