Tema de acasa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Wednesday, November 12, 2014 9:26 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
kali wrote:
Spune si tu ca toata problema e intre fete si ca, pana la urma, ii acorzi copilului tau posibilitatea de a decide: tema ei, munca ei, alegerea ei... treaba ei. Tu cica nu te bagi ca ai fata mare si desteapta.
Bravoo
bereea
Scris: Sunday, February 8, 2015 9:02 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 8, 2015 10:27 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
Procesul de invatare de la noi e conceput pe mimetism si obedienta si nu are in vedere interesele elevilor, de aptitudini nici nu mai vorbesc.
Trecerea prin materia si asa stufoasa se face rapid Crazy inainte de a consolida intreaga clasa materia invatata. Temele tind sa devina supliciu si pt parinti.
Eu am externalizat temele in cazul celei mici. Temele de zi cu zi le face la after school. Aici le face f repede, acasa avea tendinta de a se luuungi. Mai apelam si la meditatii la mate pt consolidare si acoperire a lacunelor. Asta nu inseamna ca eu nu verific ce scrie in caiete si nu intervin acolo unde e cazul, dar presiunea temelor nu mai este atat de mare, dandu-ne posibilitatea sa petrecem timpul mai constructiv, evitand tensiunea.
aurishta
Scris: Sunday, February 8, 2015 3:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Foarte pertinent articolul Bravoo
"Cantitatea, cu toate acestea, nu este singura problema care trebuie abordata. Unele sarcini, sincer sa fiu, nu valoreaza nici macar cinci minute din timpul elevului. Prea multi copii din clasa întâi sunt obligati sa decupeze din reviste cuvinte care încep cu o anumita litera a alfabetului." Mi-aduc aminte de o astfel de tema absurda....in cl a I-a, la ora de engleza, copiii colorau in fiecare ora o plansa cu un animal, chipurile ca sa invete denumirile englezesti! Elevii erau impartiti in doua: unii care nu stiau nimic si care, in urma testelor, s-a si dovedit ca nu au retinut nimicBoredom si altii care stiau deja, dar care erau plictisiti de moarte de atare activitate si care, culmea, erau notati slab fiindca nu-si faceau temele!
bereea
Scris: Friday, October 30, 2015 10:10 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
De anul acesta Ale are in fiecare zi teme pentru acasa, uneori mai multe, alteori mai putine. Ieri a fost prima data cand a trebuit sa-si termine temele dupa ce s-a intors de la tenis .In general, le termina pana in ora 17/17.30. Dar, am vazut pe grupul WhatsApp al parintilor din clasa ca acestia se plang de mult prea multe teme, unii copii chiar nereusind sa le faca de pe o zi pe alta. Abia astept sa pot intra pe catalogul electronic sa vad notele fiica-mii (pana atunci am incredere ca studiaza)pentru ca mi se pare cam mare diferenza dintre orele ei de studiu si a celorlati colegi ( probabil nu toti, dar destui oricum)
shirel
Scris: Friday, October 30, 2015 12:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Bereea ce misto "catalog electronic"la noi nu exista asa ceva sau cel putin nu la clasele mici.Nu ati avut teme acasa pana acum...cred ca ma mut in Italiasic ras aici Eden are destul de des teme de facut dar nu ceva complicat iar Oshry in caz ca nu a reusit sa le termine in clasa le face acasa.Are o profesoara care nu prea le da teme le fac impreuna in clasa.Succes si stii ceva nu este rau parerea mea ..copilul trebuie sa aiba si responsabilitati si temele c-am sunt.
bereea
Scris: Friday, October 30, 2015 12:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Da, de anul acesta avem catalog electronic si , dat fiind ca pentru a vorbi cu o profesoara trebuie sa faci programare din timp , pentru mine e o usurare.Pentru ca in afara faptului ca vom vedea notele, se vor scrie si informatii despre copil, temele pentru acasa, etc.
In scoala primara Ale a fost la program lung, pana la 16.10 si rar le dadea teme pe a doua zi( cu exceptia sfarsitului de saptamana), totusi avea de studiat.
shirel
Scris: Friday, October 30, 2015 12:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
bereea wrote:
http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/educatie/sa-regandim-temele

Ce parere aveti?Sincer ma bucur ca ai mei copii merg la o scoala unde se lucreaza mana la mana profesori,parinti si directoare si toate planurile sunt numai si numai spre binele si educatia copiilor.Citind articolul mi-a placut felul in care sunt expuse problemele in cazul temelor pe care le primesc copii.Sunt de acord sa primeasca cateodata teme acasa dar ceva care numai sa-i invetze sa aiba o responsabilitate .Greseala pe care o fac unii parinti este ca ei se implica prea tare parca ar avea ei de facut aceste teme si de aici certuri si neintelegeri.Parinti trebuie sa ajute daca sunt rugati de copii si unde au ei nevoie de noi dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim responsabili ptr temele lor.La noi daca un copil vine fara teme la scoala se simpte asa de prost ca data viitoare nu va mai uita sa le faca.Nu sunt insa de acord cu profesorii care incearca sa fuga de ideea de a lucra cu ei in clasa si-i incarca pe copii ptr acasa cu multe teme fiindca nu au timp sa termine totul in timpul orelor.Ar fi taare multe de spus in functie si de tara si de varsta scolarilor.Articolul mi-a placut ca ideea ...pana la practica...mai dureaza.
bereea
Scris: Friday, October 30, 2015 1:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
shirel wrote:.Greseala pe care o fac unii parinti este ca ei se implica prea tare parca ar avea ei de facut aceste teme si de aici certuri si neintelegeri.Parinti trebuie sa ajute daca sunt rugati de copii si unde au ei nevoie de noi dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim responsabili ptr temele lor..


Adevarat! Eu nu ma implic in temele ei decat daca imi cere.
bereea
Scris: Thursday, February 4, 2016 11:22 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Am inceput noul semestru destul de rau, adica exagerat de multe teme pentru acasa. Ieri am semnat petitia prin care se cere sa nu se mai dea teme .
roxinthya
Scris: Thursday, February 4, 2016 11:57 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
Noi suntem clasa I si avem teme in fiecare zi mai putin pentru vineri.(si asa a fost si in clasa 0)
In afara de asta la matematica mi se pare SF pentru varsta lor si ca sa va dau un exemplu de exercitiu pe care l-au avut la 2 saptamani dupa ce au inceput scoala in septembrie:


"scrieti toate numerele de forma a3 unde suma cifrelor trebuie sa fiemai mica decat 6 si sa fie impara"

Ce ziceti? si acum fac adunari si scaderi cu trecere peste ordin.
Va spun sincer ca daca nu s-ar ocupa cineva de ea nu ar face/intelege 100%
bereea
Scris: Thursday, February 4, 2016 2:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Si la noi se intampla sa aiba exercitii la matematica si sa nu fi facut nimic teorie la scoala.Noroc cu mamiLol
Speram ca din acest semestru- copiii deja se simt obositi- sa mai reduca din teme.Ieri, de exemplu, a avut 20 de exercitii la matematica, o pagina de manual sa faca analiza gramaticala a tuturor cuvintelor la gramatica, sa faca o expunere scrisa si desenata a unui film, sa studieze 6 pagini despre istoria muzicii , sa studieze 4 pagini despre istoria artelor (nu credema ca e posibil sa aiba atat de mult de studiat la muzica si desenalcool ), late doua pagini la istorie si...nu mai stiu.A terminat la ora 21.00
Din ce in ce mai multi copii vin cu temele nefacute.

Alessandra m-a intrebat daca Constitutia permite sa fie exploatati copiii atat de mult.Ce sa-i raspund?
roxinthya
Scris: Thursday, February 4, 2016 2:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Mesaje: 7235
E clar - lumea a luat-o razna alcool

Ce isteata!Bravoo Bravoo
Chiar sunt curioasa ce o sa-i raspunzi sic
bereea
Scris: Thursday, February 4, 2016 3:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Si eu sunt curioasaras , mai ales ca a decis ca va fi avocat si e mereu cu "legea in mana"
sousourel
Scris: Friday, February 5, 2016 8:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
bereea wrote:
Si eu sunt curioasaras , mai ales ca a decis ca va fi avocat si e mereu cu "legea in mana"
thumright

Noi nu resimtim greutatea temelor. Probabil ca aici nu se cer atatearas inca mai avem loc uneori pentru exercitii suplimentare. Spre ex acum, la transformarea parantezelor. Dintr-un motiv oarecare, copiii, inclusiv Victor, isi pierd operatiile "pe drum". Clar trebuie aprofundat!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.