Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Sunt telefoane prepaid, parintii pot pune restrictii la anumite servicii oferite de companiile mobile, nu e ca si cum orice copil da de mobil si-l foloseste nelimitat 24/7 ca sa plateasca parintii sume exorbitante. SI nici parintii nu cred ca sunt chiar atat de naivi incat sa ofere unui copil acces nelimitat la mobil/Facebook sau mai stiu eu ce. Sunt si exceptii dar doar pentru a intari regula. Fii-mea nu are mobil (are doar de jucarie) dar are Ipod, are acces la internet acasa, sub supraveghere, foloseste si telefoanele noastre pt jocuri, eu sunt PRO tehnologie si avansare, sunt PRO cunoastere si invatare, nu vreau sa-mi limitez copilul de dragul prejudecatilor unuia sau altuia.
Timpurile s-au cam schimbat, inainte venea copilul de la scoala cu cheia la gat fara nici o grija, acum insa te gandesti la pedofili, rapiri, accidente, hoti si mai stiu eu ce. La noi nu e nevoie de telefon la 5 ani dar stiu ca pe la 10-11 ani cand se va duce la scoala mai departe de casa ii voi da telefon, in anumite conditii. Sunt cazuri in care un telefon poate salva viata copilului, cand intra unul inarmat in scoala si impusca tot ce vede, eh...atunci sa vezi ce vrei fitze de telefon... Intr-o societate in care toti au telefoane, mobilul nu mai e o fatza, poate doar daca e ultima generatie iesit cald de pe banda.
Acum cu copiii carora le suna telefonul in timpul orelor...stai si te intrebi cine ii poate suna, doar cineva care nu le stie programul, oare parintii isi suna copiii stiind ca sunt la ore si-i deranjeaza? ZIc si eu, nu stiu...Exista si pe aici regulament intern privind telefoanele, pana si la medic iti inchizi telefonul, daramite la scoala...nah, depinde de la caz la caz!Si mai depinde si de cat respect ai fata de ceilalti... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Deea a primit de ziua ei telefon pentru ca si-a dorit foarte mult si noi am considerat ca merita... in primul rand, vorbareata cu este, ne suna de pe fix cand ajungea acasa de la scoala, sa ne povesteasca ce-a facut in ziua respectiva... si decat sa sune de pe fix pe mobil, mai bine de pe mobil cu 3000 de minute gratuite... nu a reusit niciodata sa le consume si-l mai folosesc si eu, uneori.
Nu-l ia la scoala si niciodata nu a cerut asta, pentru ca stie ca nu au voie cu tel. in scoala. Il foloseste doar de acasa, sau cand pleaca in excursii. Nu stie sa intre pe net de pe tel.; -doar vorbeste cu noi -in agenda sunt doar nr. familiei (mama, tata, bunici, nasi) si a prietenei ei. Face poze si ne mai trimite mesaje. Atat. Si nu mi se pare fita in situatia expusa.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| mikaela wrote: Acum cu copiii carora le suna telefonul in timpul orelor...stai si te intrebi cine ii poate suna, doar cineva care nu le stie programul, oare parintii isi suna copiii stiind ca sunt la ore si-i deranjeaza? ZIc si eu, nu stiu...Exista si pe aici regulament intern privind telefoanele, pana si la medic iti inchizi telefonul, daramite la scoala...nah, depinde de la caz la caz!Si mai depinde si de cat respect ai fata de ceilalti...
Haha, chiar astazi am asistat la scoala la o faza de genul, doi elevi de a 8-a erau chemati la directoare pentru ca le sunasera mobilele la ora, si pe unul cel putin fix maica-sa il sunase. Pe celalalt cred ca l-au prins jucandu-se. I-am luat si eu Denisei telefon, desi nu era o necesitate. Si-a dorit unul roz, cu camera foto si jocuri. Nu-l ia la scoala, nu-l ia in parc, se joaca pe el si face poze doar acasa dupa ce isi termina temele. In plus, sunt incantata ca a invatat sa foloseasca touchscreen si sa-i inteleaga comenzile si meniul. Copiii mei sunt total atehnici, nu stiu sa foloseasca un computer sau alte gadgeturi, si un telefon mobil este un inceput bun. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Daca va fi nevoie cu siguranta vor avea mobile,dar in scoala nu sunt acceptate,ca si banii sau bijuteriile...in caz de ceva sunt sunata de director sau de la secretariat in caz de nu se simte bine sau vreo buba... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| In topic era vorba de copiii de 5-6-7 ani, nu de 10+. Pentru ca la varsta aia si ai mei vor fi in trend fara discutie. Si, tot asa, era ideea de telefon personal, nu de accesul la el ori la tehnologie... |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cine a citit prima pagina, ca eu una nu! Deci, noi nu ne incadram nici la 5,6,7 ani, nici la 10+... ci la 8 ani, cu toate ca si-l dorea de la 7 ani.
|
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu am citit prima pagina de la inceput si de asta sunt de parere ca un telefon mobil personal(deci nu doar accesul la tel) la 5-6-7 ani nu este o necesitate in Romania.La 5ani un copil e la camin/gradinita-deci la ce i-ar trebui un mobil personal(adevarat)?Sunam educatoarele/ele ne suna pe noi daca a aparut o situatie de forta majora.La 6ani,copilul e in clasa 0,maxim clasa 1,la fel si la 7ani e in clasa 1.Exista invatatoare orele alea cat e copilul la scoala,ele au numerele parintilor,pe care-i suna in caz de necesitate.De ce s-ar juca un astfel de copil in ore/pauze cu un telefon de ultima generatie?Asta e o intrebare la care as raspunde ca e vorba de fitzele parintilor.Un copil de asa varsta nu face naveta,e dus la scoala si adus de parinti,oricum.De asemenea,consider ca nici in parc nu ar avea nevoie un astfel de copil de mobil.Daca are 5ani,eu una nu as lasa copilul in parc sau oriunde singur.La 7ani iese cu copiii la joaca si banuiesc ca stie unde ii e casa,nu merge prea departe,iar daca se pierde stie adresa,numele..etc..Nu e nevoie sa dea telefoane.E vb de Romania, nu comentez pt alte tari. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mela, e pacat sa nu folosesti telefonul la adevarata lui valoare .Nu stiu ce tel ai dar sunt jocuri geniale pentru smartphone si android...Arti face desconmpuneri in zeci sute unitati a oricarui numar si citeste mai bine ca Daria doar datorita telefonului .Plus ca invata functii de telefon, cum sa jongleze cu comenzile,e mare lucru intr-o societate unde copiii ajung supervizori la 18 ani .
|
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Pai intrebarea e pusa la "scoala si scolarii" nu la "Copii de gradinita", eu sincer n-am vazut (nici macar la TV) copil de 5 sau chiar 7 ani cu telefon mobil de ultima generatie, personal si carat peste tot, asta ma duce cu gandul la un mic omulet de afaceri si nu la un copil Din punctul meu de vedere, ca o extensie a subiectului, se poate discuta si despre acces si tehnologie, copiii din ziua de azi habar nu au ce-i ala telefon cu disc cum era pe timpul meu sau mobilul ala "caramida" de prin '90 si ceva. Fitze sau nu, mobilele devin din ce in ce mai importante din multe puncte de vedere, nu mai e vorba de "hei, am mobil, cine mai e ca mine" ci de ce tip de mobil ai si ce poti face cu el.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fitze sau nu, mobilele devin din ce in ce mai importante din multe puncte de vedere, nu mai e vorba de "hei, am mobil, cine mai e ca mine" ci de ce tip de mobil ai si ce poti face cu el.
[/quote]
-sau de cine se va imbolnavi de cancer mai repede.Nimeni nu stie cat este si de pericolos acest aparat de asta si noi adulti trebuie sa reducem si sa incercam sa-l folosim nu asa des cum suntem obisnuiti ,plus ca atunci cand inca exista telefon fix merita acasa sa-l folosim pe el. eu nu spun ca den si Oshry nu folosesc telefonul dar telefonul fix ptr a vorbi si invita un prieten sau ptr a ma suna cand au nevoie sa ma intrebe ceva si eu nu sunt acasa ,dar ptr asta nu au nevoie fiecare de celularul lor. Eu prefer ca adunarea si scaderea sa o invetze logic si sa o faca mintal si nu totul automat pe calculatorul de pe telefon cum o fac si multi adulti in ziua de astazi care habar n-au sa calculeze mintal ceva. |
|
| shirel wrote: Fitze sau nu, mobilele devin din ce in ce mai importante din multe puncte de vedere, nu mai e vorba de "hei, am mobil, cine mai e ca mine" ci de ce tip de mobil ai si ce poti face cu el.
-Eu prefer ca adunarea si scaderea sa o invetze logic si sa o faca mintal si nu totul automat pe calculatorul de pe telefon cum o fac si multi adulti in ziua de astazi care habar n-au sa calculeze mintal ceva.
[/quote]
Shirel, nu de calculatorul de pe telefon vorbeam ci de applicatiile de pe smartphons sau android ... Cat despre calculatoarele banale e o intreaga filozofie de ce sunt preferate in scoli ,la Diana de exemplu sunt obligatorii dar iata ca iar ma leg de copiii mari si-mi iau papara de rigoare. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Este un fenomen in tara ca cei mici de clasa I sa aiba telefon si cred ca despre asta e vorba. Extensie sau nu, nu vad rostul de a discuta daca le luam mobil pana la 18 ani, de ex. - ca tot scolari sunt si atunci, nu? De aceea consider justificat ca fiecare sa discute prin prisma situatiei proprii, nu sa facem teoria chibritului ( am copchil de 6 ani, atunci despre asta discut sau cel mult on topic ). Aplicatiile despre care vorbiti voi sunt disponibile si pe tablete, nu e musai sa aiba fiecare telefon personal. Ideea de telefon e ca poti suna cu el, nu? Ca, sa fim seriosi, nu tot romanul isi permite smartphone... asa cum nu e musai sa iei copilului unul de genul asta. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| pai si atunci sa raspundem la subiect doar cu "da,e necesar" sau "nu,nu e necesar"? |
|
| Eu nu mai inteleg despre ce se vorbeste aici nu stiu ce fenomen e in ro la clasa I nu stiu ce telefoane sunt sau nu sunt...ma duc la tricotat ca acolo am acelasi limbaj cu toti. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Mela wrote:pai si atunci sa raspundem la subiect doar cu "da,e necesar" sau "nu,nu e necesar"? Iti dai seama cum ar arata un topic in care toate raspunsurile ar fi "da, e necesar" sau "nu, nu e necesar"? Boooooring! :211: |
|
|