Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miru stie de tv, ii place Minimax foarte mult, dar - la fel ca si Cristinica - prefere pro-urile la filmulete decat sa se uite la ele. Ii mai plac melodiile de la imceput si sfarsit de la cateva filmulete. Ei ii plac insa mult filmele de desene animate clasice: Alba ca Zapada, AriscoCats, Bambi, Lion King, care e in top acum impreuna cu Vrajitorul din Oz - si de aici si pasiunea pt jucariile reprezentand lei (aveam la mama un leu de plastic fara nas si o bucata de ureche - a trebuit sa-l aduca mama mea la iasi, ca ea il vroia mult si spunea ca la uitat la bica ) Daca nu deschid tv - nu cere. Deci e bine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| danab wrote:Daca nu deschid tv - nu cere. Deci e bine ASta mi se pare mie cel mai important. Daca nu deschid nu cere si atunci pot decide mult mai usor cat si la ce sa se uite la tv. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Daca am urat ceva in familia mea cand eram copil, acel ceva era reprezentat de un lucru interzis. Si ciudat,tocmai de acela eram atrasa Nu-i voi interzice copilului sa se uite la TV,dar totusi voi face un lucru in aceasta privinta (asta pentru ca nu sunt pro TV,cel putin nu pana dupa varsta de 3 ani si chiar si atunci foarte putin): il voi atrage spre alte activitati constructive,astfel incat sa ramana putin timp pentru TV Momentan Alex nu vizioneaza nimic pe posturi deoarece nici noi nu prea ne uitam. Preferam alte activitati. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Un documentar extrem de interesant despre efectele dezvoltarii copiilor la varste fragede :
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Foarte interesant.Pacat ca nu privesc acest documentar mamele care-si abandoneaza copiii in fata tv.Si cunosc destule! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Oare cat de vechi si de demult e filmul asta? Cand s-au facut "cercetarile" astea? Nu am putut sa nu observ cum se da exemplul de copil nestimulat dintr-un orfelinat romanesc...la fel de bine cum nu am putut sa omit ca a fost scris MOZARD, sa deduc ca cine a tradus sau scris nu a fost stimulat in copilarie pt ca are carente de atentie...sau a vazut prea multe desene violente. Ideea e ca TV nu e bun deloc? Sau ca nu e bun doar pt chestii violente/rapide? Am citit si pareri pro, mai ales despre Baby Einstein si altele asemenea, venite tot de la pedriatri si cercetatori, ca orice subiect sunt grupuri pro si contra. EU nu vad documentarul asta prea convingator. Intr-adevar, nu poti neglija copilul, il pui in fata TV si tu faci ce vrei ca e mai usor asa, dar nici nu vad o tragedie daca vede Tinkerbell 1-2 ore seara. Parerea mea |
|

| Problema care se pune este de la ce varsta vede Tinker Belll 1-2 ore seara?Eu am o cunostinta care "abandoneaza "copilul cu varsta mai mica de 1 an in fata televizorului pentru ca ea are treaba. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| De acord cu mikaela.Depinde si ce vizioneaza copii....eu nu am nimic impotriva la ce emisiuni sunt pe aici,in care copii invata sa gateasca,sa se implice in treburile casei;sa ii "invite"sa petreaca timp pe afara;activitati in natura;invata despre boli si preventie;matematica,lectura,stiinte....noi aproape zilnic iesim la plimbare,dupa teme,completat proiecte,crafturi,cina, mai stam sa ne uitam la cate ceva ,apoi la 9 citim o poveste si la nanii sau in week-end cand nu mergem nicaieri sau vremea nu e prietenoasa. |
|

| bereea wrote:Problema care se pune este de la ce varsta vede Tinker Belll 1-2 ore seara?Eu am o cunostinta care "abandoneaza "copilul cu varsta mai mica de 1 an in fata televizorului pentru ca ea are treaba.
Probabil acel copil e mai "cuminte"....David nu sta locului el vede ceva din "fuga" si are 1 an si 2 luni,nu e asa fascinat. |
|

| Cred ca nici nu are alegere copilul cand e trantit in patut in fata tv.Probabiul tu cu Davide nu faci la fel.E normal ca el sa fie captivat de imagini si sa fie "cuminte" |
|

| bereea wrote:Cred ca nici nu are alegere copilul cand e trantit in patut in fata tv.Probabiul tu cu Davide nu faci la fel.E normal ca el sa fie captivat de imagini si sa fie "cuminte"
Pare "obligat"acel copil sa priveasca acolo....patutul e pentru somn,e in camera de sus,in dormitorul nostru,televizorul jos in salon intr-un colt iar cam jumate din salon e plin de jucarii,mai mici,mai mari,frumos colorate,muzicale,asa ca sa il atraga joaca,activitatile,acum ca merge il mai scot prin curte la cateva ture si sa scormone el iarba si buruienile cu degetutele lui pufoase |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| eu nu am tv in casa,dar copiii sunt fascinati de desene la calculator.asta e motivul pt care incerc sa ii tin mult pe afara,sa ma ocup mai mult de ei,sa faca orice altceva in afara de desene.uneori mai scapa si tot se uita.eu am observat la ai mei,daca stau mult la calc sunt mai agitati. lukas sta maxim jumatate de ora,dupa care se plictiseste si pleaca la jucarii sau vine la noi deci eu sunt impotriva statului mult la tv |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mei mei, ce mame perfecte pe la noi. La mine in casa tv ul a mers non stop ...poate o sa le fac un tomograf sa vad ce braindamage le-am provocat Marele dusman din viata noastra nu e tv ul ,daca tot ne cramponam nu vedem lupul cel mare. |
|

| Nu e vorba de perfectiunea mamelor, ce usor e sa fii ironica, ci de cat de interesat esti de copilul/copiii tai (vorbesc la modul general).Dintotdeauna am fost impotriva exceselor. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Eu ma simt o mama perfecta ,nu am tv in casa si nici nu am nevoie,desene cateodata la pc si aia crestina,ca am observat ca au aparut tot mai multe desene cu diferiti mostrii si nu vreau ca,copilasii mei sa urmareasca asa ceva. |
|
|